Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 675.275
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
zacs13 kaže...

molim Vas pomoc skroz sam novi u ovome .....imam pinncale studio 9 za montiranje filma ali kamera snima MOV formata a pinnacle nece da ocita taj format....pitanje je sada

koji pinnacle da koristim ili imate neki drugi program za pocetnike za preporuciti da cita MOV format?

ili da ripam iz MOV u format koji cita pinncle dali je to mpeg (ako nije koje formate  cita pinnacle ?)???

MOLIM POMOC OVO SU MOJI PRVI KORACI SKROZ SAM NOVI A NEDA MI SE NEKOM PLACATI DA MI MONTIRA NEKI BZVZ FILM TIPA IZLETE I TAKO TO

HVALA

Ako baš želiš raditi s Pinacle onda neizostavno moraš raditi konverziju. I već u startu gubiš kvalitetu videa.

Zato u tvom slučaju preporučujem MPEG Video Wizard DVD koji direktno editira VOB datoteke. S njim možeš odraditi gotovo sve, edit videa, authoring pa sve do završnog prženja DVD-a.

15 godina
ckobu kaže...

Zato u tvom slučaju preporučujem MPEG Video Wizard DVD koji direktno editira VOB datoteke. S njim možeš odraditi gotovo sve, edit videa, authoring pa sve do završnog prženja DVD-a.

Meni je bolji free "VideoPad Video Editor" od ovog MPEG-a za $99.

Također ovaj MPEG...zgleda ko neki poluproizvod kojeg su napravili učenici za domaću zadaću!

Što se tiće plačenih a opet nama pristupačnih proizvoda, ja bih radije preporučio za samo $39.87  "trakAxPC"  ili za $69.99 "MAGIX Movie Edit Pro"

Sva ova tri su kudikamo bolji proizvodi od onog MPEG Video Wizarda!!!

Some people are so poor... all they have is money!
14 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Neka @zacs13 koristi program koji mu odgovara. Ne znam da li su tvoji prijeldozi bolji ili lošiji jer programe nisam probao. Ali tvrdim da ono što si ti predložio s prebacivanjem MOV u MPEG nije najbolje rješenje. Zato sam replicirao i usput ponudio odgovarajući software.

0 0 hvala 0
15 godina
ckobu kaže...

Neka @zacs13 koristi program koji mu odgovara. Ne znam da li su tvoji prijeldozi bolji ili lošiji jer programe nisam probao. Ali tvrdim da ono što si ti predložios prebacivanjem MOV u MPEG nije najbolje rješenje. Zato sam replicirao i usput ponudio odgovarajući software.

Slažem se u potpunosti...konvertiranje treba izbjegavat ako je to moguće ali neki put je to jedino rješenje {#}

btw: isprobao sam one programe pa i onaj tvoj i stojim pri svojoj tezi što se tiće "koji je bolji".

13 godina
odjavljen

jel vi znate da su .mov i mp4 containeri 
i da se oni mogu mjenjat bez enkodiranja ? 

Zalosno je kak su ti "Video Editori" zaostali
prate neke standarde koji su bili aktualni 2002 godine 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Arnold Layne kaže...

Ajd nabaci onda TUT kak se to radi!

btw: a koje bi ti programe te vrste za te novce preporučio?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 13:41 (andi.cro).
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

Znamo. I što s tim?

andi.cro kaže...
Arnold Layne kaže...

DVDStyler - bez novaca, vidim da voliš free, TUT nije potreban, samo pokreni program i sve će ti sam reći, doduše, malo je ružan {#}

13 godina
odjavljen
andi.cro kaže...
Arnold Layne kaže...

http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/

ffmpeg -i name_file.mov -vcodec copy -acodec copy name_file.mp4

to napravis u cmd 
jako jednostavno

mozda ti je ovak i jednostavnije za shvatit

"C:/ffmpeg.exe" -i "C:/input.mov" -vcodec copy -acodec copy "C:/output.mp4"

znaci u navodnike stavljas putanje do ffmpeg , mov videa i putanju za zeljeni mp4 video 
mislim da i slicnu stvar ima avidemux program koji je gui pa bi ti se to vise svidjelo

nebi nit jedan 
tj nisam tolko upoznat s njima jer sam ih mrzio od samih pocetaka bavljanja s video glupostima 
ja bi sve stvari napravio uz pomoc avisyntha i jos hrpe opensource programa koje stalno koristim jer sam naucen na to ,al to ne mogu drugima predlozit 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 17:46 (Arnold Layne).
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

dal mi netko može preporučiti neki jednostavan program za obradu videa? Treba mi za obradu kratkih filmica koje bi stavio na youtube. Također mi je bitno da podržava .mov format jer snimam sa nikonovim aparatom pa mi je zapis u tom formatu.

Movie maker je bio savim solidan za moje potrebe, ali ne podržava .mov format.

Probao sam sa Sony vegas pro i platinum al niti jedan ne podržava .mov.  Videopad mi je solidan ali prilikom exportanja videa, program mi se ruši bez obzira na postavke formata i rezolucije. Vidim da programa ima milijun, a ja nemam vremena, a niti živaca snimat svaki od njih da bi naletio na nešto solidno.

Stoga ako netko ima nešto za preporučit bio bih mu zahvalan.

EDIT: evo pronašao sam wondershare video editor i program je za sad odličan.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.8.2013 19:53 (krayz1e).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zasto je u ovim high tech video alatima tako komplicirano samo spojiti dva filma (dodati drugi nakon prvog) iste rezolucije i ostalih postavki ?

MAGIX Movie Edit Pro 2013 Premium -  import na video traku traje dugo, moram birati posebno rezoluciju u kojoj zelim spojeni video dakle sve ce morati mjenjati i trajati ce 2 sata, zablokira komp dok ih spaja

Corel VideoStudio Pro X6 - ima opciju da postavi rezoluciju i ostalo prema prvom video fileu i ide relativno brzo ali spoji 2 filma od 300 mb u film od 1000 mb. nije mi jasno zasto ?

da li adobe premiere elements 11 ima screen capture ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.8.2013 18:32 (kale23).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Treba mi jednostavan free program za konvertovanje i resize video formata a da se pri tome ne gubi na kvaliteti videa.

Imam Format Factory, ali imam osjecaj da prilikom resize-a i konvertovanja gubi dosta na kvaliteti...

0 0 hvala 0
15 godina

Gubitak na kvaliteti ne možeš izbjeći ali ako nisi perfekcionista onda ti to neće predstavljati velik problem jer je razlika jedva primjetna ( u slučaju da sve namjestiš kak treba i ako ne radis pretvorbu sa HD-a na SD).

Probaj "Handbrake" ili "TEncoder"

btw: Knock yourself out...LINK

{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 12:13 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

imam jedno pomalo neobično pitanje pa možda netko ima nešto za preporučiti. Naime, treba mi software za cencuru slike i zvuka u videu. Nešto na ovaj način 

Sve to nebi bilo problema da se ne radi o live streamingu. Dakle treba mi software kojim bi mogao to odraditi u realnom vremenu jer sve ide preko web kamere.

Ima li kakvo rješenje za ovo? Dali tko ima kakvu ideju ili se susretao sa nečim slićnim? Navodno bi trebali postojati određeni mikrofoni koji bi to mogli odraditi što se tiče zvuka ali što sa slikom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kljaja89 kaže...

Pozdrav svima,

imam jedno pomalo neobično pitanje pa možda netko ima nešto za preporučiti. Naime, treba mi software za cencuru slike i zvuka u videu. Nešto na ovaj način 

Sve to nebi bilo problema da se ne radi o live streamingu. Dakle treba mi software kojim bi mogao to odraditi u realnom vremenu jer sve ide preko web kamere.

Ima li kakvo rješenje za ovo? Dali tko ima kakvu ideju ili se susretao sa nečim slićnim? Navodno bi trebali postojati određeni mikrofoni koji bi to mogli odraditi što se tiče zvuka ali što sa slikom...

1.Naravno da ima...škarnicl na glavu i to je to {#}

2.U svakom audio editoru a i u skoro svakom video editoru možeš editirat zvuk.

13 godina
neaktivan

imam jedno pitanje, zasto kad radim na vegasu 12 kad hoce split video i obrisat taj dio odjednom mi bude not responding i izgasi se program?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
anonymous_Zg kaže...

imam jedno pitanje, zasto kad radim na vegasu 12 kad hoce split video i obrisat taj dio odjednom mi bude not responding i izgasi se program?

Loš crack?

Pre slaba PC konfiguracija?

Neznanje?

13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
anonymous_Zg kaže...

Loš crack?

Neznanje?

nekolko godina vec radim u vegasu i sad odkako sam stavio novi windows to mi se pocelo dogadat...

15 godina
anonymous_Zg kaže...
andi.cro kaže...
anonymous_Zg kaže...

Loš crack?

Neznanje?

nekolko godina vec radim u vegasu i sad odkako sam stavio novi windows to mi se pocelo dogadat...

Eh pa mogao si odmah reći koje su okolnosti!!!

Problem je vjerojatno što verzija Vegasa koju ti imaš nije još kompatibilna sa win.8

Ili promjeni Vegas u najnoviju inačicu koja podržava rad u win.8 (ako je uopće ima) ili se vrati na win.7 ili promjeni Vegas za neki program koji je kompatibilan sa osmicom!

13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...
anonymous_Zg kaže...
andi.cro kaže...
anonymous_Zg kaže...

Loš crack?

Neznanje?

Eh pa mogao si odmah reći koje su okolnosti!!!

Problem je vjerojatno što verzija Vegasa koju ti imaš nije još kompatibilna sa win.8

Ili promjeni Vegas u najnoviju inačicu koja podržava rad u win.8 (ako je uopće ima) ili se vrati na win.7 ili promjeni Vegas za neki program koji je kompatibilan sa osmicom!

stavio sam win 7 i kad ocu obrisat pola videa opet mi not responda -.-....

15 godina

Otvori "task manager" pa uradi sa Vegasom isto da ti prestane radit i kada se to desi pogledaj u "t.m." CPU i RAM usage i sve ce ti biti jasno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@anonimus_Zg - ako si prilikom nove instalacije particionirao HD s manjom veličinom možda ti nedostaje mjesta na hardu, pokušaj promjeniti lokaciju temporary filea na drugu particiju Preferences > General

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Koristim Adobe Premiere Pro CC. Danas sam ga nadogradio prilično velikim update-om (oko 800Mb čini mi se uz media encoder) pa me zanima gdje ustvari mogu pronaći informacije šta sam sve dobio tom nadogradnjom. Tražio sam na Adobe sajtu ali bezuspješno.

0 0 hvala 0
15 godina
feko kaže...

Koristim Adobe Premiere Pro CC. Danas sam ga nadogradio prilično velikim update-om (oko 800Mb čini mi se uz media encoder) pa me zanima gdje ustvari mogu pronaći informacije šta sam sve dobio tom nadogradnjom. Tražio sam na Adobe sajtu ali bezuspješno.

http://blogs.adobe.com/premierepro/2013/09/adobe-premiere-pro-cc-october-2013-release.html

17 godina
neaktivan

Pozdrav, naime triba bi s jedne video snimke snimljene mobitelom(mp4) uklonit pozadinski šum iz audia, riječ je o jednoj a capella izvedbi moje prijateljice i dosta se jako čuje taj šum pa bi ga tia smanjit šta je više moguće a da ostane glas, zna li neko dobar software i quick tut pošto sam noob za te stvari '

[img]http://mowned.com/sig/groza.smart.jpg[/img]
15 godina

Evo ti jedan jasan TUT...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Andi baš sam sličan tutorial skinuo prije nekoliko dana, ali isto je i i za sony vegas 12 pro i stvarno super radi.

15 godina

Pa da, zato sam ga i linkao...nije važno kaj frajer radi u starom Sonyju, postupak je isti za sve video editore!

Moj prijedlog bi bio free VideoPad Video Editor ili Pinnacle VideoSpin za jednostavan editing i extract-iranje Audio zapisa u Audacity 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kome treba "Best Audio Sample Rate Converter"...

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako koristim recimo sony vegas ili Magix muvie edit, koje sam "nabavio" i videa stavljam na youtube, dali mogu nadrapati zgog autorskih prava, ili to nema veze dok ne zarađujem na videima.

I svjestan sam da recimo za koji se god program odlučim, trebam ga naučiti dobro koristiti, sve se misli dali ovi profi programi nisu overkil. Jer mi trebaju samo za brzimsko ljepljenje vide i dodavanje zvuka, zelenu plahtu(ili kako se zove), za te zanimljive varijacije u boji (neznam kako se zove ali da se moje igrati sa bojom videa. Tp u movie makeru ne mogu raditi pa mi je potrebno nešto više.

Hvala na pomoči{#}.

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probaj malo kemijat sa "Avidemuxom", možda ti bude dobar za to kaj ti treba {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice