AGP 8x u AGP Pro utor - pomoć

poruka: 10
|
čitano: 3.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dragi moji Bugovci evo me natrag {#}

Jučer sam dobil staru "kantu" od jednog rođaka i napokon pišem s kompa.

Ne znam baš sve informacije o tom kompu ali one koje znam, napisal budem tu:

PROCESOR: Celeron 1.1Ghz

RAM: prvobitno 384 MB DDR 266, već sam sinoć ubacil s pokvarenog kompa 3x 256 MB DDR 400 i to radi (samo ne znam dal na 400Mhz); znači 768 MB

GRAFIKA: nVidia TNT2 Riva 64 Pro {#}

HDD: neki Maxtor 30GB

PSU: MS 350W

Sad dolazimo na glavno pitanje ove teme.

Utor za grafičku je AGP Pro, a kolko sam čital po netu, u njega mogu i obične AGP kartice.

Ja imam na pokvarenom kompu GeCube 9550xt 128MB i namjeravam je ubaciti u ovaj komp.

Pitanje za vas je; dal je to moguće i sigurno

Hvala

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bez problema ce uci.

Gamers Don't Die, They Respawn.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovde je sve prilično dobro objašnjeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: AGP 8x u AGP Pro utor - pomoć
maks-rs kaže...

Ovde je sve prilično dobro objašnjeno.

Upravo sam na taj link sinoć i naišel al bil sam preumoran da otvaram temu da mi neko potvrdi.

Prema ovom:

"An AGP Pro video card will not work in an AGP slot.
An AGP video card will work in an AGP Pro slot, however the card must have a registration tab"

Jedino me muči taj "registration tab" - kaj je to?

I da, dal moram brinuti oko drivera; nisam imal nikakve drivere niti za matičnu niti za grafičku - samo čista instalacija Xp-a

16 godina
neaktivan
Tvoja grafa ima "registration tab" (jezičak desno bez konektora na sebi) a zadnji driveri su ako se ne varam 10.2 .
15 godina
neaktivan

S tim da sam ja spalio jednu Sapphire 9200 na A7V ASUS-ici {#}, ploči ništa, kartica posivila oko GPU-a i kod pinova za AGP utor..

Šta se dogodilo nikad nisam otkrio, al pretpostavljam da je to napona, pošto mi je Geforce2 GTS koja je AGP 2/4x kartica radila fenomenalno (Isto ASUS V7700Deluxe 64mb).

http://www.kickassgear.com/Reviews/AsusA7V.htm

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Armor kaže...

Utor za grafičku je AGP Pro, a kolko sam čital po netu, u njega mogu i obične AGP kartice.

Ja imam na pokvarenom kompu GeCube 9550xt 128MB i namjeravam je ubaciti u ovaj komp

Trebala bi moci bez problema AGPPro port se pojavio negdje s pojavom AGP 4x, a i tvoja ploca pretpostavljam podrzava AGP 4x sto je bitnije, i sluzio je samo za dodatni izvor struje za eventualne "pro" kartice koje su trebale trositi vise od 45W na AGP portu.

Tome se poslije "elegantnije doskocilo" s 4-pinski molexima i bergovima na agp karticama. najvjerojatnije je taj AGP bio doatno licenciran sto vec i generalno su obicne desktop ploce bile preskupe u odnosu na pne koje su dolazile s obicnim AGPom

RV350 (9550xt) je AGP x8 chip i jedino bi mogao imati nekakv problem ako bi ga stavljao na prastare P2/P3 maticne koje su imale samo AGP 1x/2x portove LX/BX chipseti. A nije ni zgodno stavljati stare grafe tipa ta tvoja Riva TNT2 u novije ploce s AGp portom. Uglavnom TNT2 je za smece ;)

Armor kaže...
"An AGP Pro video card will not work in an AGP slot.

An AGP video card will work in an AGP Pro slot, however the card must have a registration tab"

Jedino me muči taj "registration tab" - kaj je to?

I da, dal moram brinuti oko drivera; nisam imal nikakve drivere niti za matičnu niti za grafičku - samo čista instalacija Xp-a

Sve su ti rekli: MOZE ;) Jel bitno taj registration tab ... ocito dodatni dio na AGPPro kartici ... nebitno

"This is a very common practice. AGP Pro slots accept regular AGP cards (assuming the voltage is correct) and most regular AGP cards come with a registration tab on the back of the video card’s AGP connector that fits into the front part of the AGP Pro slot. This registration tab has no pins –it simply helps support the card. Just in case you are wondering, AGP Pro cards will not work in a regular AGP slot!" (src="http://www.totalsem.com/techforum/techfiles/index.php?book=031029agp")

Ako se hoces i igrati se obavezno stavi AMDove compatibility drivere (aka drajvere za stare kartice ma samo skini ono sto ti ponudi) ako ti treba samo za desktop onda je i osnovni drajver od winxp dovoljan iako ne vidim razlog za ostaviti ga.

thedream kaže...

S tim da sam ja spalio jednu Sapphire 9200 na A7V ASUS-ici {#}, ploči ništa, kartica posivila oko GPU-a i kod pinova za AGP utor..

Šta se dogodilo nikad nisam otkrio, al pretpostavljam da je to napona, pošto mi je Geforce2 GTS koja je AGP 2/4x kartica radila fenomenalno (Isto ASUS V7700Deluxe 64mb).

http://www.kickassgear.com/Reviews/AsusA7V.htm

Sto je Asus A7V?{#} Obzirom da ta ploca ima Via KT133A chipset onda bi trebala i nativno podrzavati AGP 4x, no izgleda da je ovdje Asus jos jedanput sfusao plocu i ostavio plocu s 3.3V za AGP 1x/2x. Iako onda ni 1.5V 4x kartice ne bi smjele raditi? (Slicno Asusdreku i SkyStar karticama novijih revizija koje su zahtijevale 3.3V na pci koje neke asusice nisu davale vec samo 5v)

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 16:08 (gljinoliga).
17 godina

Stavil sam drugu grafu i ne radi, tj. ista stvar ko i na pokvarenom kompu!

Nekad se winsi dignu pa se ugasi monitor, a nekad se ugasi cak i prije nego se dignu.

Iako sam sinoć frisko instaliral winse, pomislil sam da nekaj glume driveri od TNT pa sam ponovno instaliral danas ali opet isto...

Tak da sam vratil Rivu i sad dela :(

Ocito mi je otisla Radeonka

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Told you so..može bit pušing,vrlo lako. Ne mora, ali..

@gljinoliga, brkaš po svom, to nisu dvije iste ploče, ja sam imao ASUS A7V, i ona ima Via KT133 chipset, dok A7V133 ima Via KT133A. To nije isto.

First though, what is the difference between the KT133 and KT133A chisets? The answer is a simple one, the KT133A is basically the same chip as the KT133 except for the fact that it has been tweaked to allow Athlon processors to run at a 133MHz/266MHz bus. Before the KT133A chipset arrived, Athlon overclockers had a ceiling of around a 115MHz system bus. That wasn't very high, and in fact, that was really unimpressive. Thankfully the KT133A chipset arrived so it is now possible to reach 150MHz or higher bus speeds!

Plus što ti A7V133 ima aktivno hlađenje NB-a, što je vidljivo iz zujalice.

Dao sam točan link svoje matične, i nije ASUS ništa sfušario, unutra idu sve AGP(Pro) 2x/4x kartice i podržava 1.5/3.3V voltažu vjerojatno.

Zašto je spalila 9200 pitaj dragog Boga..nisam htio probati sa ondašnjom 9800Pro, to bi bilo malo 2much da i bez nje ostanem.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:40 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Armor kaže...

Stavil sam drugu grafu i ne radi, tj. ista stvar ko i na pokvarenom kompu!

Nekad se winsi dignu pa se ugasi monitor, a nekad se ugasi cak i prije nego se dignu.

Iako sam sinoć frisko instaliral winse, pomislil sam da nekaj glume driveri od TNT pa sam ponovno instaliral danas ali opet isto...

Tak da sam vratil Rivu i sad dela :(

Ocito mi je otisla Radeonka

thedream kaže...
Dao sam točan link svoje matične, i nije ASUS ništa sfušario, unutra idu sve AGP(Pro) 2x/4x kartice i podržava 1.5/3.3V voltažu vjerojatno.

Zašto je spalila 9200 pitaj dragog Boga..nisam htio probati sa ondašnjom 9800Pro, to bi bilo malo 2much da i bez nje ostanem.

Dobro nisi trebao toliko iscitirati tu stranicu. Najvjerojtnije se ne bih se sjecao toga ni da sam imao obje u svojem vlasnistvu{#} Tad je Via svakih 3-4mj izdavala "novi chipset" koji je kakti bio stogod bolji od starog a isto njesra samo malo ispravljeni bagovi.

Sto se tice Asusa pa barem su oni poznati po fusharenju. Puno previse toga se moze sakriti iza zastora tako "velikog branda".

Mozda je 9200 prducnula zato ja je bila mejd by Man-Li {#} Inace ako je Asus sve napravio po ps-u a kazes da je bez problema radila GF2 GTS onda ne bi trebalo biti problema ni s ovom badzet ATicom koja je posivila od srama {#}

@Armor

Jel ta radeonka radila na starom kompu bez problema? Vidis da se digne do vindovsa, mozebitno je do ploce koju imas. (model ploce?) Inace R9550 je osjetno bolja od te TNT2 {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice