Meni jos prije 7-8 godina bil san uzeti Supru. Tu kod nas su bile 2-3 stare kockaste, a hteli su za njih malo bogatstvo. Bas me zanima dal ima koja novija kod nas i kolko to cudo kosta?!
daniel
Meni jos prije 7-8 godina bil san uzeti Supru. Tu kod nas su bile 2-3 stare kockaste, a hteli su za njih malo bogatstvo. Bas me zanima dal ima koja novija kod nas i kolko to cudo kosta?!
daniel
To fino odma prijavit policiji i miran si.
Trubne li meni ugušit ću ga. Autom.
Trubne li meni ugušit ću ga. Autom.
Ma kreten, i jos prica na mobitel.
Neodgojeno govno.
nije baš za temu, ali nema prikladnije.
Nedavno sam morao zalijepiti donji dio retrovizora (onaj gdje se nalazi far, od plastike) ljepljivom trakom. Sada kada sam našao permanentno riješenje i skinuo traku, ostali su komadići koji se ne daju odlijepiti, a bode me u oči.
Pa se pitam čime bih mogao to skinuti, a da ne pojede lak, jer je gornji dio retrovizora u boji karoserije i od metala.
Traka je ovakva, obična smeđa.
Fenom zagrij i sa nečim blagim skini to dolje, nekakvom krpom.
Alkohol?
Može proći alkohol, benzin ili aceton. Ništa od toga neće naštetiti.
Uzmi benzin, ja sam njime skinuo HR naljepnicu
Da benzin, ali samo ako imas orginal farbu, il ak je majstor kvalitetno pofarbal.
daniel
Fenom zagrij i sa nečim blagim skini to dolje, nekakvom krpom.
Brate ne mogu nikako fenom, živim u zgradi, nemam di uštekat.
Boja je original, dakle može benzin ili aceton.
Super.
Zariba mašina..
Ostane bez ulja....
E ljudi, kako se ovo može dogodit klipovima ?
prva slika - ostao motor bez ulja (najvjerojatnije je auto završio na boku ili krovu)
druga slika - majstor nije promjenio sve klipove koji su bili na prvoj slici pa je klip zbog zamora matrijala pukao (a možda i probio motor)
@Bernard Huky Hux
@cekpi
Fala
Jedno malo pitanje za ekipu ovdje. Evo bliži se jesen, što bi reklo da će uskoro i zima jel. :D
Uglavnom, počeo sam lagano razmišljat o zimskom setu guma za svog Golfa.
Izbor mi je pao na ova dva modela.
Continental WinterContact TS830
Goodyear ULTRAGRIP 8 Performance
Također pitanje, trenutno su gore Bridgestone Turanza ER300, 205/55 R16. Razmišljam uzet "red veličine" manje gume, 195/65 R15.
Uz to što sam čuo da su bolje manje gume, ispalo bi me dost jeftinije na cijeli set.
Pa ak neko ima iskustva sa gore navedenim gumama, molio bih ga da se malo raspiše.
To je malo tesko napamet koje su bolje. Imas u HAK-u recenzije tih guma, pa pogledaj. A manje su bolje za zimu jer po snjegu manje slajfaju i auto manje trosi. Jos bolje je uzet 185.
daniel
nemam iskustva sa navedenim gumama jer ja derem savulje, ali ideja da si uzemeš drugi set guma većeg profila i užeg gazišta ti je svakako dobra. tanje gume su bolje po snjegu, a drugi set zato što si ga možeš sam staviti kada bude vrijeme za to.
zimske gume stavi kada osjetiš da će biti potrebne, i kad vidiš da nebu više snjega opet montiraš ljetne.. zimulje će ti tako puno duže trajati, a i ne moraš svako malo kod vulkanizera da ti mijenja gume.
da ti ne pričam da su kilometarske gužve kod vulkanizera kad prvi snjeg padne lol.
Ne znam odakle si al ovdje u gorju 11. mjesec, 90% ljudi stavlja zimske bilo snjega ili ne, ali bitna je i temperatura jer već oko 10-ak stupnjeva ljetne gube grip sa cestom. Isto tako zimske preko 7-8 C su kao plastika. Ja bih isto uzeo uže gume, a nikad nisam kupovao takve marke, jedino sam na pogon stavljao toyo, a sava straga, mada uopće ne primjećujem nekakvu ogromnu razliku između ove skuplje i jeftinije save, tak da mislim da ću ovu zimu uzet sve sava eskimo s3, jedino treba bit malo vise oprezan kad je kisa, al ovdje kod nas zadere snijeg u 11. pa je sve do polovice 2. mjeseca tak da nemam frke.
http://www.bswireless.hr/lifestyle/3310-adac-test-zimskih-guma-za-sezonu-20112012
http://www.automotorisport.hr/clanak/test-zimskih-guma-festival-klizanja
Tu sam iz okolice VŽa, što bi reklo da su najčešće neke normalne kontinentalne zime.
Uglavnom, veći problem zna biti mokra cesta nego sam snijeg na njoj. Uglavnom ga maknu vrlo brzo.
Na starom Golfu 2 mjenjamo samo na pogonskim zimske, no meni se za 6icu baš ne čini kao najbolje rješenje.
Znači bit će set 4 gume R15, cca 800kn komad, i još toliko za neki pristojan set alu-felgi. Ostat ću bez 6k ko ništa :D
Evo ja bih svima NE preporučio sava s3, to je *urac po kiši, nemoguče voziti, po snijegu ništa posebno. Evo sad su mi počele i škripiti.
Mene su odlicno sluzile Toyo Proxes TQ.
daniel
AMD u <3 Intel u C===3
Ma te gume nisu za ništa.
Kad sam s pogonskih kotaca skinul Toyo Proxes t1r i stavil ove, razlika je bila velika. Te gume su odlicne, al ne za snjeg.
Da m/s je odlicna kombimacija ak nemas rezervne. Ja imal isto neke Continentalke i bile odlicne, al necu covjeku govorit jer ne znam model.
daniel
Evo ja bih svima NE preporučio sava s3, to je *urac po kiši, nemoguče voziti, po snijegu ništa posebno. Evo sad su mi počele i škripiti.
Možda si kupio gume sa greškom, a kako misliš sad su poćele škripit, pa šta zimske gume koristiš po ljeti ?
Da, koristim ih još ovo ljeto jer ne bi bile za zimu, pa ću na zimu uzeti nove zimske, pa poslije zime nove ljetne.
ja imam na pogonskim s3 iz 2006...po kisi koma, skripe pri 40kmh u zavoju
no po snijegu su stvarno odlicne (prosla zima, vidjet cemo ovu) penjali smo se autima uz radesevo (skijaska staza na platku) - pa procijenite (GSS nas tjerala hahah)
bile na autu kad sam ga kupio u 12.mj