Sportska fotografija

poruka: 6
|
čitano: 3.753
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sportska fotografija

Ja sam samo amater sa foticem :D

Uglavnom, idem prekosutra na Sljeme, muski slalom i trebam par savjeta oko fotkanja.

Naravno, burst, otvori blendu bla bla.... nisam sasvim pocetnik, neg je tema malo dublja.

Inace, moj proslogodisnji rad, http://picasaweb.google.com/matija.pozojevic/SnowKingSljeme2009#

Imam na izboru 400D, 450D i mozda jos 500D ako ga uspijem posuditi... Glede suma, 450D je definitivno bolji od 400D

No, sto mislite oko 450D vs. 500D? http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page15.asp

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos500d/page16.asp

Onak, cini mi se da je 450D ipak mrvu bolji izbor... Jel bolje u potpunosti iskljuciti Noise Reduction na foticu i to rijesiti softwerski na kompu (Noise Ninja il Neat Image).. ili upotrijebiti NR i u foticu i softwerski (po potrebi)?

Citao sam da je u canona klase xxxD dinamika najbolja pri ISO800.. jel onda bolje umjesto na ISO1600 snimati na ISO800 i mozda iz tog razloga podeksponirati fotku (ipak fotkam sport i trebam brzu ekspoziciju), pa ju naknadno posvijetliti naknadnom obradom na kompu? Kako ce se u ovom slucaju ponasati sum na fotki?

Naravno, fotkati RAW i samo RAW

Onak, poprilicno sam opterecen sumom :D Prosle godine je za prve voznje bila jaka magla, pa je bilo potrebno fotoshopirati radi kontrasta na fotki... isto mi je izrodilo poprilican sum

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2010 23:22 (hrastro).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sportska fotografija

Pozdrav Hrastro!

Ako si opterećn šumom onda 500D definitvno nije tvoj izbor, pucaj onda rađe na Nikon D5000 ili još manje šumoviti Pentax K-x.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Sportska fotografija
Bara kaže...

Pozdrav Hrastro!

Ako si opterećn šumom onda 500D definitvno nije tvoj izbor, pucaj onda rađe na Nikon D5000 ili još manje šumoviti Pentax K-x.

Pentax K-x skida sum hardwerski i to se vidi laganim zamucenjem fotke... nije jako zamuceno i zaista dosta pomaze! No, minus mu je jer se to ne moze nikako iskljuciti, jer niti treba (ponekad i smeta) u svim situacijama 

D5000 mi izgleda bolji tek iznad ISO1600, a do tuda su nekako podjednaki

Canone vec imam, imam i objektive i tesko da cu ih se odreci, pogotovo jer ih koristim za astrofoto, gdje su apsolutni vladari

17 godina
neaktivan
hrastro kaže...

Pentax K-x skida sum hardwerski i to se vidi laganim zamucenjem fotke... nije jako zamuceno i zaista dosta pomaze! No, minus mu je jer se to ne moze nikako iskljuciti, jer niti treba (ponekad i smeta) u svim situacijama 

Canone vec imam, imam i objektive i tesko da cu ih se odreci, pogotovo jer ih koristim za astrofoto, gdje su apsolutni vladari

Kao prvo šum se gleda u RAW-u i prema tome D5000 ima jedan podjeljak blende prednosti nad 500D odnosno na ISO800 ovaj 500D šumi jednako ako ne i više nego D5000 na ISO1600. U JPEG-u se situacija oko šuma popravlja za Canon no i dalje je to lošiji nego kod D5000 i to uz gadno peglanje šuma tj. gubitak detalja. Ovi senzori u Canonima 500D i 50D su nešto najgore u Canona još od 300D i D60, a to je biloa jako, jako davno.

Ne znam di si ti to vidija da K-x muti fotke? Jedino da nema on malo jači AA filter no to mi nije poznato.

O astro fotografiji ti pojma nemam, ali ovako mi se malo glupavo čini izjava da je Canon tu neprikosnoven. Kakve to objektive imaš da nebi mjenjao sistem?

16 godina
Bara kaže...
hrastro kaže...

Kao prvo šum se gleda u RAW-u i prema tome D5000 ima jedan podjeljak blende prednosti nad 500D odnosno na ISO800 ovaj 500D šumi jednako ako ne i više nego D5000 na ISO1600. U JPEG-u se situacija oko šuma popravlja za Canon no i dalje je to lošiji nego kod D5000 i to uz gadno peglanje šuma tj. gubitak detalja. Ovi senzori u Canonima 500D i 50D su nešto najgore u Canona još od 300D i D60, a to je biloa jako, jako davno.

Ne znam di si ti to vidija da K-x muti fotke? Jedino da nema on malo jači AA filter no to mi nije poznato.

O astro fotografiji ti pojma nemam, ali ovako mi se malo glupavo čini izjava da je Canon tu neprikosnoven. Kakve to objektive imaš da nebi mjenjao sistem?

Na tvoj prijedlog sam pogledao gro usporednih testova/fotki D5000 vs. 500D i kazem, dao sam prednost D5000, no ne bas toliko drasticnu kako ti sugeriras

Frend mi je Pentaxas i osim testova na netu sam imao doticnog u ruci i jednostavno vidim da nest ne stima u potpunosti

Astrofoto zahtjeva jaaako duge ekspozicije (po 10ak min) i tu je Canon u prednosti.. najbolji odnos signal/sum, nema amp glow (ok, danas nit drugi proizvodjaci ga, manje vise, nemaju)

Kupovao sam si astrofoto opremu/objektive i sitne piz*** iskljucivo za canona i onako, tesko da cu preci drugdje

17 godina
neaktivan
Sportska fotografija

onda nemas sta misliti nego ides na canona i ova sva prica je bezpredmetna

uvjek je veca steta bacati opremu od za nijansu mozda i slabije fotografije

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2010 7:15 (Barbarosa).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice