Moj poznanik planira kupiti Olya E-30, a zelio bi kupiti i Panasonic Leica lecu 1.4/25 http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/dslr/lens/fixed_focal_length_lens.html .
Da li si je mozda isprobal?
Moj poznanik planira kupiti Olya E-30, a zelio bi kupiti i Panasonic Leica lecu 1.4/25 http://panasonic.net/avc/lumix/systemcamera/dslr/lens/fixed_focal_length_lens.html .
Da li si je mozda isprobal?
Evo malo sam tražio po njuškalu i pronašao ovaj objektiv (samo da skrenem pažnju da nema veze sa Sigmom 50mm i ZD 50-200 koji su već u planu)
Pošto je OM i manual focus, kako se na njemu mjenja bledna, preko fotoaparata ili na objektivu
Pošto je OM i manual focus, kako se na njemu mjenja bledna, preko fotoaparata ili na objektivu
Kako onda ujednačiti ekspoziciju (u S modu možda)
kak misliš "ujednačiti ekspoziciju"?
s objektivima gdje nemaš baš nikakvu kontrolu blende (dakle na svim digitalnim fotićima sa M42 objektivima, te svi objektivi preko adaptera na olympusima i canonima) slikaš u Aperture-priority modu - blendu kontroliraš na objektivu, pustiš fotiću sa sam određuje shutter u ovisnosti kolko mu svjetla pustiš.
ili se prebaciš u full manual mod, pa sam podešavaš i vrijeme ekspozicije.
kak misliš "ujednačiti ekspoziciju"?
s objektivima gdje nemaš baš nikakvu kontrolu blende (dakle na svim digitalnim fotićima sa M42 objektivima, te svi objektivi preko adaptera na olympusima i canonima) slikaš u Aperture-priority modu - blendu kontroliraš na objektivu, pustiš fotiću sa sam određuje shutter u ovisnosti kolko mu svjetla pustiš.
ili se prebaciš u full manual mod, pa sam podešavaš i vrijeme ekspozicije.
Da morao bi nabaviti još i OM adapter i ovo pa ću se poigrati, hvala!
potraži na ebayu, originalni je bezobrazno skup za komad metala - preko 500 kn!
potraži na ebayu, originalni je bezobrazno skup za komad metala - preko 500 kn!
poz!
Isplati li se uzimati canon 50 mm f/1.4 za skoro 900 kn ili sačekati da cijene opet padnu? 50-ka je bila 670 kn prije koji mjesec, zašto su cijene tako otišle gore...
poz!
Isplati li se uzimati canon 50 mm f/1.4 za skoro 900 kn ili sačekati da cijene opet padnu? 50-ka je bila 670 kn prije koji mjesec, zašto su cijene tako otišle gore...
poz!
Dobar je jer na APS-C DSLR-u daje oko 85mm (dobro za portrete ako te oni zanimaju, iako ne mora biti nužno) f1.8
Dobar je jer na APS-C DSLR-u daje oko 85mm (dobro za portrete ako te oni zanimaju, iako ne mora biti nužno) f1.8
Evo postao sam sretan vlasnik 50-200mm SWD objektiva. Upravo mi je stigao i sada ga idem malo oprobati. Prvi put sam uživo vidio 50-200 i izgleda mi dosta malen naspram ostalih telefoto objektiva. Sigma će još malo pričekati jer poslje ovoga (i nove XC bicikle) nisam baš pri parama
Danas je stigla i Sigma 50mm f1.4... Testiranje je malo odgođeno jer se još uvjek oporavljam od operacije
čestitam na prinovi! :)
također, želim brz oporavak, na operacije se ne ide tek tak...
Hvala elkarrde!
Predobro... pridružujem se čestitkama!!!
Samo da kažem da je Sigma 50mm odlična... Je da malo više košta od ostalih 50mm f1.4 objektiva (doduše jedini sa takvim otvorom i milimetražom za 4/3), ali je zato oštar (i na velikim otvorima), gotovo da nema kromatskih abercija (u nekim ekstremnim uvjetima ima), a fokus je dovoljno brz na otvorenom, dok se u zatvorenom malo muči, ali fokusira fotoaparat ispravno. Objektiv ima pristojne close-up sposobnosti (ovo što sam napisao odnosi se na 4/3 fotoaparat naravno)
1 slika..mala ovcica se gega po livadi i jede travu
2. slika..ovca je skuzila da ju slikas i planira te napast
3. slika..lijep krajolik..al je zid ko da se boris protiv turcina
Da na 4/3 senzoru ima dobre rezultate, a sada gledam ovaj dpreview review i vidim da je dobar i na 35mm i APS-C senzorima. Čini mi se boljom od Sigme 30mm, jer ona ima ponekada vidljive kromatske abercije, ali se ostalo (kvaliteta izrade, oštrina, AF) je isti tj. na vrlo visokom nivou...
Ovce again? :)))
Znaš li ti onaj vic: Bjež' ovco tamo! Ovco... ovčice... a janje moje... :)))))
--------------------
Vidim da je zid iz teme za komentare, znači on je sa tom sigmom slikan...
Ovce again? :)))
Znaš li ti onaj vic: Bjež' ovco tamo! Ovco... ovčice... a janje moje... :)))))
--------------------
Vidim da je zid iz teme za komentare, znači on je sa tom sigmom slikan...
Sada baš jednu seriju od 10 slika sa ovcama idem staviti u temu za komentare
Da sigmom 50mm je slikan (i postavkama koje sam napisao)