Polovni DSLR do 2500 kn najviše !

poruka: 14
|
čitano: 11.403
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, zanima me kupnja DSLR fotoaparata preko oglasnika, ali neznam što je najvažnije kod njih.. uglavnom, slikao bih ove godine sve sa jednim objektivom, i macro i normalne fotke, a nagodinu dok skupim novaca bih si kupio možda neki bolji objektiv {#}

Da li trebam paziti na to koliko je fotki aparat napravio, ili je nevažno 2 ili 10 tisuća? Kako vam se čini Canon 350D za početnika u DSLR svijetu?

In principio erat verbum et verbum erat apud deum et deus erat verbum..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

a nemoj 350d, ipak je mozda malo prestar fotach to.....uzmi radje 450d ili od olyja 510-ku ili od nikona d80

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Polovni DSLR do 2500 kn najviše !
shranilo kaže...

a nemoj 350d, ipak je mozda malo prestar fotach to.....uzmi radje 450d ili od olyja 510-ku ili od nikona d80

Koji ti se od ovih najviše čini kao best buy > 450d, Oly E-510, Oly E510 ?

Treba mi fotić sa solidnim objektivom, za svakodnevnu fotografiju, ali i da mogu radit i 'macro'..
Iznad 2500 kuna ne mogu..

16 godina
neaktivan

Imam Canona 500D, koji je nasljednik 450D. U biti se ne razlikuju mnogo. Možda ti je on bolji izbor u odnosu na Olympus jer ima veći senzor i bolji "grip". Ovdje imaš vrlo detaljan test tog modela: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos450d/ 

Test: Olympus E-510: http://www.dpreview.com/reviews/olympuse510/

A za makro fotografiju bi ipak trebao izdvojiti nešto više novaca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rpicinic kaže...

Imam Canona 500D, koji je nasljednik 450D. U biti se ne razlikuju mnogo. Možda ti je on bolji izbor u odnosu na Olympus jer ima veći senzor i bolji "grip". Ovdje imaš vrlo detaljan test tog modela: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos450d/ 

Test: Olympus E-510: http://www.dpreview.com/reviews/olympuse510/

A za makro fotografiju bi ipak trebao izdvojiti nešto više novaca.

Ovaj 450D sa oglasnika, ima preko 20 tisuća okidanja, da li je to puno za takav dslr?
Može li se sa takvim DSLR-om i objektivom 18-55, napraviti 'bokeh'?

16 godina
neaktivan

Vijek trajanja njegovog okidača je 100.000, tako da se ne moraš brinuti oko toga. Tih 20.000 u 4 godine nije ni puno. 

Bokeh možeš napraviti bez problema, samo što možda neće biti toliko intenzivan. To ovisi o otvoru blende. Taj broj možeš pronać na objektivu, a piše u obliku: "f/3.5-5.6". Što je taj broj manji, otvor blende je veći i lakše je izdvojiti subjekt od pozadine. Kasnije možeš naknadno kupiti objektiv koji ima puno veći otvor blende i izvrstan je za to i za portrete (konkretno: EF 50mm f/1.8, dođe otprilike 800 kn).

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rpicinic kaže...

Vijek trajanja njegovog okidača je 100.000, tako da se ne moraš brinuti oko toga. Tih 20.000 u 4 godine nije ni puno. 

Bokeh možeš napraviti bez problema, samo što možda neće biti toliko intenzivan. To ovisi o otvoru blende. Taj broj možeš pronać na objektivu, a piše u obliku: "f/3.5-5.6". Što je taj broj manji, otvor blende je veći i lakše je izdvojiti subjekt od pozadine. Kasnije možeš naknadno kupiti objektiv koji ima puno veći otvor blende i izvrstan je za to i za portrete (konkretno: EF 50mm f/1.8, dođe otprilike 800 kn).

aha, vidim da si mi voljan pomoći {#} Kako ti se čini ovaj fotić onda 450d?

16 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...
rpicinic kaže...

ja prodajem pentax KX s opremom, ukoliko si zainteresiran. tnx

16 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...
rpicinic kaže...

Taj fotić ti je dobar, ali objektiv koji dobiješ s njim nema stabilizaciju slike. Ona može biti vrlo korisna u slabijim svjetlosnim uvjetima u kojima se brzina okidača spušta i do 1/15.

16 godina
neaktivan

Svima veliko hvala na pomoći {#}

Imam dvojbu između ova dva modela.. koji je po vama bolji i zašto? To mi bude prvi fotić za ulazak u DSLR svijet..

EOS 400D

ili

OLY E-510 > sa dva objektiva

________________________________________________________________________________________________

Update > Uzeo sam EOS 400D, nadam se da nisam pogriješio ! {#}

5 Canon EOS 400D
0 Oly E-510
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 11:45 (lg-viewty).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ljudi dali vrijedi prodati novog Olympusa SP800UZ s 16Gb karticom te uzeti polovnog EOS 400d sa normalnim lećama?

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Ljudi dali vrijedi prodati novog Olympusa SP800UZ s 16Gb karticom te uzeti polovnog EOS 400d sa normalnim lećama?

Točno to sam ja napravio, prodao sam SP800UZ i uzeo novi 1000D {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2011 20:01 (lg-viewty).
15 godina
neaktivan
lg-viewty kaže...
pandza94 kaže...

Točno to sam ja napravio, prodao sam SP800UZ i uzeo 400D {#}

Za koliko si ga prodao?

Svog cijenim na 2200,ipak nov 20 slika 16Gb kartica,torbica bla bla bla :D

Što misliš o onom oglasu 400d za 1950kn na njuškalu?

Kakav je Canon? :D

Jeli prijelaz bas Wao ili?

I have not failed.I've just found 10,00 ways to do it wrong.
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.4.2011 22:13 (pandza94).
14 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Za koliko si ga prodao?

Svog cijenim na 2200,ipak nov 20 slika 16Gb kartica,torbica bla bla bla :D

Što misliš o onom oglasu 400d za 1950kn na njuškalu?

Kakav je Canon? :D

Jeli prijelaz bas Wao ili?

Canon kao dslr je dobar...400, 450, 500,550d su odlični aparati...

prijelaz sa kompakta ili tvog slučaja (sp800uz) ako sam dobro shvatio će biti WOW, po kvaliteti,oštrini,boji,slike..i manjeg šuma zbog većeg senzora

drugi wow je brzina dslr-a u samom radu, to je napravljeno da radi, a ne da šteka ko kompakti, dok spremi na karticu, pa se zaguši kartica, na dslr-u samo deri jednu za drugom...

baterije traju ajme, neusporedivo sa kompaktom

manji vau ćeš dobit - na dslr-u kakav objektiv toliko ćeš moć približit a neš sigurno moć tolko ko na olympusu

snalaženje i kontrole - dslr ti je u principu "glup" aparat, kad je na manualki traži baš da znaš šta radiš, pa vidi kolko ti se to sviđa..

optičko tražilo i live view (slikanje preko lcd-a) - na dslr-u se obično kadrira preko optičkog tražila, a manje na lcd-u koji je ionako sporiji i lošiji nego na kompaktu

samo krupno, ništa sitniš
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice