Pozdrav dragi ljudi :)
ovak kupio sam komp.nekakav bezveze za 200kn samo da imam za pustanje pjesama na festi i tak,naime kad sam kupio lik mi je reko da ima na hardu dva windowsa,win xp na C i win 7 na D..davno sam to i sam znao rijesit,mislio sam i ovaj put ce biti lagano medutim kad odem u bios i namjestim boot cd/dvd nikako da mi pokrene instalaciju pa da preko instalacije ono pobrisem,formatiram disk..nego mi stalno izbaci dvije mogucnosti da repair-am windowse ili nastavim koristit noramlno.
imam dva bootable dvd i od xp i win7,usb mi crko nemogu prek njega,a i citac ga malo jebe,al pokrene nakon 5 min :)
sad,da mi je izbrisat il jedan,il obadva sve formatirat pa da instaliram il xp il 7,samo da se rijesim vise ovog
molim pomagajte sto prije,hvala svima i oprostite ak vec ima tema.:S
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj s nekom linux distrom formatirat, a mos i slobodno instalirat XD.
Koliko vidim on tebi preskoči CD/DVD i ode čitat HDD (trži start windows normaly i ostalo), znači da ti čitač ne valja, možeš ili nabavit drugi čitač ili nabavit USB memoriju (kažeš da tvoja ne radi) i stavit XP ili 7 na nju i instalirat windowse ponovo, druge nemaš.
naso san sad neki cd-rom,probat cu xp instalaciju pokrenut valjda ce uspijet.:/
ak nis,sutra kupit usb a? nis drugo :/
jos nes da budem 100% siguran,jel kad pokranes instalaciju od nekog windowsa bas imas tu opciju da formatiras disk iako vec imas taj windows,ili samo izbacuje repair,ak me razumijes :/
naso san sad neki cd-rom,probat cu xp instalaciju pokrenut valjda ce uspijet.:/
ak nis,sutra kupit usb a? nis drugo :/
jos nes da budem 100% siguran,jel kad pokranes instalaciju od nekog windowsa bas imas tu opciju da formatiras disk iako vec imas taj windows,ili samo izbacuje repair,ak me razumijes :/
U slučaju XPa on te pita: TO SETUP WINDOWS XP NOW PRESS ENTER ILI REPAIR INSTALATION, samo odabereš ovo prvo, znači kod odabira samo stisneš ENTER, zatim slijedi ono prihvaćanje licence, stisneš F8 i zatim dolaziš do particija, obrišeš sve particije i kreiraš nove (veličina prema volji, XPu treba barem 10GB particija), odabereš onu na koju hoćeš instalirat XP, zatim te pita jel hoćeš da ju formatira u NTFS ILI FAT32, odabereš NTFS i kreće format i instalacija, on će kod instalacije formatirat windows particiju, ako si kreirao još koju tu moraš formatirat iz windowsa, to je to.
stisnem enter,f8 sve to bude al nema to za formatiranje odmah instalira :/
uspio sam ipak :) evo instalira se
hvala ti puno nadam se da ce sad sve bit okej :)
uspio sam ipak :) evo instalira se
hvala ti puno nadam se da ce sad sve bit okej :)
Glavno da si riješio.