Koji novi auto u kompaktnoj klasi

poruka: 95
|
čitano: 34.747
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji novi auto u kompaktnoj klasi

Ja bih opet prije gledao Toyotu Auris-a 1,33 Active, ali trenutno Ceed ide u određenim varijantama s popustom od 13k kuna pa mi se on čini kao najbolja ponuda od navedenih.

14 godina

Ja sam uzeo Astru K 1.4T cijena bez popusta 150k kn sa popustom 125k kn gratis 7 godina garancije.

16 godina
odjavljen
evang kaže...

Guglaj kupnja vozila na lizing pa će ti bit neke stvari jasnije.

U sličnoj sam situaciji samo što idem na benzinca jer mislim da neću radit više od 10k godišnje,ako i toliko.

U trilemi sam Focus vs Ceed vs i30 pa ak netko bi mogao prokomentirat iz prve ruke bio bih jako zahvalan,planiram uzet benzinca sa 100 konja ako je to bitno.

Ja ti mogu samo iz prve ruke reći da je focus super...

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
odjavljen
ivanzu kaže...

Ja sam uzeo Astru K 1.4T cijena bez popusta 150k kn sa popustom 125k kn gratis 7 godina garancije.

7 godina skupih obaveznih servisa I BTW preskupo je to... Pogotovo za astru.

14 godina

Ne slažem se trenutačna astra i megane su bolja auta od focusa koji je zapravo stari model iz 2011 sa drugim bodykitom. Mazda je najbolja ali zato i kosta skoro kao golf.

Opel ima medu najjeftinijim servisima u hr.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 20:42 (ivanzu).
16 godina
odjavljen

Ne mogu se složiti, astra i focus nisu usporediivi s focusom na više razina, ne znam kakve veze ima što je iz 2011.

14 godina

Pa da nisu usporedivi, jedina prednost focusa je malo bolja vozna svojstva.

Focus je samo dobra kupnja ako ce biti puno jeftiniji od Megana ili Astre.

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.3.2017 20:50 (ivanzu).
13 godina

Bas sam planirao u subotu do Toyote otic.

Moje subjektivno iskustvo do sad sto sam gledao:

-Astra ,ok ali preskupa za sta nudi

-Škoda :Rapid i Fabia mi se ne sviđaju ,Octavia mi je prevelika

-Tipo je novi model i meni se osobno sviđa ali.imaju neku totalnu čudnu motorizaciju,slabu ponudu benzinaca a i kad staviš opremu nije jeftin

-Megan mi je meh i dosta košta

-Mazda otprilike isto ko i Megan

Od ova 3 koje sam naveo:

-Focus mi se jako sviđa i mislim da se dobiva najviše iako nije najjeftiniji ,složili su mi ponudu sa doslovno svime osim navigacije sa 1.0/100hp motorom za 118k+2000kn za parking senzore,nisam još bio na probnoj vožnji.

-Ceed mi se isto sviđa,imaju popuste na neke razine opreme od 13k kuna što je korektno,definitivno ću malo detaljnije istražit

-i30 e sad stara linija se više ne može naručit niti konfigurirat,meni je isto lijep auto i može se još ulovit nešto sa lagera ,imaju npr za 103k kn neku Limited edition što je srednja razina opreme po cijeni.početne.

Iako bi tu trebao pristat na neke kompromise razlika u cijeni je poprilična pa bi isto uzeo u obzir.

Novi bi navodno trebao doći početkom travnja i striče u salonu  mi je rekao da bi.isto trebali biti na nekoj akciji kad stignu,što sam gledao po netu be znam ni sam kaj da mislim,definitivno bi ga htio vidjet uživo.

15 godina
ivanzu kaže...

Samo me zanima kako uspijete dobiti takav popust, opće je poznato da su autokuće nesklone davati popuste veće od 1-5% kada se radi o kupnji za potrebe isključivo fizičke osobe. :) 

Preporučam novog Golfa VII FL, i to s 1.0 TSI 81kW motorom. Pojačana verzija Trendline opreme (osvježena po deafultu dolazi s većim touchem na centralnoj konzoli), Trendline HR s tim je motorom dostupna od ca. 141K Kn. Motor ne troši previše, realno oko 6,7l u prosjeku, a ako se vozi s pažnjom spusti se i nešto niže potrošnja bez problema, vjerujem. 18t km godišnje ionako nije posebno velika kilometraža. I da, za dežurne Golfomrsce, u ovoj inačici opreme dobiju se i 16-colne alu-felge otprilike kakve su se dosad dobivale u seriji s comfortlineom, maglenke, i climatronic, i središnji naslon sprijeda, i kolo volana i ručica mjenjača obloženi kožom, i putno računalo plus, i poboljšana i modernija svjetla naprijed i nazad, itd.

Ima li veće... Ima li veće...
...Ljubavi od ove. ...Ljubavi od ove.
Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
16 godina

Golfovi su precjenjeni za ono sto nude, jos uz to 3 cilindra, ne hvala.

12 godina
protjeran

Svi danas imaju motore za kurac, ovo kad vidim 1.0 sa 100+ konja i 3 cilindra neznam jel bi se smijo il plako. Kod mene u obzir dolaze samo 4 cyl i nista ispod 1.4 - 1.6 motora. Osim ako auto mislis vozit dok ga ne odplatis tj do nekih 130-150tkm pa ga frknut dalje. Do tad bi valjda svaki trebao vozit bez vecih problema a posle toga kak te posere.

15 godina
Uzmi focusa vrhunski auto za tu lovu
Samsung S6 Edge+
15 godina

Pa živog ce te razapeti. Kak se usudujes uopće spomenuti Golfa. Pa opće je poznato da Golf nema ni radio, umjesto sjedala ima drvene klupe, klimu placas 20k kn itd.

13 godina
ivanzu kaže...

Ti si iz Splita, zar ne?

Kako si uspio izvući toliki popust? Meni za 6 mjeseci staru Astru nude 20.000,00kn popusta...

16 godina
tomislav10 kaže...
ivanzu kaže...

Ti si iz Splita, zar ne?

Kako si uspio izvući toliki popust? Meni za 6 mjeseci staru Astru nude 20.000,00kn popusta...

Veliki popusti se ne dobivaju na nacin da uzmes osnovni model i zicas popust nego ako imas za npr neki srednji model i onda ih prvo pitas koja je najbolja cijena koju ti mogu ponuditi pa na to jos zatrazis nesto besplatne opreme.

Kad vide da si ozbiljan kupac onda im nije problem jos ubaciti koji komadic.

14 godina

Kao sto je cronker rekao popuste velike necete dobiti na osnovni paket. Ja popust nisam trazio nego sam ga sam dobio jer sam bio "ozbiljan" kupac, znaci uzeo sam srednje jacine motor i neku srednju opremu. E sada meni je ponudu radio voditelj poslovnice tako da vjerovatno i tu ima nekoga vraga jer mislim da prodavac obični ima ograničenje sto se tice popusta. Znaci ja popust nisam trazio nego ga je covjek sam dodao kada sam zavrsio sa slaganjem ponude. Kada dodete u bilo koji dobro stojeci autosalon spike da ste bili u vise salona ne prolaze jer oni imaju dovoljno prodaje pogotovo ako je mainstream model auta.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.3.2017 10:27 (ivanzu).
15 godina
Silent horror1992 kaže...
Darko1983 kaže...

Kupi novi auto i nemaš brige...Ove fore sa godinu dana starim autom ipak nije toliki popust koliko ljudi misle, a s druge strane nitko ne prodaje auto star godinu dana ako je s njim sve u redu. vjerojatno nešto krepava ili je već ima prometnu pa ga je pokrpao.

Također što dulja garancija možda i nije plus ako moraš u 5 godina iskeširat 50k kuna u ovlaštenom servisu za promjenu filtera.

sretno.

"Teža provala.

Bolje kupiti godišnjaka provjerenog proizvođača nego novog npr. krletku hyundai koji za cca 5 god neće vrijediti ni 20-30% od plaćenog novca, uz pušionu imaš i daleko lošije auto, a ovo da se godišnjaci prodaju jer su uglavnom neispravni je takva glupost i dokaz da o tome što pričaš uz dužno poštovanje jako malo imaš pojma.

Moj bratić uzeo prije 2 god E-klasu starosti 1god. sa 7 000km a da je htio novo auto za te pare mogao je dobit samo auto niže klase i još uz to kad bi ga se htio riješiti popušio bi daleko više para nego na ovom godišnjaku, tak da gledano sa ekonomske strane godišnjaci su najisplativija kupnja koja god marka auta bila u pitanju."

Kolega, ovdje se ne bih složio sa Vama. Svatko gleda ono što mu je primarno kod kupnje automobila. Netko želi skroz novi auto iz tvornice, dok drugi žele opet imati dobar auto, a sa malo prijeđenih kilometara. Ako je bitno da je auto potpuno novi i iz tvornice, onda se ta sigurnost i razlika u cijeni plaća. Može meni netko sa 7000 km ili 5000 km govorit samo da ga je vozio po autocesti, a možda ga je mučio negdje po makadamu, i slično.. Najveća je razlika ovdje za kolegu koji je pokrenuo temu, da li želi skroz novi auto iz tvornice ili malo rabljeni auto sa Njuškala/Oglasnika..

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011 David Bowie 1947-2016
15 godina

Kada sam kupovao Mazdu CX 5 u DE sa Exclusive opremom napominjem to posto su paketi drugaciji dobio sam u startu 10posto popusta onda sam jos malo razgovarao sa vlasnikom salona i dosli na to da radim u Klinici kao tehnicar kaze mi covjek kao daju doktorima jos 5 posto ali kao dat ce i meni jel kao postuje nasu struku i popust za navigaciju sa 690e na 200e... Za Mazdu 2 sam u startu dobio 15posto plus 1000e vrijedne opreme grijane siceve, parkirne senzore,automatska svjetla tamo je bila caka jel je imao auto u salonu pa je mogao vise ponuditi. Kupio sam oba nova posto je bio kredit sa 0.00 posto kamatom dok je za rabljeni kamata 3.99 i nakraju mi se nije isplatilo uzeti godisnjak jedino da sam imao kes onda da.  Moja sestra je uzela godisnjak Toyotu Corollu u HR za 93000kn sa zimskim i ljetnim gumama srednji paket opreme sto je odlicna ponuda u DE nisam nasao nigdje tako jeftino a sa autom su prezadovoljni. U DE nema bas razlike ovlasteni ili neovlasteni servis posto me za CX 5 sa kostao 150e dok je neovlasteni 100e za mene je razlika premalena za gubljenje garancije. 

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan

VW polo novi. Fiat 500 abarth. :P

13 godina
CroNk3r kaže...
tomislav10 kaže...
ivanzu kaže...

Ti si iz Splita, zar ne?

Veliki popusti se ne dobivaju na nacin da uzmes osnovni model i zicas popust nego ako imas za npr neki srednji model i onda ih prvo pitas koja je najbolja cijena koju ti mogu ponuditi pa na to jos zatrazis nesto besplatne opreme.

Kad vide da si ozbiljan kupac onda im nije problem jos ubaciti koji komadic.

Pa i nisam gledao osnovni model već Astru s cijenom od 185.000,00kn. Takva 6 mjeseci stara nudila mi se za 165.000,00kn ... Istina nudio mi je trgovac, ne šef ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.3.2017 14:39 (tomislav10).
13 godina

Bio danas u Toyoti ,uglavnom Corolla sa Luna opremom (srednja razina opreme)koja sadrži bukvalno sve osim felgi i navigacije sa 1.3/100hp motorom je trenutno 132k kn.

Moram priznat da me auto oduševio,decentno izgleda a unutrašnjost je baš po mom ukusu ,onak minimalistički funkcionalno,ima sve điđe ali se ne osjećam ko u lunaparku.

Auris sa tim motorom i opremom je bez popusta trenutno 136k ,nije loš ali je manji,dosta slična unutrašnjost ali mij je Corolla bolja.

Čini mi se da Toyota ima dosta dobro pogođene pakete opreme.

Još ću otić isprobat Ceed,Focusa i i30 ali Corolla za sad vodi 😁

16 godina

A i corolla je daleko ljepsa, na aurisu su upropastili zadnji kraj, inace taj 1.33 je dobar motor sta se tice kvalitete, jedino imaj na umu da je ispod 3.5-4 tisuce okretaja trom.(klasicni japanac)

13 godina

Možda sam čudan ali performanse mi nisu toliko bitne,puno mi je bitnije ekonomičnost i pouzdanost.

Niti ja niti žena nismo teški na gasu,ok vozimo oboje ali bez divljanja,trenutno imamo auto od 75hp sa kojim smo do sada normalno se služili tak da 100hp bi trebalo nam biti ok.

Treba uzet u obzir i cijenu osiguranja,sa ovim motorom bi trebala bit nekih 200njak kn više što mi je super.

Koliko sam istraživao po netu dosta hvaljen motor.

16 godina

Motor sta se pouzdanosti tise je odlican, ali po pitanju preticanja, morat ces ga dosta saltat, servisi ovlasteni su ti 800-1000kn.

I brzine su dosta duge, tako da i to pridonosi nesto slabijoj akceleraciji.(barem kod mog aurisa, stari model 2011, 6 brzina, mislim da bi trebala getriba biti ista)

Potrosnja je ok, meni je prosjecna 7.5(ali uglavnom vozim po autoputu i onda direkt u grad), na cestama koje su oko 90 km/h je taj motor najstedljiviji i bez brige ide 6l.

15 godina

Nemojte me krvio shvatiti, ne želim nikome nametati svoje mišljenje, ALI...

Navedene toyote, ceed, i30, focus i slična ekipa su kvalitetom izrade unutarnjih materijala jednostavno iza golfića.

Ako promatramo s aspekta količine opreme koja se dobije, sve petnaest, golfić za istu ili približno/skoro istu cijenu tu nema što tražiti, ali ako gledamo s aspekta kvalitete izrade unutarnjih materijala, svi gorenavedeni jednostavno zaostaju za golfićem. 

E vidite, meni je jedan od glavnih i omiljenih aspekata ovaj drugi. Iz tog sam razloga (između ostalih, naravno) preporučio golfića.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
16 godina
odjavljen

Potpuno si u krivu, u golfu su unutarnji materijali koma, ako se ne ide na najjaču opremu. Gori od focusa (i pretpostavljam toyote dapače prilično sam siguran), znam jer sam se vozio u oba.

Ajde da si rekao nešto drugo, ali kud baš unutarnji materijali...

13 godina

Ja zaista nemam ništa protiv Golfa,i nemam predrasuda prema niti jednoj marki,nego jednistavo mislim da je preskup za šta nudi.

Tko voli nek izvoli ali ja osobno mislim da se mogu.optimalnije potrošit novci.

Pošto sam si dao truda i pogledao bar 10ak autiju do sad ,uključujući i Golfa,ovo sa unutrašnjosti ne stoji.

16 godina
Jakovp kaže...

Potpuno si u krivu, u golfu su unutarnji materijali koma, ako se ne ide na najjaču opremu. Gori od focusa (i pretpostavljam toyote dapače prilično sam siguran), znam jer sam se vozio u oba.

Ajde da si rekao nešto drugo, ali kud baš unutarnji materijali...

Za novi neznam, ali moja verzija aurisa ima jedan dio plastike nekvalitetan(siva plastika kod mjenjaca) koja skripi kad ju pritisnes malo jace, ali to je to.

Jedini dio koji je naprama golfu gori, a sta se tice ostalog, mjenjac, volan su puno bolji na dodir(i od 6 i od 7) sta se tice dashboarda, ova 2 su vise manje ista, cvrsta i dosta kvalitetna plastika, jedino toyota ima neki materijal iznad instrumenta i po gloveboxima(2 komada ima, jedan se otvara prema gore, drugi prema dole)

Tako da sveukupno bi rekao da nema neke velike razlike, svaki je u nekim segmentima bolji, ali kolko vidim toyotini novi interijeri izgledaju bolje, sad kakav je osjecaj ne bi znao.(jedino su nazalost izbacili ovaj volan kakav ja imam koji je stvarno odlican, nema neki premium feel, ali grip je predobar i kontrole su taman za palac).

Inace volvo u zadnje vrijeme ima odlicne interijere(konkretno s60), jednostavno se osjecas ko gospodin, jedino je centralna konzola malo staromodna.

Neznam dal jos postoji sufinanciranje hibrida, ali ako postoji, mozda bi bilo dobro onima koji razmatraju toyotu i o tome razmisliti.

16 godina
odjavljen

Sufinanciranje je sada ja mislim samo za čiste električe i plug in hibride, ili su skroz ukinuli za ovu godinu, treba provjeriti.

Golf ima koma volan, vidi se crta od lijevanja i mali komadići plastike, katastrofa (govorim o šestici, osnovna oprema).

Volvo već odavno ima cool interijere :)

14 godina

U skoro svakoj osnovnoj opremi se dobija socijalni volan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.3.2017 21:03 (ivanzu).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice