Usporeni video klipovi

poruka: 21
|
čitano: 7.215
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Usporeni video klipovi

Postovanje svima i molba za malu pomoc.

Imam neke video klipove koji su u .mov formatu (Quick Time), medjutim kada ih pustim za reprodukciju - sve ide veoma sporo - kao da je ceo klip usporen, a glas komentatora je veoma dubok, takodje veoma usporen i nista se ne razume.

Zamolio bih - da li nekako, putem nekog programa i sl. mogu normalizirati ovo usporenje, da bih klipove gledao normalnom brzinom, ustvari - da li ih nekako - i ako moze - kako ih mogu ubrzati?

Najlepse hvala uz velike pozdrave svima.

0 0 hvala 0
17 godina
Usporeni video klipovi

Mozes sa Virtual Dub Mod.

I'm the cream of the crop, I rise to the top I never eat a pig 'cause a pig is a cop Or better yet a Terminator, like Arnold Schwarzenegger Try'n to play me out like as if my name was Sega
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Usporeni video klipovi

Pokusao sam, ali nisam uspeo!

Moze li neko blic step by step uputstvo, ako nije problem, posto ne bavim se uopste sa videom, nije mi struka, a ovi su mi klipovi jako neophodni.

Zahvaljujem

16 godina
neaktivan
Usporeni video klipovi

Od mene naravno stize quick fix rjesenje po principu sve radi ako je pri ruci cekic i samoljepljiva traka;

Povecaj playback speed (teehehe Belji se)

Regulator brzine izvodjena audio video zapisa Regulator brzine izvodjena audio video zapisa
From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.8.2009 18:42 (PureEntity).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PureEntity kaže...

Od mene naravno stize quick fix rjesenje po principu sve radi ako je pri ruci cekic i samoljepljiva traka;

Povecaj playback speed (teehehe Belji se)

Ovo sam probao u samom Quick Playeru, medjutim opet nije to - to!

Opet je pricanje izobliceno i uopste se ne moze doterati na normalnu brzinu!

A u VirtualDubModu - .mov ext ne mogu otvoriti!

Verovatno prethodno trebam izvrsiti konverziju u neki drugi format, pa bih zamolio ako je tako, da mi kazete - u koji, za da bih ovo dalje obradio u VDMdu.

16 godina
neaktivan

Da dopisem jos nesto - ustvari, sada sam nesto i postigao u QT-Alternativi - Meni - Play i onda u padajucem izborniku INCREASE RATE ili DECREASE RATE.

Nesto se sada i razume, ali opet nije to ono pravo!

Fali tacno 'jedna brzina' izmedju Increase i Decrease - Sa jednim klikom na Increase - razume se sta prica, ali je opet malo usporeno i udebljan glas, a na dva puta Increase - previse je ubrzano, po malo i smesno zvuci.

Kad bi moglo da se podesi nesto izmedju i onda tako da se snimi da bi to ostalo tako.

17 godina
neaktivan
Usporeni video klipovi
koristi drugi player...gom preporucam

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam GOM Player i pokusao sam, medjutim u njemu u formatu .mov ne zeli krenuti reprodukcija klipa!

Zatim sam konvertirao TotalVideoConvertorom u XVID AVI, Gom player reproducira, medjutim opet vrlo lose, pa i losije od QuickPlayera!

Ubacio sam jedan klip u MPEG VIDEO WIZARD DVD (Konvertovan) i opet u opcijama za brzinu dobio potpuno identican rezultat kao sa Quick alternativom - fali mi tacno jedna 'brzina' da bi to zvucalo dobro!

Samo sto je u ovom programu oznaceno sa brojevima 1, 2...... a po ovome sto sam dobio, trebalo bi mi negde oko 1 i pol. To bi tada doslo tacno kako treba, a kada bi jos moglo da se nekako podesi, na primer da se bira: 1,2   1,3    1,4   1,5  itd. tu bi se vise i profi podesilo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 1:25 (00000001).
16 godina
neaktivan

Uspeo sam da sa konverzijom u MPEG, ubacim klip u VirtualDubMod.

Posto sa ovim programom nikada nisam radio, najlepse bih zamolio jos jednom - kako da u VirtualDubModu postignem ovo sto zelim?

Ne bih zamarao nikog, samo ako moze kratko, u par reci.

Najlepse hvala

16 godina
neaktivan

Nisam baš siguran da si na pravom putu.

Kao prvo mislim da ćeš teško virtualdub-om to napraviti. Puno lakše ti je npr. u Premieru podesiti 'speed' videa što možeš raditi u % ili vremenski. Kao drugo nije mi baš jasno zašto ti se uopće to dešava i da li je stvarno video clip takav ili ga tavim tvoj software reproducira. Pa nije loše skinuti gspot (guglaj besplatan) i pogledati šta kaže; generalije i čime i da li ga možeš pokrenuti.

Ako nemaš premiere ili sl. alat za video, možeš skinuti avisynth frame server (isto besplt), pa naredbom AssumeFPS ubrzati ili usporiti video. Takvu skriptu možeš zatim virtualdubom spremiti u format koji ti paše. Ali bojim se da ćeš potrošiti i vremena i živaca, pa ti je puno jednostavnije premiere, vegas i sl. programi.

16 godina
neaktivan

Hvala ti najlepse Bed na svim odgovorima i savetima, medjutim nemam niti jedan od ovih programa.

To su vec profi programi, nisu mi trebali do sada jer sam vec spomenuo da se ne bavim vidoem, a ovi klipovi su mi jako potrebni, pa sam mislio da se sve to moze uraditi na neki jednostavniji nacin i sa nekim jednostavnijim programom, jer mi treba 'samo' ubrzanje i naravno - zatim spajanje u jedan veliki film koji bih narezao na dvd kako bi se to moglo normalno gledati.

Inace, ima i po neki klip koji ide normalno, a sa g-spotom izmedju usporenog i normalnog klipa dobio sam sledece razlike:

U 'normalnom' klipu:

AUDIO CODEC i INFO: Nema nista, u usporenom klipu pise: QDM2: QDesign V2,  22050Hz, Status Undetermined,

Na desnoj strani, u delu videa, na normalnom klipu pise: Len 0:00.200  Frms 1          kbps 318   Qf 0,234

A dok u usporenom klipu kaze: ....................................... Len12:43.60   Frms 3.818   kbps 38     Qt 0,028

Inace ostalo je sve identicno, kod oba gore u videu pise CODEC - rle , NAME: QT Animation (RLE) , STATUS: No Codec Required

Nadam se da ce i ovo nesto pomoci.

16 godina
neaktivan

Izvinjenje za jos jedan uzastopni post, medjutim nastala je mala greska u zurbi!

Ovo je klip koji radi normalno:

16 godina
neaktivan

Znaš kako je, bez alata nema zanata..

Većina videa imaju header u kojem imaju informacije o sebi, a to se može biti i netočno pa dolazi do problema. A može biti i drugih razloga.

Pa kakav je to video s 5 FPS?? I logično bi bilo da usporeni ima 1 frame, a normalni 3818.

Nemam ideju kako da ti pomognem s besplatnim rješenjima osim frame servera. I virtualdub, a i koderi i besplatni i drugi, zapravo mogu mjenjati frame rate, ali se time ne mjenja brzina videa, već broj prikazanih sličica u sec. Pa kao što rekoh, avisynth > skripta > virtualdub/mpeg2 encoder/... Nemam iskustva da li možeš *.mov direktno otvarati avisynthom, mpeg ne možeš pa moraš koristiti neki tipa dgindex ili mpeg2dec.dll ili sl.  Ali opet kažem da ćeš izgubiti živce i vrijeme, pa ti je možda bolje skinuti trial verziju premiera i desni click na clip u timelineu >speed, i za čas si gotov.

16 godina
neaktivan

Potpuno si u pravu Bed, moracu da potrazim Premier, samo da nije trial ogranicen na opcije snimanja ovoga sto kazes.

I naravno - veliko ti hvala jos jednom.

16 godina
neaktivan

@Bed, uspelo je iz prve po tvojim uputstvima sa Premijerom.

Odgovarajuca brzina je bila 250(%) i sve ide najnormalnije.

Medjutim, moram pitati jos nesto.

Save As - opcija - mi nudi samo snimanje u Premijerovom formatu!

Zato sam isao na Export/Media - i od ponudjenih formata izabrao Microsoft AVI (Pal DV)

Encorder je odradio posao, medjutim dobio sam AVI fajl velicine 1,07 GB (Od pocetnog usporenog klipa velicine 3,54 MB! )

Postoji li neka druga opcija u Premijeru - da ovo ubrzano bude u poznatim formatima i naravno - manje, ili moram sada naknadno konvertirati i kompresirati nekim drugim programom?

Najlepse zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 17:59 (00000001).
16 godina
neaktivan

To 'save as' se misli na spremanje tvog uradtka u programu i naravno da može samo premiere format.

Kada exportiraš, onda određuješ vrstu videa, codec,.. i o tome ovisi veličina. Možeš koristiti neki divx ili xvid pa ćeš imati manji file ali i kvalitetu. Ako ćeš raditi dvd onda možeš taj dv video kodirati s nekim koderom koji radi mpeg u *.m2v ili direktno iz premiera s plugin-om od procoder-a, cinemacraft encodera ili adobe mpeg encodera. Međutim svi ti koštaju, pa možeš koristiti neke od gotovih besplatnih avi to dvd rješenja (znam da postoje ali ne koristim).

16 godina
neaktivan

Ovo te zadnje bas ne razumem, oko besplatnog avi to dvd (Moram tako jer mi sve ovo vise sigurno nece trebati cim zavrsim ovo sa potrebnim usporenim klipovima, ti su mi vazni)

Da li se to treba nekako integrirati u Premieru, ili to treba raditi posle?

Posto u izborniku za enkordiranje nisam video nikakvu ponudu za neki drugi pogodniji format, pa sam zato i izabrao ovaj, ali brate - ide mnogo sporo!

16 godina

-dobio si DV-avi, on zauzima cca 12-13GB/sat. Sad ti je jednostavnije sa softwareom za DVDauthoring snimiti DVD. Ako si zadovoljan rezultatom to je možda sigurniji način. Možeš odmah iz premiera exp. u mpg2 koji je osjetno manji ali i mogući sitni problemi ovisno koji program koristiš... Ako imaš Encore, možeš direktno iz premiera na DVD.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 20:14 (ihush).
16 godina
neaktivan

Hvala ti Ihush, ali to sam bas i pomenuo u prethodnim postovima - u Exportu nisam video opciju za mpg2!

A pokusao sam i nesto drugo - da ostavim format Quick Time, samo sa onim ubrzanjem od 250% i - ide mnogo brze, a zatim sam konvertirao TVC-om u AVI i ide super, a i mnogo brze.

Kvalitet mi nije toliko bitan, posto su to uglavnom neka predavanja.

Ako nije problem, molim te reci ovo za exp. u mpg2, mozda ce ici jos brze, a i malo kvalitetnije.

16 godina

Premiere koristi 3th-party plugine, Encore je za izradu DVDa, ili koristi Mainconcept-mpeg ili neki besplatan.(vidi rar..) Praktičniji su drugi probrami, kao Ulead .. upravo zbog ovakvih sitnica, u 'najgorem' slučaju sam Nero.

Neće ili brže, može biti samo sporije jer je mpeg kompresijski zahtjevniji, ali konvertiranje se mora jednom napraviti za DVD, pa je logično odmah s montažne trake (bez posrednika). -zato se potrudi ''kupiti / instalirati'' Encore...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Najlepse hvala Ihush, sada su vec polako-polako mnogo stvari jasnije.

Idem da trazim predlozeno.....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice