Preporuka entry level dslr fotoaparata

poruka: 16
|
čitano: 8.679
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dakle, treba mi, odnosno zeni, neki fotoaparat, da nije preskup, za slikanje mazoretkinja. Svi pokusaji s kompaktima su zavrsili neslavno, pa razmisljam da bi dobar izbor bio neki dslr, ili mozda, kako u Bug FAQ OFF-u pise, EVIL kategorija aparata. Dakle uglavnom se slika djevojke u pokretu, trebao bi imati neki pristojan zum, i da slika dobre slike i po noci. I ako je moguce, da nije prekompliciran, mada znam da ce trebati neke stvari nauciti, jer je razlika velika u odnosu na kompakte. E sad, koliko mi je bitno da podrzava RAW format, to bi volio da mi vi kazete, posto sam radio u photoshopu, ali ne s raw slikama, pa koliko bi se tu dalo poboljsati slike, ili to nije bitno toliko? A cijena bi trebala da ne bude astronomska, dakle neki best buy :-)

Hvala

EDIT: Malo sam citao ovdje po forumu, mozda bi neki bolji kompakt mogao zadovoljiti ove uvijete? Slobodno dajte preporuke.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 21:43 (Ramo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pentax K-x sa 55-300 objektivom za slikanje sa desetak metara udaljenosti je najjeftinija varijanta, da podignes ISO na 1600 i slikas, mada ovo sto zelis slikati nije nimalo trivijalan zadatak, aparati sa skupim 2.8 objektivima imali bi problema pogotovo u sumrak i navece.

0 0 hvala 1
17 godina
RE: Preporuka entry level dslr fotoaparata

Znam da nije trivijalno, meni i ne treba vrhunska kvaliteta, za takve prigode se angazira profesionalac, ali trebaju mi slike koje ce biti bolje od onih sa kompakta nekog, jer one, u najmanju ruku nista ne valjaju :-) Trebat ce vjerojatno malo i vjezbe i ucenja za ovo, ali vjerujem da bi se sve isplatilo, jer slike moraju u svakom slucaju biti bolje nego s kompakta. A sad, sto se tice slikanja pokreta pri slabom osvjetljenju, to vjerujem da je dosta tesko postici u svakom slucaju. A kakvi bi se rezultati mogli postici s ovim nekim kompaktima, koji izgledaju kao dslr, a u biti to nisu, recimo ovo? Mada ne znam mogu li ovakvi aparati imati neki velik zoom... I pretpostavljam da se u ovom slucaju objektiv ne moze mjenjati?

16 godina
neaktivan

ja bi isto preporučil pentax k-x sa 55-300 ili ak imaš prilike uzmi sigmu APO 70-300 DG OS jer stabilizacija na velikoj milimetraži ti treba itekako i kao što je spomenuto iso slobodno digneš 1600 i za svoje potrebe (neprofesionalne) nebudeš ugraničen nimalo (imam pentax k-x+sigmu apo 70-300dg bez stabilizacije tak da pričam iz iskustva)

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 21:21 (struić).
17 godina

Ova sigma je objektiv? Dakle, ja sam pocetnik sto se tice fotografije, ali voljan uciti i uci u te vode. Iz ovog sto si ti napisao zakljucujem da ta sigma ima stabilizaciju u sebi? Gledao sam malo na ebay-u neke kitove s K-x + 55-300 objektiv, pa me zanima da li to moze proci? I kolika je cijena tog aparata u hr? Isplati li se uzeti mozda polovan?

16 godina
neaktivan

da, može proči u smislu kvalitete,ne plača se carina ali plača se pdv na ukupnu cijenu(poštarina+troškovi obrade uvoznih papira) pogledaj si ovdje: http://www.scribd.com/doc/29786418/Neo-Orbis-cjenik-2010 , imaš pm!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 22:20 (struić).
17 godina
neaktivan

Bump teme.

Što kupiti, Pentax K-r ili Canon EOS 500D?

Pentax je 5k kn sa 18-55 kit-om, a Canon EOS 500D također sa istom cijenom i objektivom.

Koji na kraju uzeti, pošto jedan apsolutno dominira u jednom području, a jedan u drugom?

Nemojte mi spominjati cijenu kao plus jer mi je svejedno za tih 1000kn razlike jer ću ga imati dugo(3-4 godine)

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Sent from my Desire.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ne misliš kupovati brze objektive npr. f/2,8 ili brže,netrebaš kupovati skupe objektive sa stabilizaciom-- onda pentax jer ima bolji iso i ima stabilizaciju u tijelu,tako pa ako staviš sporiji objektiv npr. f/3,5-4,5 (5,6) slobodno dižeš iso (npr.1600) i svaki objektiv koji staviš imat če stabilizaciju i postat če relativno brz zbog isoa, ak trebaš rafalno slikat-5 okidanja/sec. u rawu,ako trebaš bezžični blic,ako možeš jeftino nabaviti stare dobre brze manualne prajmove jer mjerenje svjetla i određivanje blende+stabilizacija rade savršeno,ak te ne smetaju zbunjujuči pogledi kad netko gleda "zar ne slikaš sa canonom",deklarirano tvornički vijek okidača je 100 000 okidanja,eneloop baterije (AA baterije) za napajanje,za početak mislim da su ovo bitne karakteristike koje znam da pentax posjeduje jer sam korisnik istoga

17 godina
neaktivan

Ah, super onda!

Hvala na odgovoru, eneloop sam ionako mislio kupiti, a kritike drugih vezane za marku fotoaparata me uopće ne zanimaju jer neću davati pare bezveze zbog imena.

Koji je od njih 2 bezbolniji za prelazak sa naprednog kompakta(Canon S5is)?

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Sent from my Desire.
16 godina
neaktivan

i ja sam prešao sa kompakta sony dsc h10 na pentax, o drugom nebi htio pričati jer neznam, ovo je bilo moje iskustvo sa kojim sam jako-super zadovoljan

17 godina

Nasao sam ovo na ebay-u, i mislim da cu uzeti. E sad, mislim si uzeti eneloop baterije za njega, ali za ostalu opremu mi trebaju savjeti. Dakle koja kartica (vidim imaju neke class 10, class ovaj, class onaj...U cemu je razlika?) i koliko mi je dovoljno GB? I jos tronozac i mislim da bih s tim mogao poceti slikati za pocetak. Dakle vasi savjeti, i ako sam nesto zaboravio slobodno mi recite

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2011 17:28 (Ramo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Preporuka entry level dslr fotoaparata
uzmi eneloop crne od 2500mAh-dva seta,karticu slass 10/8GB-dva komada,tronožac koji ima nosivost cca.3kg i visinu cca.150cm,ako uzimaš samo tijelo fotoaparata onda za početak kupi objektiv sigma 17-70/2,8-4 i to ti je da možeš fotkati 800 fotki u raw največoj kvaliteti/rezoluciji ( u jpeg ide par tisuča fotki) bez prestanka,to je moje iskustvo sa tim setom što sam ti naveo
17 godina

Evo nasao sam ovaj komplet, cinio mi se dosta povoljan. Eneloop sam svakako planirao uzeti. Sad ako ti se da da to pogledas i kazes mi sta mi nedostaje.

16 godina
neaktivan
ima tu što ti treba i ne treba,drži se onoga što sam ti napisao i to traži,bolje imati nešto malo dobroga nego puno nedobroga
17 godina

Zanima me kakav je ovaj objektiv iz ovog seta, jer sam ga vec narucio. Postao sam nestrpljiv  {#}

I ako mi mozes preporuciti jos neki objektiv za pocetak, dok malo ne naucim, onda cu vec nadam se i sam znati   izabrati objektiv.

EDIT: Preskup mi je ovaj sigma objektiv, sve sam dao za ovaj komplet. Dakle dok ne naucim bar osnove na aparatu + par knjiga, da udjem u stos, ne mislim puno ulagati. Samo kartica i eneloop. E sad, posto nisam uspio naci ove crne eneloop u hr, zanima me gdje si ih nabavio, i koja je cijena?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2011 15:16 (Ramo).
16 godina
neaktivan
Neo Orbis d.o.o., Pokornoga 8, 10000 Zagreb
tel. +385 1 2850 942
cijena je mislim 4kom.=169,00kuna
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice