Win7 file permissions

poruka: 10
|
čitano: 1.446
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Win7 file permissions

Imam jedan problem koji nisam uspio rijesiti googlanjem iako sam vidio da i mnogi drugi traze rjesenja na slicne probleme, pa molim da ako se neko dobro razumije u temu da pomogne.

Problem je jednostavan - na USB eksternom disku se nalazi .tib image cijelog diska (iz desktopa) sa dvije particije - XP sistemska i podaci, i kad mountam taj image pomocu Acronis True Imagea netbook sa Win7 ne zeli otvoriti neke fileove / foldere u sistemskoj particiji (npr. desktop folder) jer imaju drugog ownera (tj. moj desktop sistem). E sad Windowsi mi predloze da prominim permissione tako da preuzmem ownership nad onim sto pokusavam otvoriti, medjutim to ne zelim jer kao prvo trebao bi mountati image u read / write modu umisto u read only modu, i kao drugo ne zelim uopce mijenjati fileove jer cu to kasnije vratiti na drugi hard disk i zelim da sistem lipo radi a promijenjeni ownership sistemskih fileova bi mu mogao smetati.

Dakle kako da kazem Windowsima da ignoriraju permissione i otvore te fileove za citanje ili ako se to ne moze onda ima li neki utility da mi omoguci citanje fileova bez obzira na permissione ?

Malo mi je retardirano da ne mogu pristupiti vlastitim fileovima samo zato sto je bootan drugi sistem dovraga...Mora biti neki nacin da se pristupi fileovima nekog sistema bez da ga se boota ili nasilno preuzima vlasnistvo.

P.S.

Naravno u oba sistema sam admin...

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 1:44 (Enkidu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Win7 file permissions
Enkidu kaže...

Imam jedan problem koji nisam uspio rijesiti googlanjem iako sam vidio da i mnogi drugi traze rjesenja  na slicne probleme, pa molim da ako se neko dobro razumije u temu da pomogne.

Problem je jednostavan - na USB eksternom disku se nalazi .tib image cijelog diska (iz desktopa)  sa dvije particije - XP sistemska i podaci, i kad mountam taj image pomocu Acronis True Imagea netbook sa Win7 ne zeli otvoriti neke fileove / foldere  u sistemskoj particiji (npr. desktop folder) jer imaju drugog ownera (tj. moj desktop sistem). E sad Windowsi mi predloze da prominim permissione tako da preuzmem ownership nad onim sto pokusavam otvoriti, medjutim to ne zelim jer kao prvo trebao bi mountati image u read / write modu umisto u read only modu, i kao drugo ne zelim uopce mijenjati fileove jer cu to kasnije vratiti na drugi hard disk i zelim da sistem lipo radi a promijenjeni ownership sistemskih fileova bi mu mogao smetati.

Dakle kako da kazem Windowsima da ignoriraju permissione i otvore te fileove za citanje ili akose to ne moze onda ima li neki utility da mi omoguci citanje fileova bez obzira na permissione ?

Malo mi je retardirano da ne mogu pristupiti vlastitim fileovima samo zato sto je bootan drugi sistem dovraga...Mora biti neki nacin da se pristupi fileovima nekog sistema bez da ga se boota ili nasilno preuzima vlasnistvo.

Pa Acronis je backupirao i sigurnosne postavke tog filea. Ako mozes browsati unutar imagea onda copy/paste na desktop pa od tamo ownaj doticni file

Ako ti je pitanje kako ownat file unutar Acronis imagea (tib) to nije moguce. A zasto se bojis da bude read/write taj image? Zbog integracije podataka?

17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
Pa Acronis je backupirao i sigurnosne postavke tog filea. Ako mozes browsati unutar imagea onda copy/paste na desktop pa od tamo ownaj doticni file

Ako ti je pitanje kako ownat file unutar Acronis imagea (tib) to nije moguce. A zasto se bojis da bude read/write taj image? Zbog integracije podataka?

Mogu browsati unutar imagea dok je mountan, medjutim upravo zbog odrzanih originalnih ownership metapodataka ovaj Win7 ih ne da ni otvoriti ni kopirati.

Pitanje nije kako preuzeti ownership, to znam kako (samo treba biti image mountan tako da je writing omogucen i onda preuzeti ownership), pitanje je kako ih otvoriti bez da preuzimam ownership. Jer ne zelim mijenjati originalne podatke radi restorea. Mogao bih kopirati cili image pa se zafrkavati sa drugom kopijom ali je povelik pa bi trajalo satima.

17 godina
neaktivan
Enkidu kaže...

Mogu browsati unutar imagea dok je mountan, medjutim upravo zbog odrzanih originalnih ownership metapodataka ovaj Win7 ih ne da ni otvoriti ni kopirati.

Pitanje nije kako preuzeti ownership, to znam kako (samo treba biti image mountan tako da je writing omogucen i onda preuzeti ownership), pitanje je kako ih otvoriti bez da preuzimam ownership. Jer ne zelim mijenjati originalne podatke radi restorea. Mogao bih kopirati cili image pa se zafrkavati sa drugom kopijom ali je povelik pa bi trajalo satima.

Bojim se da neces moci nikako osim da radis na kopiji. Neces read/write i rekompjalirati image ali ako se ne radi o sistemskim datotekama ne vidim zaso.. no dobro.

Kao sto znas, cisto browsanje je moguce ali tada imas samo opn/copy opcije

16 godina
neaktivan

Bez obzira što je u read/write modu Acronis ne bi trebao rekompajlirati izvorni image nego napraviti dodatnu datoteku u kojoj je incremental backup u odnosu na izvorni.

Primjer:

CdiskImage.tib     - izvorni image

CdiskImage2.tib    - incremental image

Pa kad mountaš u read/write modu pogledaj u mapi gdje ti je izvorni image da li ti se kreira taj dodatni file.

Sigurnija varijanta je kopirati image sa usb-a na disk, pa ga od tamo mountati, kao što ti je Lazarus već i predložio.

17 godina
neaktivan
ivo_svetrice kaže...

Bez obzira što je u read/write modu Acronis ne bi trebao rekompajlirati izvorni image nego napraviti dodatnu datoteku u kojoj je incremental backup u odnosu na izvorni.

Primjer:

CdiskImage.tib        - izvorni image

CdiskImage2.tib      - incremental image

Pa kad mountaš u read/write modu pogledaj u mapi gdje ti je izvorni image da li ti se kreira taj dodatni file.

Sigurnija varijanta je kopirati image sa usb-a na disk, pa ga od tamo mountati, kao što ti je Lazarus već i predložio.

Vidis....

Nikad nisam probao da "kompajliram" Acronis image i ne znam sto se desava za izmjenama. Interna logika mi kaze ono sto i ti a to je da ce to biti prevelik korak u vremenu ako se odvija na celi image

Davno, kada sam koristio Norton Ghost (kao DOS program) rekompresiranje odnosno izmjena se izvrsavala na cijel image i bilo je frustrirajuce dugo

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 12:31 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan

Tako radi u TI 2013. Čm se mounta image u read/write modu odmah se kreira Inc. file, bez obzira jel ti nešto pišeš po njemu ili ne.

Pusti to, što ti misliš koliko će sutra Makedonija popušit na Filip-u drugom. Nećete valjda napravit kaljužu ka i zadnji put.

17 godina
neaktivan
Win7 file permissions

Konvertiraš backup u vhd te ga samo attach-iraš preko disk managmenta i ustvari dobiješ disk sa file permision od mašine na kojem si ga attach-irao. Probaj tako.

To be or not to be
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.10.2012 13:03 (mirdaVG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivo_svetrice kaže...

Tako radi u TI 2013. Čm se mounta image u read/write modu odmah se kreira Inc. file, bez obzira jel ti nešto pišeš po njemu ili ne.

Pusti to, što ti misliš koliko će sutra Makedonija popušit na Filip-u drugom. Nećete valjda napravit kaljužu ka i zadnji put.

Kako god se zavrsi bit ce happy end ....

...........ili za vas ili za nas{#}

on-topic

Ja ne koristim 2013 vec v11. Ne trebaju mi napredne cake koje donose verzije iznad ove koje su IMO bloatware i "misle" da su jedine aplikacije na sistemu

Uostalom tu je i Acronis WD edition koji je besplatan za korisnike WD-a i sjajno obavlja posao. Acronis 11 sam platio i evo ga radi na Windowsima od XP pa preko Viste i sada na Osmici

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ja ne koristim 2013 vec v11. Ne trebaju mi napredne cake koje donose verzije iznad ove koje su IMO bloatware i "misle" da su jedine aplikacije na sistemu

Uostalom tu je i Acronis WD edition koji je besplatan za korisnike WD-a i sjajno obavlja posao. Acronis 11 sam platio i evo ga radi na Windowsima od XP pa preko Viste i sada na Osmici

U pravi si, TI 2010 i 2011 puno stabilnije rade, a što se tiće naprednijih opcija (nonstop backup, online backup) to je sve dabl šit.

Problem je što se na Windows 8 verzije TI (2012,2011) ne mogu instalirati zbog "compatibility issues".

@mirdaVG

Može i to, ali to mu je veći tramak nego kopirati image sa USB-a na fiksni disk.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice