Digitalni aparat SONY W-350 nema ISO 3200

poruka: 3
|
čitano: 2.173
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Digitalni aparat SONY W-350 nema ISO 3200

molio bih nekoga da mi pomogne.kupio sam fotić sony w 350 i stvarno je odličan.samo me nesto nervira.

u prospektu piše da ima ISO osjetljivost do 3200,ali ja kad odem u opcije ima samo do 800,dali je to samo da zavaraju ljude ili taj aparat uopste nema ISO 3200.

i zanima kako da postignem dobre slike u pod svjetlom u sobi,uvijek mi na slikama bude mnogo blica.

boki1982

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Digitalni aparat SONY W-350 nema ISO 3200

na sonyjevoj službenoj stranici također piše da iso ide do 3200. možda se dodatne iso vrijednosti mogu podići ili posebno podesiti kada je recimo fotić u manulanom modu, ako taj sony uopće ima nekakav manulani mod (sve bi to trebalo bit opisano u uputstvima). uglavnom taj iso 3200 ti i ovako i onako ništa ne znači, jer ti to može samo shebati fotografiju visokim šumom. na slr fotoaparatima koji koštaju 5-6 tisuća kuna je visok šum na iso 3200, a kamoli na takvom kompaktu. možda je do tog iso problema neka greška u njegovom softweru, trebalo bi se raspitati kod prodavača..

"i zanima kako da postignem dobre slike u pod svjetlom u sobi,uvijek mi na slikama bude mnogo blica" što reći na ovo - hm, taj kompakt ima ugrađenu bljeskalicu koja udara samo u jednom smjeru, prema naprijed, a bljesklica je sam po sebi - jadna.

recimo na slr fotoparatima koji imaju ext bljeskalice, glava bljeskalice se može okretati u raznim smjerovima kako bi se raspršilo svjetlo pa se na tim fotkama ne vidi "toliko blica". također se može odrediti i snaga blica, što se na kompaktima također ne može (pretpostavljam da se ne većini ovih low entry kompakta ne može). možda se kod tvog sonyja bljeskalica kompenzira sa iso vrijednošću, ili shutter speedom (ako se može podešavati), npr što je veći iso, ona bi trebala slabije udarati, pa se poigraj malo s tim postavkama. kažem opet, mogu će je ali ne znam kakv je fotić i kako točno radi, samo pretpostavljam.

17 godina
neaktivan
RE: Digitalni aparat SONY W-350 nema ISO 3200

night portrait i imat ces jaču bljeskalicu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice