Windows 7 Aero na Intel x4500

poruka: 5
|
čitano: 2.003
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Kao sto naslov kaze zanima me da li aero funkcionise na ovoj integrisanoj grafici intel x4500?Pregledao sam ostale teme ali nisam mogao naci konkretan odgovor osim standardnih pokusaja podesavanja i cackanja po DWM koja kod mene ne pomazu.

Prozirnost radi tj.ugodjaj stakla ali sam aero   ne radi pa me zanima jel uopste funkcionise na integrisanoj i ako je imao neko sl.problem kako je rjesio.Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 Aero na Intel x4500

- radi.

- za novije chipsetove se mora instalirati driver da se omogući (jer su win7 stari već 3god., nemaju generic driver za nove stvari)

- AERO radi na svim VGA kompatibilnim s dx.9.0c i SM.2.0 (to je od i945G za intel integruše, sve novije rade).

- ako nema drivera za neku stariju VGA ili ako se želi natjerati npr i915G.., može se iskoristiti XPov WDM 1.1 driver ali je nestabilan, tj ako kartica ne podržava dx.9.0c i SM.2.0 hardwarski tad dolazi do rušenja drivera u npr šahu (jer je 3d..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan

Konkretno sta trebam uraditi da omogucim 3d prozore i ostalo na integrisanoj?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.9.2012 13:17 (comefly).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 Aero na Intel x4500

-ništa. Uvijek se podrazumijeva driver (ali sedmica ga sama povuče..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
protjeran

Drug moj,trebalo bi da ti podrzava,ja imam radeon hd 2600 pro i kada instaliram windows 7 odmah mi se aero upali,tj.ne moram cackati po opcijama,driver mi vec instaliran.

My Life ,My Pc
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice