Dugogodisnji sam fan XP-a i da se ja pitam ne bi ga nikad mijenjao ali nazalost ocito dolazi period da je za novije igre vista/win7 minimum tako da razmisljam o prelasku. Win XP guram full tweakanog sa pola pogasenih stvari dakle za full performanse pa me interesuje hocu li prelaskon na Win7 osjetiti pad s obzirom na moj PC ? Takodjer me interesuje da li bi upgrade sa 3 na 4 GB RAM-a imao znacajniji uticaj na performanse ? Nemam neki high end PC tako da sam malo skeptican po tom pitanju a i cesce nailazim po netu/torrentima na probleme sa aplikacijama na win7 i visti nego na XP-u. Unaprijed hvala na odgovorima/pomoci.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Možeš si stavit bez problema Windows 7 x64 SP1, preporučam verziju Home Premium, samo pazi za x64 verziju windowsa moraš skinut i x64 drivere.
Ako imaš para možeš kupit još jedan keks rama od 2GB ili čak 4GB, ovaj od 1GB koji je sada unutra izvadiš i staviš novi (znači onda bi imal ili 4GB ILI 6GB RAMA). Mada mislim da za tim nemaš potrebe, čak i kad se radi o x64 windowsu.
Tako sam i mislio da izbacim ovaj od gigu i ubacim od 2. Naravno ako ce to znaciti neki skok. Ako nece da ne dajem pare jer sam vec dao neplanski 150e za novu grafu.
proc ti je malo slab za takvu grafu...ak ikako možeš da ubodeš neki quad i 2 gige rama i osjetit češ čudo...
Ide za par mjeseci neki i5/i7 u combou sa 8GB RAM-a
Ova graficka je kupljena cisto zato sto mi je 8800GT crknula a mijenjanje kompletne konfe imam u planu odavno i pare se skupljaju. Tako da nije iskljuceno da ce i ova 6850 biti zamjenjena sa GTX570 ili necim u tom rangu.. Ova trenutna konfa je bila high end kad je sastavljena prije 4,5 god