Asus Nvidia gtx 460(Pitanje)

poruka: 30
|
čitano: 4.484
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Eto stigao novi komp i sve radi za 5,jedino me brine grafa.

Instalirao sam Mafiu 2 i radi super,ali brine me zašto toliko grafa zuji nekako mi je preglasna imam osječaj kao da radi sušilo za kosu pored kompa.

E sad dal je to normalno ili nešto nije u redu sa grafom,hvala puno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Asus Nvidia gtx 460(Pitanje)

Podesi si vent na grafi da ti sporije okreće.. I ja sam dns uzo GTX460Namigiva samo ja sam htio Gigabajticu ne MSI i isto sam dobio Mafia II key za download!

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
15 godina
neaktivan

kako da ja to podesim?i da li će temperatura grafe biti veća?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Barem GTX460 ne treba puno okretaja da se ohladi. Provjeri u Afterburneru ili sličnom programu na koliko ti je vent %.

BTW jesi siguran da je grafa u pitanju? Može bit i da se šrotex od stock coolera na procu obrće na 2500rpm +

Iz iskustva znam da oće uši rasprat kad se zavrti punom brzinom.

Stock cooler + overclock + OCCT = WTF is that noise.

Iako ne mora biti overclockano, zna se i na stock taktu zavrtit dobro...

Dakle ako nisi siguran odakle dolazi buka, otvori komp ili pogledaj na kolio se vrte ventovi od grafe i proca.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 23:50 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

A neznam možda i to.

Procesor je Phenom 965 Black Edition Box.

A kako da podesim ventilator koje postavke ventilatora da stavim..

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Mozda ti zvuji zavojnica/e na grafi, imao sam ja 8800gtsicu koja je imala taj problem, jel ti se to dogada samo kada je grafa pod visokim opterecenjem? Skini furmark ili atitool

i odvrti pokoji test i ako jako zuji sa promijenjivim frekvencijama onda je zavojnica.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Skini MSI Afterburner i printscreenaj profil.

Isto tako napravi sa Hardware monitorom.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Sa furmarkom ne zuji jako nekako do granica normale.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Mozda ti zvuji zavojnica/e na grafi, imao sam ja 8800gtsicu koja je imala taj problem, jel ti se to dogada samo kada je grafa pod visokim opterecenjem? Skini furmark ili atitool

i odvrti pokoji test i ako jako zuji sa promijenjivim frekvencijama onda je zavojnica.

Malo vijerojatno posebice za današnje grafe i posebice zato što je riječ o ASUS.

Nemožeš uspoređivat Elektroniku na 8800GT koje datira iz 2008 i Elektroniku na modernim grafama, ja od serije HD48xx na dalje nisam ni na jednoj grafi primjetio da zuji regulacija.

I'll be back
17 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Skini furmark ili atitool

nvidia...

17 godina
neaktivan
Bugy kaže...
dedaa kaže...

Skini furmark ili atitool

nvidia...

Furmark optereti maximalno GPU i ako tada ne zuji regulacija onda neče nikad, a ATItool mijeri artefakte pa čak i za Nvidijine grafe, ja sam sa njime mijerio artefakte kad sam OC-ao GTX470,GTX465 i GTX460(256bit)

I'll be back
17 godina
protjeran
medo_5 kaže...

Pa koje su ti temperature u Furmarku? Nakon 1 min npr.? Meni se nakon 10 minuta Furmarka popne na 74°C i tu stoji cijelo vrijeme. Vent se vrti na 54% AUTO i ne čujan. Još. Grafička mi je ful tiha.

i want u ugly i want u disease i want you everything as long as is free i want your love love love love i want your lovexD
16 godina
neaktivan
medo_5 kaže...

A neznam možda i to.

Procesor je Phenom 965 Black Edition Box.

A kako da podesim ventilator koje postavke ventilatora da stavim..

100% je to malo smeče s 965. Ja sam ga prije tjedan dana skinuo i preporodio sam se. Traži bilo što tiše !

@stoncin3 - ja kad igram dižem na 70% i nije baš da ju ne čujem ali nejde u full loadu nakon koji sat preko 50°C.

15 godina
neaktivan

A kako da skinem,ako skime jel moram kakav stavit na proc?

15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...
medo_5 kaže...

Pa koje su ti temperature u Furmarku? Nakon 1 min npr.? Meni se nakon 10 minuta Furmarka popne na 74°C i tu stoji cijelo vrijeme. Vent se vrti na 54% AUTO i ne čujan. Još. Grafička mi je ful tiha.

Meni temperatura ide do 80 maksimalno,a nakon deset minuta je 74,75..

15 godina
neaktivan

U kombustoru nakon 7 minuta je 78 temperatura....

Maksa je do 80 stupnjeva više ne ide onda se polako i pada dolje...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 23:32 (medo_5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probaj promjeniti cooler na CPU(poznato je da AMD stavlja šroteks coolere na svoje procesore) i uzmi ovaj, odličan i vrijedi svaku kunu:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+SCYTHE+Katana+3+SCKTN-3000A+White+Box%2C+za+AMD&option=artikl&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.181

Intel E2160
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Misliš da bi to pomoglo..

Mislim jel nebi toliko zujalo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imao sam stock vent na Phenom-u 965 BE. Nakon par minuta rada imas osjecaj k`o da "Jumbo Jet" slijeće u sobu. Zamijenio sam taj stock AMD-ov vent sa CoolerMaster Hyper-om 212+ i od tada je tišina u kućištu.

Tako da je vjerojatno problem u tom stock ventu.

[url=http://www.userbars.com][img]http://www.userbars.com/i/509101.png[/img][/url]
17 godina
neaktivan
medo_5 kaže...

Instalirao sam Mafiu 2 i radi super,ali brine me zašto toliko grafa zuji nekako mi je preglasna imam osječaj kao da radi sušilo za kosu pored kompa.

Nemaš se što puno razmišljati, dvije stvari ti mogu zujati (i to je OK)

1. Vent

2. Ako je visokfrekventni zvuk - zavijanje zavojnica - takozvani coil whine

I jedno i drugo je unutar tvorničkih specifikacija, znači sa karticom je sve u redu. Imam gtx470 i pod loadom vent je definitvno glasan, cijela ta serija je vrlo bučna, ipak se radi o 160W TDP-a za 460.

1. možeš riješiti instalacijom custom coolera, drugo ne.

To je jedna od negativnoh strana ove serije - kartice su jednostavno bučne.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 8:51 (PureEntity).
17 godina
neaktivan
PureEntity kaže...
medo_5 kaže...

1. Vent

2. Ako je visokfrekfentni zvuk - zavijanje zavojnica - takozvani coil whine

I jedno i drugo je unutar tvorničkih specifikacija, znači sa karticom je sve u redu. Imam gtx470 i pod loadom vent je definitvno glasan, cijela ta serija je vrlo bučna, ipak se radi o 160W TDP-a za 460.

Buka je veoma subijektivan pojam, no gotovo svi testovi(uključujući i BUG-lab) govore da je buka venta primjerice HD5870 jednaka buci GTX470(GTX470 je glasnija za 2 decibela) GTX460(referentna) je tiša od HD5850 za 4 decibela.

Što se tiče zavijanja zavojnica to se večinom pojavljuje kod referentnih modela i u 90% slučajeva kad je grafa overvoltana i Overclockirana.

Dok kod custom modela je to gotovo istrebljeno.Imao sam priliku radit sa dvije HD5870, GTX470,GTX465 i GTX460, jedino mi je jedna HD5870 zavijala i to isključivo kad je bila overvoltana i pod punim opterečenjem.

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 9:06 (microman).
17 godina
neaktivan
microman kaže...

Buka je veoma subijektivan pojam, no gotovo svi testovi(uključujući i BUG-lab) govore da je buka venta primjerice HD5870 jednaka buci GTX470(GTX470 je glasnija za 2 decibela) GTX460(referentna) je tiša od HD5850 za 4 decibela.

Što se tiče zavijanja zavojnica to se večinom pojavljuje kod referentnih modela i u 90% slučajeva kad je grafa overvoltana i Overclockirana.

Dok kod custom modela je to gotovo istrebljeno.Imao sam priliku radit sa dvije HD5870, GTX470,GTX465 i GTX460, jedino mi je jedna HD5870 zavijala i to isključivo kad je bila overvoltana i pod punim opterečenjem.

Nemam što prigovoriti, slažem se da je subjektivno. Ne znam kakvu je grafičku pokretač imao prije, ali je vjerojatno bila tiša pa mu sad djeluje strašno.

Po guru3d testovima (75cm od kućišta) 42-45 dBa. Vjerujem da se obojica možemo složiti da ne spadaju u red tihih grafičkih. meni je kućište vrlo blizu i dobro je čujem pod loadom, zato sam i napisao da je bučna.

guru3d ima lijep video prikaz (pri dnui stranice) pa neka pokratač teme usporedi sa njegovim doživljajem.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 9:22 (PureEntity).
15 godina
neaktivan
PureEntity kaže...
medo_5 kaže...

1. Vent

2. Ako je visokfrekventni zvuk - zavijanje zavojnica - takozvani coil whine

Aha možeš li mi reći što je custom cooler baš se ne kužim puno i kojeg bi trebao stavit.,da li ja mogu to sam stavit ili ne, da li je to za procesor.

PS - prije sam imao nvidiu 7600gs pa mi to možda sada sve čudno zvuči, mislim ova nova grafa i sve to.

A jbg znaš kako ti je to kad stari kupuje kompjuter(mislim prije) gleda na svaku sitnicu a sad kad sam si sam kupio kompjuter ošle pare pa pa,a nisam zadovoljan sa tom grafom.

Hvala puno svima na komentarima.

17 godina
protjeran

jel netko zna dali se u msi afterburneru  kompletno moze regulirati brzina venta neovisno o temperaturi kartice.. recimo ako u msi aft. temp stoji na manual na 40.. dali ce kartica sama ako se pocne pregrijavati podici brzinu ventilatora?? radi se o moje 2 msi gtx 460 768mb u sli.. zanima me cisto radi sigurnosti.. tnx

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 16:21 (dokly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ako vent reguliras ručno tako će i ostati bez obzira na temperaturu.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Evo mene zanima temperatura Gigabyte gtx 460 768 mb ( nije klokana).

Imao sam xp (32) bit i temperature su u idle bile nekih 28 -35.  Nakon stavljanja Win 7 (64) bit idle je sada na 38-42.

No nista pod opterecenjem nije pretjerano, u mw2 multiju ide do nekih 62-64 stupnja.

Izmjenio sam par raznih drivera, ( briso preko safe moda s driver sweeperom) i nikako da se idle temp vrati kao na xp-u.

No ponasanje u igrama je sve ok, i temp su ok. Mene sada zanima jel ovo zabrinjavajuce ili?

U Furmarku sam stavio nekih 10 minuta, maksimum je bio 78 stupnjeva.

http://tridizajn.com/index.php
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 17:25 (thechosenfreak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

to su ti normalne temperature.. nemas brige..Namigiva

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
thechosenfreak kaže...

Evo mene zanima temperatura Gigabyte gtx 460 768 mb ( nije klokana).

Imao sam xp (32) bit i temperature su u idle bile nekih 28 -35.  Nakon stavljanja Win 7 (64) bit idle je sada na 38-42.

No nista pod opterecenjem nije pretjerano, u mw2 multiju ide do nekih 62-64 stupnja.

Izmjenio sam par raznih drivera, ( briso preko safe moda s driver sweeperom) i nikako da se idle temp vrati kao na xp-u.

No ponasanje u igrama je sve ok, i temp su ok. Mene sada zanima jel ovo zabrinjavajuce ili?

U Furmarku sam stavio nekih 10 minuta, maksimum je bio 78 stupnjeva.

Hm, nisam očekivao toliko za tu grafu.

5850 je čak malo hladnija u Furmarku...

Uglavnom, temperatura ti je u granicama normale i neće biti problema. GPU može dosta višu temperaturu podnijeti.

17 godina
neaktivan

Pa nebi ti zrebalo biti ništa čudno što su temperature u Win 7 veće nego na XP-u, ipak treba pokrenutu aero na Win 7-miciOsmijeh i OS je inaće dosta zahtjevniju glede grafičkog sučelja od XP-a.Uglavnom temp. su u granicama normale i netrebaš brinuti.

Intel E2160
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ok,hvala svima na komentarima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: