Windows 7 ultimate X64 problem i pojašnjenje zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 2.164
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Windows 7 ultimate X64 problem i pojašnjenje

naime,javlja mi famozni black screen na windowsima koji su mi instalirani na stolnom računalu...nemam rješenje (ako netko ima slobodno neka pošalje na pp,imam skype,mogu dat i teamviewer nije problem)

ali

imam lapotop na kojem su original windowsi i product key je ispod laptopa na naljepnici.

sljedeće što želim je:

pošto su mi windowsi na hardu od laptopa,želim ih ili spržit na dvd.kako točno??

ili prebaciti na usb.pa kako da bootam windowse sa usb sticka??šta je bolje napraviti boot sa DVD-a ili USB-a??

i onda kada ih spržim na DVD ili prebacim na usb,kada ih deinstaliram jel će se automatski deaktivirat ili ja trebam nešto napravit??

onda sljedeće:

na stolnom računalu imam samo jedan hard od 2 particije C i D.

na C particiji su mi i windowsi i BF3 sa originom koji želim sačuvati.kako??shvaćam otprilike da to iz origin gamesa mogu kopirat na prijenosni hard i onda ih vratit nazad kad se win instalira copy/paste (posudit ću prijenosni hard ako će bit potrebno).

i kada sam instalirao windowse on mi ponudi kreiranje particija,šta točno trebam napravit da napravim ponovo 2 particije s time da mi na C budu samo windowsi.kolika veličina C particije onda treba biti otprilike u tom slučaju?? ovo mi stvarno treba slikavito objasnit jer sam već par puta to radio i uvijek stavim napravim omjer gb između c i d da je to za nevjerovat plus šta mi  na C budu windowsi i manje više svaka instalacija programa/igre mi se instalira na C ,a ja želim da je na C samo windows.

btw na laptopu je home premium X64,a na stolnom ultimate X64,pa sam mislio samo ukucat original product key ali to neće radit,tako su mi rekli.

to danas idem sve radit kad dođem sa posla, 

pa mi je svaka pomoć jako važna i ja se svima zahvaljujem koji mi budu pomogli na bilo koji način.

ps. oprsotite ako ima takva tema,jjer a sam malo tražio i nemogu pronaći ove konkrente stvari koje ja tražim,plus pomogli su mi neki ljudi ovdje sa foruma li ja želim biti u sve 100% siguran prije nego to počnem radit.

i oprostite na mojem neznanju :)

Battlelog CRO_ZeNGe
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 10:42 (ZeNGe_CRO-mt).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Windows 7 ultimate X64 problem i pojašnjenje
ZeNGe_CRO-mt kaže...
 U temi BF3 smo ti objasnili kako sačuvati instalaciju origin games i to si shvatio, sljedeće ako želiš da ti battlefield bude na particiji D to moraš namjestiti u opcijama origina gore u desnom kutu onaj zupčanik. Tamo imaš po defoltu da je na c particiji ali ti sa browse sam odredi gdje će instalacija biti tj. na D paticiji. To radi i sa svim drugim programima prije instalacije ako želiš na C particiji imati čisti Windows. U tom slučaju ti je dovoljna veličina C particije do 50 Gb. Što se tiće laptopa mislim da ne možeš iskopirati windows na neki cd ili usb. Kopija foldera windows ti nije instalacijski disk niti butabilan tako da to zaboravi. Originalan windows ima svoj ključ i jedan windows = jedno računalo. Sve ostalo kao Acronis i ostali programi za kopiranje kompletnih podataka sa diska i prebacivanje na neki drugi disk ti nebi savjetovao bez nekog tko se razumije u računala.

Da bi napravio butabilni usb stick sa windowsima koristi program Windows 7 USB/DVD tool, istim programom možeš i spržiti DVD. Naravno moraš prvo imati iso file windows 7.

K4lim3ro
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.6.2012 11:50 (Kendo).
14 godina
neaktivan
Windows 7 ultimate X64 problem i pojašnjenje

pa valjda imam iso.file kada mi je windows na hardu od laptopa.ili??

znači sa tim programom mi bude butabilan usb??

Battlelog CRO_ZeNGe
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice