Imam jedan problem koji nisam uspio rijesiti googlanjem iako sam vidio da i mnogi drugi traze rjesenja na slicne probleme, pa molim da ako se neko dobro razumije u temu da pomogne.
Problem je jednostavan - na USB eksternom disku se nalazi .tib image cijelog diska (iz desktopa) sa dvije particije - XP sistemska i podaci, i kad mountam taj image pomocu Acronis True Imagea netbook sa Win7 ne zeli otvoriti neke fileove / foldere u sistemskoj particiji (npr. desktop folder) jer imaju drugog ownera (tj. moj desktop sistem). E sad Windowsi mi predloze da prominim permissione tako da preuzmem ownership nad onim sto pokusavam otvoriti, medjutim to ne zelim jer kao prvo trebao bi mountati image u read / write modu umisto u read only modu, i kao drugo ne zelim uopce mijenjati fileove jer cu to kasnije vratiti na drugi hard disk i zelim da sistem lipo radi a promijenjeni ownership sistemskih fileova bi mu mogao smetati.
Dakle kako da kazem Windowsima da ignoriraju permissione i otvore te fileove za citanje ili ako se to ne moze onda ima li neki utility da mi omoguci citanje fileova bez obzira na permissione ?
Malo mi je retardirano da ne mogu pristupiti vlastitim fileovima samo zato sto je bootan drugi sistem dovraga...Mora biti neki nacin da se pristupi fileovima nekog sistema bez da ga se boota ili nasilno preuzima vlasnistvo.
P.S.
Naravno u oba sistema sam admin...