NIKKOR AF-S 17-55 2.8 ILI TAMARON AF SP 17-50f2.8

poruka: 8
|
čitano: 8.166
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

NIKKOR AF-S 17-55 2.8 G  IF ed

TAMARON AF-SP 17-50 f/2.8 XR Di II VC LD Aspherical [IF]

Poštovani forumaši,

Zanima me razlika između ova dva objektiva. U cijeni je drastična, naime NIKKOR je negdje 11.000 kn a TAMARON 4.000 kn.

Konkretno me zanima kvaliteta fotografije, oštrina i rad u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Koristio bih ga na NIKONU D90.

Ako je to slična stvar zašto bacati duplo više novca, baš zato i pokrećem temu.

P.S.: Ukoliko imate neke prijedloge za objektive sličnog kalibra, a po vama su bolji slobodno istaknite.

0 0 hvala 0
17 godina
Re: NIKKOR AF-S 17-55 2.8 ILI TAMARON AF SP 17-50

Ovdje ti je sve rečeno:

http://www.bythom.com/1750lens.htm

14 godina
neaktivan
ja imam tog tamrona na canonovom dslr-u..

mogu samo reći riječi hvale...pogotovo za oštrinu...nešto predobro naravno za amatersko korištenje (a bome i više od toga) s te strane je odličan objektiv...fokus je dosta brz, ne kao nikkor sigurno ali dobar...

da nažalost u fotografiji vrijedi kolko para tolko muzike...za profesionalno bavljenje taj nikkor je nešto što je must have...za sve ostalo tamron će odraditi super posao...

puno ljudi ima tog tamrona ima ih i po oglasima dosta...verzije bez i sa stabilizacijom...oba su dobra...

dostavljam ti link moje fotografije baš sa tim tamronom kojeg spominješ, na slici nije ništa dirano, samo crop u photoshopu, slikana je baš kada sam i ja kupio taj objektiv, i ta je fotka meni bila da vidim oštrinu objektiva zato je i ostala u originalu...pogledaj na 100posto povećanje ovaj šiljak ograde...to je koliko ti ja mogu pomoći...

http://i.imgur.com/L9y5P.jpg
samo krupno, ništa sitniš
17 godina
neaktivan
LandoFree kaže...

NIKKOR AF-S 17-55 2.8 G  IF ed

TAMARON AF-SP 17-50 f/2.8 XR Di II VC LD Aspherical [IF]

Poštovani forumaši,

Zanima me razlika između ova dva objektiva. U cijeni je drastična, naime NIKKOR je negdje 11.000 kn a TAMARON 4.000 kn.

Konkretno me zanima kvaliteta fotografije, oštrina i rad u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Koristio bih ga na NIKONU D90.

Ako je to slična stvar zašto bacati duplo više novca, baš zato i pokrećem temu.

P.S.: Ukoliko imate neke prijedloge za objektive sličnog kalibra, a po vama su bolji slobodno istaknite.

Niko je sve skušpa dalko bolji. Kod same optike i nema neke razlike ali izrada te sam rad AF-a su debelo na strani Nikkora, nasuprot tome Tamron ima AF jako upitne kvalitete. Ako ćeš kupovati Nikkora pogledaj polovnoga, nađe se često za 5-6k kuna. Isto tako recimo se optički trenutno najbolji 17-50 smatra od Sigme, Sigma 17-50 F2.8 OS i ima stabilizaciju, a AF mu nuije problematičan kao u Tamrona. Ovu Sigmu recimo sada na DX tijelima koristi i Thom Hogan.

www.fotografiranje-vjencanja-split.com
14 godina
neaktivan

ali stvar je tamron novi 4k kn, a nikkor polovni 5-6k kn...

to isto može igrat ulogu...a i ona famozna lutrija sa objektivima na našem tržištu mislim i iz ostalih zemalja ljudi po forumu se žale...na front ili back fokus a nov objektiv...to je žalosno...pa onda vraćaš objektiv, davaju ti drugi..samo muka

samo krupno, ništa sitniš
15 godina
neaktivan

Hvala vam na odgovorima.

Mislim da ću se ipak odlučiti za Sigmu.

Nebi bilo nikakve dvojbe da imam dovoljno love za nikkor, ali pošto sam kratak s lovom idem na sigmu.

0 0 hvala 0
17 godina

Takodjer, imam tog tamrona na pentaxu-k-x, mogu reć bez zadrške da je objektiv, odličan;brz, oštar a i brojni review-i potvrđuju diljem neta.Mada je moj bez stabilizacije..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Takodjer, imam tog tamrona na pentaxu-k-x, mogu reć bez zadrške da je objektiv, odličan;brz, oštar a i brojni review-i potvrđuju diljem neta.Mada je moj bez stabilizacije..

tko ti kriv kaj imaš aparat koji ima stabilizaciju u tijelu kao dodatnu pogodnost pa kupuješ jeftinije verzije objektiva (vjerujem ti i potvrđujem svaku tvoju riječ jer sam i ja na  pentaxu),o nikkoru neznam ništa ali za  TAMARON AF SP 17-50f2.8 stoji sve kaj si rekao i moja preporuka

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.5.2011 21:13 (struić).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice