Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.406
|
čitano: 4.395.023
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
17 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - općenito

I rest my case.

"Telemetrija ne radi probleme, ali neke stvari rade, pa ćemo ugasiti telemetriju jer je Pero Perić imao problema na Win7!!! sa telemetrijom. I svaki novi update nešto pokvari ali to nema veze sa tim što mi dr*amo po sustavu."

Ja sam već x puta rekao da nije da samo meni Win10 radi kako treba, na svakom PCju u firmi radi kako treba i na svim PCjima koje ja održavam radi kako treba. I nitko nema problema sa telemetrijom.

Ajde molim te, zadrži svoje gluposti za sebe i nemoj tu ljudima preporučivati da skidaju neke 3.14zdarije koje možda da i možda ne sadrže novi ransomware jer "telemetrija je zlo". Ko hebeni doktor u srednjem vijeku, molitva ne pomaže, ajmo sa pijavicama ili ne znam, ajmo liku bušit glavu iako ga boli noga. I onda lik umre ali nije bio problem u nehigijenskim uvjetima i zahrđalim instrumentima jer "god wills it". I telemetrija.

Jbte, danas baš svašta ima pristup internetu....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 15:16 (Sum_of_all_fears).
12 godina
Windows 10 - općenito

Evo meni Win 10 ne zadaje glavobolje radi uredno, svi updateovi se uredno instaliraju, za telemetriju me boli ona stvar.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Meni komp Windows 10 radi ok s programom ShutUp10 pa kaj. Za probleme nije kriv taj program jer su iste probleme imali/imaju i drugi ljudi koji ne koriste takve programe. Hoćeś reći da su ti programi krivi i za one probleme s driverima? Hmm...

1 1 hvala 1
12 godina
Marko :D kaže...

Meni komp Windows 10 radi ok s programom ShutUp10 pa kaj. Za probleme nije kriv taj program jer su iste probleme imali/imaju i drugi ljudi koji ne koriste takve programe. Hoćeś reći da su ti programi krivi i za one probleme s driverima? Hmm...

Daj molim te pročitaj šta pišeš pa se malo zamisli. Zar su za probleme s driverima krivi Windowsi ?!!? A ja mislio da su krivi proizvođači dotičnog hardvera pa su samim tim i proizvođači dotičnog drivera, tko im je kriv što neznaju ić ukorak s vremenom, jel možda Microsoft ?!!?

Jednostavna računica kaže ima problema koji se javljaju na Win10 sustavu ali preko 90% tih problema su izazvali sami korisnici koji čačkaju di im nije misto i instaliraju razna smeća koja tribaju popravit nešto što i nije pokvareno.

Takve korisnike ja volim i samo neka instaliraju sve i svašta i neka kvare Windowse jer na kraju krajeva zahvaljujući njima lipa svotica krznenih životinjica završi i u moj džep.

15 godina
neaktivan

Onda isto tako ispada da su proizvođači web kamera krivi što nisu u koraku s Microsoftom jer ne rade nakon instalacije AU. Svi su krivi samo je Microsoft med i mlijeko.

Samo mi je čudno kako su antivirusi normalno radili dok se AU testirao i kada su pustili update svim korisnicima, ništa nije radilo. Mora da su antivirusne kompanije krive za to jer nisu optimizirali antiviruse koji su prije puštanja updatea RADILI.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 16:48 (Marko :D).
12 godina

Onda isto tako ispada da su proizvođači web kamera krivi što nisu u koraku s Microsoftom jer ne rade nakon instalacije AU. Svi su krivi samo je Microsoft med i mlijeko.

Opet ne čitaš s razumjevanjem, pa nisam rekao da je Microsoft bezgriješan pa kriv je za onih 10%... ;-)

15 godina
neaktivan

Samo 10%? Ja bih rekao bar 55%, možda i više. Mi ne znamo što izaziva probleme, ali priznaj da je čudno kada nešto prije updatea tj. dok se testira radi, a odmah poslije updatea ne radi. Ne bih ja baš rekao da su baš za sve krivi proizvođači softvera. 😂

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 16:53 (Marko :D).
16 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Marko :D, a zašto ti koristiš Windows ako se toliko bojiš Microsofta i toliko imaš problema s njima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne bojim se nego mislim da to nije nimalo fer prema korisnicima. Navuku ih na Windows 10 kao "najbolja usluga" i onda korisnicima zadaju glavobolje. Koristim Windows 7 i s istima nikad problema. S Windows 10 sam imao najviše problema od svih Windowsa koje sam imao (a imao sam Windows 98, XP, Vista, 7, 8 i 8.1).

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:10 (Marko :D).
16 godina
neaktivan

Ne bojim se nego mislim da to nije nimalo fer prema korisnicima. Navuku ih na Windows 10 kao "najbolja usluga" i onda korisnicima zadaju glavobolje. Koristim Windows 7 i s istima nikad problema. S Windows 10 sam imao najviše problema od svih Windowsa koje sam imao (a imao sam Windows 98, XP, Vista, 7, 8 i 8.1).

Što nije fer? To što skupljaju informacije o radu sustava koji razvijaju zato da bi ga mogli unaprijediti? Sram ih bilo, govna prokleta.

Ja sam baš s Win 10 imao najmanje problema. Koliko sam osobno primijetio na svojim kompijuktorima, sa svakom novom verzijom Windowsa sam imao sve manje problema, prema istom popisu kao što je tvoj.

15 godina
neaktivan

Ovdje ne pričam o telemetriji već o problemima, ali kad smo već kod telemetrije, zar im stvarno treba toliko puno podataka? Ono što ti tipkaš, lozinke, mailovi, tvoja lokacija? To je izgleda stvarno neophodno za rad usluge.

Ali dobro, nema veze. Da svima srce bude na mjestu, Windows 10 je NAJBOLJI!

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:27 (Marko :D).
12 godina

Samo 10%? Ja bih rekao bar 55%, možda i više. Mi ne znamo što izaziva probleme, ali priznaj da je čudno kada nešto prije updatea tj. dok se testira radi, a odmah poslije updatea ne radi. Ne bih ja baš rekao da su baš za sve krivi proizvođači softvera. 😂

Opet ne čitaš s razumijevanjem, nisam rekao da su krivi proizvođači softvera nego proizvođači hardvera i korisnici koji ne znaju što žele.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:31 (nicky.sl).
15 godina
neaktivan

Dobro, štogod, mislim da smo završili... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:34 (Marko :D).
12 godina

Ne koristiš Win10 a ovdje soliš pamet svima nama koji ih koristimo.

Joj što mrzim teoretičare...

15 godina
neaktivan

Po tisućiti put, koristim Windows 10! Imam Windows 10 instaliran na jednom računalu koje koristim!

16 godina
neaktivan

Ovdje ne pričam o telemetriji već o problemima, ali kad smo već kod telemetrije, zar im stvarno treba toliko puno podataka? Ono što ti tipkaš, lozinke, mailovi, tvoja lokacija? To je izgleda stvarno neophodno za rad usluge.

Znači, po novom Windowsi dolaze i s keyloggerom i onda oni čitaju tvoj sexting s curom? Ili ti ukradu password pa ti čitaju mailove? Sigurno... Nema Microsoft pametnijeg načina za potrošiti pare nego imati 5-6 milijuna ljudi zaposlenih da čitaju gluposti. Daj mi samo reci otkud čupaš te informacije?

12 godina

Po tisućiti put, koristim Windows 10! Imam Windows 10 instaliran na jednom računalu koje koristim!

Pa u poruci prije si rekao da ne koristiš Win10 nego Win7, daj odluči se ...

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Najviše vremena koristim Windows 7, srednje Windows 10, a najmanje Windows XP. Jel ovako dobro? 

Bok! 

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.8.2016 17:42 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Vidio je ono "send my input..." i zakljucio da je to keylogger.

Mozak - 0 bodova.

Na stranu cinjenica da NEMA DOKAZA DA MS SKUPLJA PRIVATNE PODATKE OD KORISNIKA NITI DA JE ITKO OSTECEN NA TAJ NACIN.
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Mirko935 kaže...

Znači, po novom Windowsi dolaze i s keyloggerom i onda oni čitaju tvoj sexting s curom? Ili ti ukradu password pa ti čitaju mailove? Sigurno... Nema Microsoft pametnijeg načina za potrošiti pare nego imati 5-6 milijuna ljudi zaposlenih da čitaju gluposti. Daj mi samo reci otkud čupaš te informacije?

Sigurno sa Linuxovog ili jabučarskog foruma kupi informacije jer takve nebuloze od njih mogu očekivat.

10 godina
neaktivan
Malo prije sam vratio sustav i sad mi se vrti krugić koliko treba čekat da ga pokrene

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Najviše vremena koristim Windows 7, srednje Windows 10, a najmanje Windows XP. Jel ovako dobro? 

Bok! 

Znači, nemaš nikakav konkretni argument ni dokaz za svoje teorije, ali to te ne sprečava da tu ekipi sugeriraš da si instaliraju hrpe sranja na kompjutere? Odlično.

Daj rađe odi ozbiljno proučiti što je telemetrija, čemu služi i što se skuplja. Ovako samo radiš pomutnju ljudima. Ne kužim koji ti je smisao toga.

Za početak:

Relax, Windows 10 doesn't have a malicious 'keylogger'

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Dakle, kao korisnik Windowsa 10 od prvog testnog releasea pa do zadnjeg stabilnog builda (trenutno sam na Edu varijanti zato jer mogu i jer imam key) mogu reći samo pozitivne stvari. Čak je neka starija računala nakon Win 7 preporodio i ljudima se sviđa pa ga drže i dan danas. Nikakva frka oko telemetrije. to sam prije u prvom stable buildu nešto kemijao sa appovima, ali danas 0 bodova oko toga. Ionako imam Adnroid fon tako je i on sa Googletom syncan i Google vuče podatke koje treba. Nema tu nikakve frke za takove 3.14darije, čemu panika oko telemetrije kad 90% ovog foruma ima ili Android ili iOS uređaj pa ih oni prate uz MS.

Inače, obavezno napravim remove stock aplikacija za glazbu, slike i video jer koristim alternative. Za sve ostalo me boli tuki, neka postoje appovi, ništa ne smetaju.

My website/blog: http://markoidzan.com.hr
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Evo mog iskustva s Windowsima 10 i njihovim upgradeom.

Prije 6 mjeseci sam nadogradio 10 radnih stanica s windowsa 7 na windows 10 na poslu. Nadogradio sam ih nakon razgovora s MS-ovom službom gdje mi je rečeno da nemam nikakvih problema obzirom da je 7-ca kupljena za posao. Radi boljeg razumijevanja radi se o dva tip radnih stanica (7 od HP-a i 3 od Lenova). Nadogradnja prošla bez problema, softver koji je bio gore instaliran normalno je nastavio raditi. Zbog prelaska na rad s novim softverom odlučili smo se na zamjenu postojećih radnih stanica novim računalima (sva jednaka) za koja sam odmah naručio i Windowse 10. Instalacija za svakog je prošla bez problema. Prošli tjedan sam odradio AU i to na način da sam skinuo iso file mountao ga i pokrenuo setup. Opet je sve prošlo bez ikakvih problema.

Kao netko tko doma koristi Linux (i kod kojega su ovakve nadogradnje normalne) mogu reći da je MS napokon odradio pravi posao. Također im skidam kapu za ugrađeni Antivirusni alat. Kakav god da je bolji je od nikakvog mada osobno mislim da je dobar. Također im skidam kapu za to što računalo opskrbe i s određenim aplikacijama (istina mogli su dodati i poneku stvarno korisnu) jer je bilo sramotno da se plaćala cijena za OS koji je bio bez nekih rudimentarnih svojstava. Bar da uz OS isporuče i kakav Office paket.

P.S. znam da će ihush reći a sam u osnovi obavio upgrade/instalaciju na tri računala ali i ta tri su ipak neki pokazatelj.

Stručnjak za odmaganje...

6 0 hvala 0
17 godina
mario.L_hr kaže...

..mogu reći da je MS napokon odradio pravi posao. ..

- oduvijek... (čak ne samo MSovi OSoevi, i linux od ubuntu 8 nadalje.. osim opskurnih distri ili hackintosha), problemi kod installa ili upgradea (kad je moguć-omogućen) su onak, statistička greška, mora raditi.. (i radi, svaki OS, ne napokon).

driveri? requirementsi? postavke? ispravan HW+SW? .. pa to se podrazumijeva.

u čemu je 'početnicima'  ovo kao neka razlika (sad/napokon).. ? pa u tome što je npr kod w7 MS onemogućio upgrade s XPa, u w8 opet omogućio, sad forsira na w10 ali su xp-vista mrtvi. Zapravo? Da MS želi, mogao bi svai upgrade jednako biti moguć i bio bi bez problema. (juezri na forumu s problemima su i dalje promil promila..).

ili obrnuto, čuditi se da upgrade prolazi bez problema? .. - ko pura dreku :)) Treba se čuditi problemu (koji stvarno postoji a da nije izazvan juzerom.. a to se izgleda dešava s w10-AU, bar u nekim kombinacijama HWa).

Katastorfa da w10-upgrade na w10 zapne.. i to ne juzerskim uzrokom ili kvarom HWa, nego MSovim kemijanjem, driver-soft, ..

prvo ukine SPove, pa ih nazove wave, pa nema, pa kumulativni... verzijski brojevi više nemaju veze ni sa čime, pa ni  samim sobom, odnosno hw koj na kutiji ima logo w10, ne mora biti kompatibilan (s AU).. ono? wtf?.. itd.

hvaliti postojanje AVa u w10.. bilo bi OK, kad bi to bio fičer w10, ali postoji odavno, w7-w8.. tak da, daje pogrešnu sliku kao neki plus+.. je OK, ali nije razlika (kao i nptepad, dok je calculator unazađen, pogotovo plosnato-isprani toolbarovi ili wingamesi koje se mora pronalaziti po bespućima neta.. dok uguravaju neke store-xbox i candy smeće uz telemetriju .. za alufoliju fix :)) )

-većina OEMa (pravih/brand/laptopići) dolazi s predinstaliranom MSO (podrazumijeva se, samo oni koji su s win), trial periodom, ukucaš key i to je to :)

tri od tri.. za loto treba bar 6-7 pogodaka, ali bar si na dobrom putu ..

problemi? Naravno, ima ih.. ali ne zbog win, nego prastarih appsa bez supporta (pa sad jel krivica MSa ili legargičnog programerka cliperaša..) :) ok, nije clipper, ali konkretan soft access baza 2000, radila ok pod XPom, teško pod w7, skoro nikako pod w8, pod w10 blank.. :) jer su ispod haube novi dllovi, net, sve. Kad se baza upgrejda na 2003, 2007.. tad radi. App koja nije održavana 15 godina? Sys zajedničke komponente.. i čude se problemu, psuju w10 jer eto MSwin nešto ne valja. Da je auto bez promjene ulja/guma (održavanja), bi li bilo drugačije?

Zapravo, može i to. Zatvoren sistem. Složiš HW+SW i radi.. soft je vječan, može vječno. No biz je takav da ne dozvoljava, sve se mora nadograđivati, tad radi. Preskočiš, tad možda ili ne radi. U suprotnom vi sad imali win2000 + SP-74 ili tak nešt i ne bi se čudili da nam SP nije smrdo sve, nego bi to očekivali pod normalno (i đabe).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Iako su mi sve 3 prethodne instalacije 10tke uzrokovale neupotrebljiv operativni sistem(spor u mp3 naopacke),sad mi 10tka radi odlično te stvarno moram pohvaliti sustav,radi dosta brzo,igrice ne koče,sve u svemu vrlo dobar sistem,također,programi se otvaraju znatno brže nego na sedmici.Prije sam bio kritičar ali eto

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - općenito

Pozdrav, imam Windows 10 i trenutno mi je na HDD pa me zanima mogu li ga premjestiti na SSD bez da reinstaliram windows

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možeš ga "premjestiti" na ssd posebnim programima tipa

Acronis, AIOMEI Backupper, Macrium Reflect Free 6.1 i slično.

Ipak, bolje je reinstalirati ponovno Windows 10 jer nova

instalacija automatski obavlja određene optimizacije sustava

koje moraš raditi kasnije ručno kod migracije, plus toga

nema neke uštede vremena sa migracijom (ovo treba

uzeti uvjetno obzirom na reinstalaciju aplikacija).

Reinstalacijom riješavaš se pohrane stare verzije

Windowsa 10 prije anniversary update, samo skini

novu .ISO sliku windowsa kroz media creation tool.

Pozdrav!

10 godina
Windows 10 - općenito

Aha okej, hvala, evo probat cu to sada

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ljudi,ja ne razumijem nešto,Windows 10 free je kao "završio",a i dalje se može skinuti .iso i upisati se ključ od 7 ili 8.1 tijekom instalacije

Entuzijast
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice