Xiaomi Redmi Note 3

poruka: 5.327
|
čitano: 910.196
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 3
mcf kaže...

Eto, stigao mi i drugi note 3 pro sa toponea, za sada sve super, nista ne skripi, dobio futrolu i par folija za poklon, narucio dodatno nilkin tempered glass.

Flashao najnoviji origigi global rom bez problema preko miflash metode. Stari telefon mi se automatski updejtao sa 1.7 na 1.8. OTA radi dobro.

LINK, detaljni link sa intaliravanjem drivera ima u nekom mom starijem postu. Uglavnom, logirani kao admin instalirate misuite i miflash (google).  Kada instalirate drivere, tj. misuite i miflash, krenite od ovog linka gore, preskocite slobodno ovaj dio "for some users, this method works..". Ja sam sam direktno flashao najnoviju global stable verziju (7.1.8.0). Link, 7.1.8. fastboot.

Skraceno, kada vam windowsi normalno prepoznaju xiaomi telefon, skinete najnoviji fastboot rom, pokrenete adb devices/adb reboot edl za pokretanje telefona u download mode, pokrenete miflash i odaberete goreskinuti fastboot rom i flashate telefon.

Postoji novi post na xiaomi forumu sa uputama i za automatski flash preko misuite programa, ali meni je nudio verziju za mtk a ne qualcomm, tako da za sada miflash je sigurniji.

Pozdrav.,

imaš možda kakav prijedlog na ovaj problem:

Također imam redmi note 3 pro, i sad pokušavam na njega po onim uputama staviti global rom. dođem do koraka tj. stisnem flash i pojavi mi se error loading type library/DLL.

14 godina
neaktivan
mcf kaže...
megan2711 kaže...

Napokon stigao i meni danas od topone prvi kinez RN3 pro, s istim romom ko @fpozar

Znači trebalo bi updejtat :misli:, morat ću se malo bacit na čitanje teme da ne bi šta zaribala 

Ne znam zasto si dobila TD, ali enivej, updejtaj obavezno, vec je izasao i updejt za originalni rom koji popravlja neke sitnice. Samo odi polako po redu i to je to :)

sta znaci TD?

14 godina
neaktivan
kdokma kaže...
mcf kaže...

Eto, stigao mi i drugi note 3 pro sa toponea, za sada sve super, nista ne skripi, dobio futrolu i par folija za poklon, narucio dodatno nilkin tempered glass.

Flashao najnoviji origigi global rom bez problema preko miflash metode. Stari telefon mi se automatski updejtao sa 1.7 na 1.8. OTA radi dobro.

LINK, detaljni link sa intaliravanjem drivera ima u nekom mom starijem postu. Uglavnom, logirani kao admin instalirate misuite i miflash (google).  Kada instalirate drivere, tj. misuite i miflash, krenite od ovog linka gore, preskocite slobodno ovaj dio "for some users, this method works..". Ja sam sam direktno flashao najnoviju global stable verziju (7.1.8.0). Link, 7.1.8. fastboot.

Skraceno, kada vam windowsi normalno prepoznaju xiaomi telefon, skinete najnoviji fastboot rom, pokrenete adb devices/adb reboot edl za pokretanje telefona u download mode, pokrenete miflash i odaberete goreskinuti fastboot rom i flashate telefon.

Postoji novi post na xiaomi forumu sa uputama i za automatski flash preko misuite programa, ali meni je nudio verziju za mtk a ne qualcomm, tako da za sada miflash je sigurniji.

Pozdrav.,

Također imam redmi note 3 pro, i sad pokušavam na njega po onim uputama staviti global rom. dođem do koraka tj. stisnem flash i pojavi mi se error loading type library/DLL.

moze neko da mi objasni zasto update roma preko miflasha?

sta fali sa ovom procedurom http://en.miui.com/a-232.html?

plizzzzzz

13 godina
babobabo kaže...

moze neko da mi objasni zasto update roma preko miflasha?

sta fali sa ovom procedurom http://en.miui.com/a-232.html?

plizzzzzz

Zbog zaključanog bootloadera.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
14 godina
neaktivan

znaci oni su mislili da se update radi samo sa OTA ili?

a dali je ikoji mob dosao sa V7.1.7.0.LHOMICL?

znam za zakljucani bootloader ali mislio sam da je to samo zapreka za nesluzbene romove

17 godina

Ja sam prije 2 dana dobio mob i čisto iz znatiželje sam probao tako flešati ( to sam i napisao prije 10 postova). Neide! Koliko se sjećam dobiješ poruku "signature verification failed". U našem slučaju fleš službenog globala ide samo sa MiFlesh-om! Poslije najnormalnije dobijaš OTA upgrade. Samo pratite link koji je dao kolega mcf i sve će biti u redu jer se razlikuju ROM za Miflesh (Fastboot Rom) i ROM sa MIUI download stranice za RN3/PRO

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.3.2016 21:59 (Nefil).
13 godina
Nefil kaže...

Koliko se sjećam dobiješ poruku "signature verification failed". 

Hmm, sad me zanima može li se ovo zaobići verification check ako se makne prva linija koda u updater-scriptu

17 godina
Cromaki kaže...
Nefil kaže...

Koliko se sjećam dobiješ poruku "signature verification failed". 

Hmm, sad me zanima može li se ovo zaobići verification check ako se makne prva linija koda u updater-scriptu

- redmi note 3 pro =  kenzo

- redmi note 3 mediatek = hennessy

13 godina
Nefil kaže...

- redmi note 3 pro =  kenzo

- redmi note 3 mediatek = hennessy

Nije bitno koji je device, samo me zanima može li se na taj nalin preskočiti signature check.

10 godina
neaktivan
Nefil kaže...

Ja sam prije 2 dana dobio mob i čisto iz znatiželje sam probao tako flešati ( to sam i napisao prije 10 postova). Neide! Koliko se sjećam dobiješ poruku "signature verification failed". U našem slučaju fleš službenog globala ide samo sa MiFlesh-om! Poslije najnormalnije dobijaš OTA upgrade. Samo pratite link koji je dao kolega mcf i sve će biti u redu jer se razlikuju ROM za Miflesh (Fastboot Rom) i ROM sa MIUI download stranice za RN3/PRO

nema službenog global ROM-a za Redmi Note 3 Pro.

9 godina
neaktivan
Kako nema. Ovo ti je link sa njihove stranice http://en.miui.com/download-301.html
9 godina
neaktivan
Vezano za update roma, je li ima nekih poboljšanja / bugova
Prije nego napravim update

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Pardon, nisam pratio neko vrijeme, a sad vidim da se spominje official global ROM, vidim trenutno da Qualcomm global ROM postoji, hoće li izaći Global ROM i za Mediatek?

Welcome my son...
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
skyactive kaže...

nema službenog global ROM-a za Redmi Note 3 Pro.

Ti si fakat neki poseban lik. Ili samo trolas od pocetka teme... u tom slucaju, ide ti dobro.

dapintar kaže...

Official Global stabe 7.1.8.0 na dva pro-a, radi sve bez problema i bugova za sada. Baterija odlicna. Nema razloga da ne predjes.

zv'jer2 kaže...

Pardon, nisam pratio neko vrijeme, a sad vidim da se spominje official global ROM, vidim trenutno da Qualcomm global ROM postoji, hoće li izaći Global ROM i za Mediatek?

Sudeci po miui forumima, neki ljudi su dosta skepticni oko globala za MTK, tako da se mozda ne nadas previse. Ali i tak i tak imas odlican rom na xiaomi.eu tako da ti je svejedno.

14 godina
kdokma kaže...

Pozdrav.,

Izgleda mi kao problem oko drivera ili portova. Probaj na drugom kompu (win 64 preporucen). Ako bas nemas, probaj kreirati drugi akaunt (sa admin ovlastima) pa probaj onda iz njega ispocetka. Ako nejde nista, daj slike device managera pa cemo vidit dalje..

17 godina
dapintar kaže...

Odmah sam primjetio da mi giroskop radi kako treba, prije je bio trzav. A za ostalo neznam jer sam kratko sa mobitelom.

Evo danas mi se javio Honorbuy i vratit će mi 25$ . Mr. Rupert Pupkin hvala!

Koji god sam istalirao app za kameru (google kamera, open kamera, cinema fv5 itd.) a da podržava 4k svi i snimaju u 4k, al' 10 sec pojede 50 MB pa pripremite SD kartice

17 godina
neaktivan
mcf kaže...

zv'jer2 kaže...

Sudeci po miui forumima, neki ljudi su dosta skepticni oko globala za MTK, tako da se mozda ne nadas previse. Ali i tak i tak imas odlican rom na xiaomi.eu tako da ti je svejedno.

Ma nije da mi sad nešto fali s originalnim ROM-om, ali da dođe official Global stavio bi ga čisto tako da nemam kineski.

Welcome my son...
17 godina
mcf kaže...
kdokma kaže...

Pozdrav.,

Izgleda mi kao problem oko drivera ili portova. Probaj na drugom kompu (win 64 preporucen). Ako bas nemas, probaj kreirati drugi akaunt (sa admin ovlastima) pa probaj onda iz njega ispocetka. Ako nejde nista, daj slike device managera pa cemo vidit dalje..

I mnogi zaboravljaju vrlo bitan korak a to je da na windowsima isključe provjeru digitalnog potpisa drivera. Bez toga nepotpisani driveri neće se pravilno instalirati ili neće uopće. Driveri za MTK i SD su nepotpisani.

Evo kako

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 21:01 (Nefil).
14 godina
zv'jer2 kaže...

Ma nije da mi sad nešto fali s originalnim ROM-om, ali da dođe official Global stavio bi ga čisto tako da nemam kineski.

Pa tomu i sluzi xiaomi.eu rom. To je modifikacija sluzbenog (dev) iz kojeg su izbacene sve kineske app, dodani svi google appsi i podosta (vecih) jezika, prevedeno od zajednice.

17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Evo kompletnog GLOBAL STABLE MIUI v7.1.8.0 CHANGELOGA. Dosta su tu sredili i dodali.

LINK

0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Od kud je najsigurnije i najbrže za naručit hard case za RN3 ?

0 0 hvala 0
14 godina
Nefil kaže...

Evo kompletnog GLOBAL STABLE MIUI v7.1.8.0 CHANGELOGA. Dosta su tu sredili i dodali.

LINK

Bome velka hrpa fixova i updateova, ali normalno za novi model. I dobar podsjetnik za ove koji iz nekog razloga hoce ostati na zbrdazdola skuhanim romovima sta propustaju :)

16 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Prije dosta vremena sam napisao da ću uploadati nekoliko slika i video sa Snapdragon i MTK verzije za usporedbu, pa evo, bolje ikad nego nikad :D

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1992441/Xiaomi_Redmi_Note_3_camera.zip

(Na forum ne mogu staviti veće od 5MB, a i uploader uništi sliku, pa mislim da nema smisla tu stavljati)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
3 0 hvala 4
16 godina
neaktivan

3 0 hvala 2
16 godina

WOW!

Ovo zbilja nisam očekivao, planirao sam staviti neki AOSP ili Cyanogen kad izađe, ali ne tvornički :O

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
10 godina
neaktivan
power_user kaže...

Prije dosta vremena sam napisao da ću uploadati nekoliko slika i video sa Snapdragon i MTK verzije za usporedbu, pa evo, bolje ikad nego nikad :D

https://dl.dropboxusercontent.com/u/1992441/Xiaomi_Redmi_Note_3_camera.zip

(Na forum ne mogu staviti veće od 5MB, a i uploader uništi sliku, pa mislim da nema smisla tu stavljati)

prema ovome, pro kamera je i znatno detaljnija i daje bolje eksponirane fotke s toplijim (vjernijim) bojama.

Mene ugodno iznenadila kamera jer sam čitao oprečne recenzije na netu, negdje je hvale, spominju oštrinu od ruba do ruba (što je u principu istina), a drugdje su je izjednačili sa kamerom u mtk modelu, čak rekli i da je slabija.

Na ekranu fotke izgledaju odlično, vrlo oštro

na 100% prikazu na monitoru pc-a djeluju čak i preoštro, a kromatske aberacije (koje se inače lako uklanjaju ili smanjuju u post obradi) su izražene kad se fotka drveće naspram oblačnog neba (velik kontrast). Nadam se da će to u nekoj od slijedećih verzija softvera doraditi.

Za pravu usporedbu treba fotkat s pro kamerom i usporedo s DSLR-om. Znam da je razlika velika u veličini senzora, no usporedba je dobra u smislu toga koliko ovakva jedna kamera (kao i mnoge druge na mobitelima) mogu dat upotrebljivu sliku za print tipa 18x13 ili 15x10cm (ne mislim na oštrinu koja je jako dobra nego na općeniti dojam isprintane fotke). Za web daje sigurno upotrebljive fotke.

Primjer HDR fotke za ugl oblačnog dana (današnjeg) na Pro modelu:

https://flic.kr/p/FEotDp

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 21:41 (skyactive).
16 godina

Još da iskopaju AOSP za hennessy - ja... 

10 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 3

Ne kužim, na Qualcomm stranici piše da RN3 ima QC2??

Jel se to misli samo da soc podržava ili da je baš aktivno u mobitelu?

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 3

Jel zna netko gdje namjestiti koliko često da se sinhronizira Gmail? 

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice