Widows 7 pitanje..

poruka: 15
|
čitano: 8.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Widows 7 pitanje..
Pozdrav svima,kupio sam novi komp prije cca godinu dana,e sad bio kupio orginal windows 7 ultimate e sad je pitanje koji kupiti..
Da li mogu kupiti OEM verziju i aktivirati ili to mora bit retail verzija..hvala
Koliko sam čitao na forumu da se OEM verzija nemože kupiti posebno nego samo uz novi komp..
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Widows 7 pitanje..
medo_5 kaže...
Pozdrav svima,kupio sam novi komp prije cca godinu dana,e sad bio kupio orginal windows 7 ultimate e sad je pitanje koji kupiti..
Da li mogu kupiti OEM verziju i aktivirati ili to mora bit retail verzija..hvala
Koliko sam čitao na forumu da se OEM verzija nemože kupiti posebno nego samo uz novi komp..

Možeš kupit normalno OEM verziju, preporučam Home Premium SP1 X64.

Valentin
15 godina
Valentin17 kaže...
medo_5 kaže...

Znači mogu kupit OEM verziju i instalirati na moj komp(da li je to ona verzija koja se ne može više puta reinstalirati?)

14 godina
medo_5 kaže...
Valentin17 kaže...
medo_5 kaže...

Znači mogu kupit OEM verziju i instalirati na moj komp(da li je to ona verzija koja se ne može više puta reinstalirati?)

Normalno da možeš više puta instalirati.

Valentin
14 godina
neaktivan
Widows 7 pitanje..

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=37_317&products_id=7611

Nisam ih nasao nigdje jeftinije, mada vjerojatno i ima 

0 0 hvala 0
14 godina
xNortyx kaže...

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=37_317&products_id=7611

Nisam ih nasao nigdje jeftinije, mada vjerojatno i ima 

Evo tko ovo uzme neće pogriješit.

Valentin
16 godina
medo_5 kaže...
..Koliko sam čitao na forumu da se OEM verzija nemože kupiti posebno nego samo uz novi komp..

- u HR nije ništa normalno. Zato se može kupiti OEM odvojeno od računala, inače po licenci ne.

- ovisi što je namjena računala. Kućno računalo (neka nepoznata namjena) je zadovoljno s Home verzijom, dok za neke mrežne stvari (poslovno) mora biti verzija Pro (za vrijeme Viste su uveli naziv Business=Pro, sad je opet Home-Pro-Ultimate). Zato i jesu različite cijene, ali su ispod haube windowsi jednaki, tj jednako dobri. (jer se često tvrdi da je ultimate njabolji, home najslabiji, to nema veze nego je dio softwarea izbačen koji je potreban samo za određenu namjenu koju kućni korisnici ne trebaju...).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Widows 7 pitanje..

Hvala vam svima,ali još jednu stvar ne kužim.
Čitao sam na forumu da OEM možeš kupit samo sa novim kompom i da je on vezan za tu konfiguraciju(u biti nemam pojima kako je vezan) pa ako vam nije problem da mi to malo pojasnite.
Koliko sam ja skužio da OEM instaliraš na to računalo i nemožeš ga više reinstalirati i aktivirati sa tim kodom..Eto ja bih se zahvalio onima koji imaju živaca za objašnjenje...:)

A razmišljam ako ja sad kupim samo Windows OEM,kako oni mogu znat jel sam ja kupio i komp(znači neznaju) u biti ja registriram OEM sa mojom konfiguracijom kao da sam kupio novo računalo..(da li sam bar malo u pravu)..

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.2.2012 19:28 (medo_5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
medo_5 kaže...

.. u biti ja registriram OEM sa mojom konfiguracijom kao da sam kupio novo računalo..(da li sam bar malo u pravu)..

- da. (zato se i prodaje, mada formalno nebi smjelo).

ostatak, key koji dobiješ je jedan dio, windowsi traže i aktivaciju (online) u kojoj zapakiraju i neke stvari vezano uz računalo (MBO i sl.), sama OEM licenca ne dozvoljava 'prenošenje' na drugo računalo, ali to je nevažno, važno je da samo jedan key smije biti aktivan. Kod npr zamjene matične potrebo je reaktivirati, kod reaktivacije može biti problema. Ako je nekoliko mjeseci između reaktivacije i koristiš samo na jednom računalu, trebalo bi proči bez problema. Ako problema ima, tad zoveš MS-Hrvatska 0800-300-300 i objasniš.

15 godina
Widows 7 pitanje..
Aha,nemislim mjenjati komp narednih par godina,znaci onda bez problema mogu kupit OEM i reinstalirati ga po potrebi koliko god puta hocu na mojoj konfiguraciju tj. Kompu..
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 0:35 (medo_5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Upravo tako

I'm itching all over for you!
14 godina
neaktivan
Widows 7 pitanje..

imam problem.nemam orginal win7 i stalno mi izbacuje neka poruka kako da nadogradim na orginal win7.to me ne živcira toliko koliko me živcira pozadina desktopa.crna slika i u kutu piše neki k*rac.ja stavim svoju pozadinu al on opet vrati svoju.kako to maket? -.-

Avenged Sevenfold foREVer!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
cod4gamer kaže...

imam problem.nemam orginal win7 i stalno mi izbacuje neka poruka kako da nadogradim na orginal win7.to me ne živcira toliko koliko me živcira pozadina desktopa.crna slika i u kutu piše neki k*rac.ja stavim svoju pozadinu al on opet vrati svoju.kako to maket? -.-

Prepoznal ti je nelegalnu kopiju windowsa, jesi napravil update windowsa? Ako jesi pogledaj pod installed updates jesi instaliral update KB971033.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.2.2012 16:06 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Prepoznal ti je nelegalnu kopiju windowsa, jesi napravil update windowsa? Ako jesi pogledaj pod installed updates jesi instaliral update KB971033.

Nema više veze ,ima i drugih updatea koji provjeravaju ''Genuine'' stanje ,a da se ni ne zna koji su točno.

Rješenje - kupi licencu ,ili - nađi ,skini i run Windows loader by Daz!! {#}{#}

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Valentin17 kaže...
cod4gamer kaže...

@ Valentin, nije važno 'kopija', tj to je dokaz da je 'original' (bez cracka-loadera). btw, nije poželjno davati hintove za izbjegavanje legalnosti tj kršenja pravila. Svaki korisnik bi trebao imati legalan software.

@ cod4...

-potreban je ključ, tj valjana licenca i online aktivacija te licence. Ako imaš valjanu licencu (key) i svejdno ne možeš proći postupak aktivacije, nazovi MS-Hr 0800-300-300 i oni će ti pomoći. Do tad je normalno da imaš crni ekran, poruku o neoriginalnosti (to je samo pristojan naziv za piraticu) i gnjavažu kod paljenja-gašenja... uz ostale probleme.

Uobičajn, zakonom predviđen način za stjecanje licence je kupnja željenog OSa ... ili bilo kojeg drugog softwarea.

Postoje i alternative, recimo besplatni software-OS. Naravno, ako je zanimanje povezano s nickom, tad je vjerojatno windows jedina opcija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice