WD TV napokon stigao - prva iskustva

poruka: 14
|
čitano: 10.252
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nedavno sam kupio doticni uredaj http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=572 

Kad sam otvorio kutiju prvo sam primjetio da nema uputstva na Hrvatskom jeziku, niti pravu garanciju. Na zalost prave upute na Engleskom jeziku nalaze se na prilozenom CDu. U kutiji se jos nalaze kompozitni kabel, daljinski i ispravljac za struju. Na CD je neki program koji veliki broj filmova na zalost mijenja samo u *.avi format. Isto tako moze i filmove s nekodiranih DVDova, pri cemu se moze birati jezik i subtitl ukoliko su prisutni na DVDu.

Aparatic se vrlo jednostavno spaja na TV i ja sam ga vrlo brzo HDMI kabelom spojio na DVD, prilikljucio Verbatim USB stik. Nakon prepozavanja uredaja slijedi razocaranje jer WD TV ne prepoznaje Video s Canonovog kamkordera - *.mts ekstenzija.

Medutim skinuo sam novi firmware s interneta i tada slijedi odusevljenje. Prepoznaje videe, slika je fenomenalna i sve tece glatko. Moze se i preskakati, brzo premotavati naprijed i natrag. Nadalje mogu se gledati MPEG i DIVX filmovi.

Po mom skromnom misljenju to je za mene odlican uredaj jer omogucuje da HD videje mogu jednostavno, bez upotrebe PC gledati na TV. Samo moram kupiti vanjski hard disc. Nisam imao prilike gledati HD filmove koji se mogu skinuti s interneta.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.1.2009 13:35 (Zvonko200).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: WD TV napokon stigao - prva iskustva

Odlicno bas jucer s frendo promatro tu stvarcicu.Nasli klipove na you tubu .I nesto mi je upalo u oko kod browsanja po hddu video folderu  svi folderi su bili velike ikone bez naziva.Naziv filma se tek prikazivo na dnu kad je odredjeni folder bio odabran.Znaci zanima me dal ima klasicni folder view kao vecina playera te koliko znakova prikazuje (to me zanima radi mp3 da ne odsjece duza imena pjesmi).Hvala unaprijed

16 godina
neaktivan

Razumio sam pitanje. Na zalost jos nemam vanjski hard disk nego sam svoje filmove gledal s USB stika. Napravil bum nekoliko foldera pa bum vidio. Kad testiram javim

16 godina

evo i mene zanima dotični uređaj jer je trenutno najjeftini na tržištu

e sad me zanima dali si ga upogonio s kojim .mkv fajlom koji ima dts audio jer navodno nepodržava taj format pa sad jel to znači tišina na tv-lcd ili...

ima i za to ljeka popcorn-v mkv audioconverter pretvoriti dts u ac3 no i to može postati gnjavaža

no koliko para toliko i muzike

pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok naso sam konacno odgovor na folder view http://www.cnet.com.au/dvdpvr/0,239035801,339293019,00.htm

pise da ima klasicni view .Ali sad sa mse zainteresiro za nekaj drugo .Za vanjsku optiku .Popcorn navodno radi sa ext.optikom.To bi mi dobro doslo zbog dvdova.pa ak znas nekog s vanjskom optikom sa probas to

16 godina
neaktivan

Ima prikaz po mapama. Kad se otvore mape i prikazu fileovi poput videa, muzike i sl. pokaze se puni naziv ako nije predugacak. Ak je naziv predugacak onda se skrola tak da se ga moze procitati u cijelosti

0 0 hvala 0
17 godina

Da i ja priupitam nesto - otkud je stigao uredjaj i za koliko novaca?

Jer, pocelo je navirati jako puno ovakvih uredjaja i svako malo skicam sto ima novo (makar mi stvarno niti jedan ne treba, ali jednostavno si ne mogu pomoci) pa da provjerim i ovo; ionako vec imam dosta diskova od WD-a pa da nastavim u revijalnom tonu :)

Recenzent, urednik, Bugovac, ljubavnik - ne nuzno tim redoslijedom
16 godina
neaktivan

Lijep uredjaj,evo sta sam ja nasao onako na prvu ruku o njemu na ovom linku

-dakle koliko vidim ne dolazi uz njega HD i nema mrezni prikljucak

a vidi sada ovo na ovom linku i malo detaljnije na ovom

Kao sto se vidi ovaj od airlive_a ima mrezni prikljucak sto bi meni imalo jako vaznu ulogu a cijednom i jedan i drugi su tu a plus pogledaj specifikacije,,,.....

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: "What is it?" * Me: "An operating system." * Friend: "Like Firefox?"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mejt kaže...

Lijep uredjaj,evo sta sam ja nasao onako na prvu ruku o njemu na ovom linku

-dakle koliko vidim ne dolazi uz njega HD i nema mrezni prikljucak

a vidi sada ovo na ovom linku i malo detaljnije na ovom

Kao sto se vidi ovaj od airlive_a ima mrezni prikljucak sto bi meni imalo jako vaznu ulogu a cijednom i jedan i drugi su tu a plus pogledaj specifikacije,,,.....

Sve je to uredu sam kaj ovaj airlive nije hd player koliko vidim i nema hdmi .Wd playa mkv-e sto mu je glavna namjera.Nema hard (meni nije problem imama 16gb usb za prvu ruku a prepoznaje sva cuda i velicine fat,ntsc usbove veceg kapaciteta itd) i nema mrezu ali zato i je najjeftinije rjesenje .Mali problem meni posto sam vidio da cita flacove (odmah sam se razveselio) je da dosta ljudi kazu da ima los zvuk .Ja bi tak i tak piko to na yamahu reciever pa bi vjerovatno si to mogo na receiveru malo ispravit.To nije prava mana jer ovo nije audio uredjaj ali moj pioneer od 400kn dvd ima cist pristojan zvuk (naravno pristojan mislim zadovoljavajuci pogotovo za tu lovu).Neznam kad piknem lcd onda bum valjda uzel ovo cudo od WD-a ak se ne pojavi neko bolje rjesenje.Kokice su za sada preskupe nekih 1700kn da uzimam iz vana.Ps3 je isto odlicna varijanta za 2000kn (cijene novih u oglasnicima) ,dobiva se za sada sve osim mkv koji se mora streamat sa mreze.Ako danas sutra ps3 implementira sa nekim firmwareom mkv podrsku mislim da je to najbolji odabir za jeftin media centar

16 godina
neaktivan

Za nerješene tehničke problemčiće i ostalo pogledaj na forumu : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=1306ec85b3cfa69fd5d30f1720e346d9&t=1080840&page=138

Ako imaš bez nadogradnje( dakle tvorničku postavku) nadogradi a firmware  za nadogradnju pogledaj na: http://www.wdc.com/en/products/wdtv/

16 godina
neaktivan

Kupio među prvima u HR još u 11-tom mjesecu prošle godine u fimi www.pin-computers.hr ! Uređaj je gotovo savršen osim sitnoga problema sa DTS zvukom pri reprodukciji HD-a (mkv) ali s obzirom da redovito izlazi firmware na originalnim stranicama vjerujem da će i to uskoro biti rješeno ! Za sada sam to rješio direktnim spajanjem analognog zvuka na TV a inače sve ostalo radi preko HDMI kabla bez greške !

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jako dobra fora.

Zbilja ovo prvi puta vidim. LOL

Čak nije niti pretjerano skupo, a definitivno je bolja solucija od korištenja video out-a. :D

Čim uleti prva para, kupljeno.

www.infinite-gamers.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nabavio sam takodjer dotični uređaj prije dva dana i ovo su moja iskustva sa njim za sada.

WD TV ležerno čita sve navedene formate, ali ja sam ga prvenstveno kupio zbog mogućnosti čitanja MKV-a.

Nakon što sam ga upogonio, prva stvar koju sam napravio je update firmware-a na noviju verziju 1.01.02.

http://www.wdc.com/en/products/wdtv/index.asp?wdc_lang=en

Ubrzo sam tokom testiranja uočio da WD TV ima problema s prikazivanjem naših znakova (č.ć,đ,ž...).

Probao sam razne opcije u postavkama, s nadom da će se stvar popraviti, ali problem je ostao.

Odlučio sam pro-googlati i tijeko potrage naletio sam na unofficial site za korisnike WD TV-a:

http://www.wdtvc.com/

na kojem sam saznao da je ta mala beštija od uređaja puno više moćnija ako ste voljni uložiti truda.

Kako?

Pa prvenstveno, moguće je u njega ubaciti customizirani (neslužbeni) firmware WDLXTV koji mu daje neke od mogućnosti kao što su:

-spajanje na WiFi mreže putem dodatnih USB (WiFi) stickova.

-skidanje torrenata

-custom aplikacije

-i još nekolicina korisnih stvarčica

Osobno jos nisam skupio hrabrosti da eksperimentiram s gore spomenutim firmwareom.

Također sam saznao da je moguće u njega ubaciti noviju(e) BETA verziju službenog firmwarea koja je (u trenutku pisanja) 1.02.06

http://www.wdc.com/wdtvprerelease/

Instaliravanjem dotičnog moji problemi sa prikazivanjem hrvatskih znakova su riješeni.

Da ne zaboravim - Za sve one koji vole uživati u kvalitetnom zvuku, pored WD TV-a će vam trebati i DTS reciever, jer sam uređaj nije u stanju streamati takav zvuk preko HDMI-ja ukoliko je on prisutan u MKV containeru.

U suprotno postoji solucija da s takvim MKV filmom napravite konverziju zvuka u AC3 5.1 sound.

Za to će vam poslužiti odličan (besplatan) programćić:

http://audioconverter.heartware.dk

Takva konverzija zvuka traje (po mojim iskustiva) oko 5minuta (Intel Q6600, 6GBRAM, Vista 64bit...)

-

WD TV sam kupio preko Diskont24 webshopa, jer sam ustanovio da su oni najjeftiniji, ukupno sa dostavom me je izišao oko 880kn.

Stvarno mala cijena za tako moćan uređaj.

Tople preporuke svakom ljubitelju kvalitetnih HD Ripova.. Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.4.2009 14:27 (Chris).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Jel netko probao spojit TosLinkom Digitalni Audio. Piknuo sam HDMI u televizor, i opticki u reciever, ali reciever uopce ne trza, ne cuje se nista :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice