Zna li itko gdje mogu pronaći QBasic koji podržava hrvatski ili podržava bar noviju tipkovnicu?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kako da ga nađem i to napravim
Zna li itko gdje mogu pronaći QBasic koji podržava hrvatski ili podržava bar noviju tipkovnicu?
-podržava svaki, nema novog, uopće ne ovisi o QBasicu nego o DOS postavkama keyboard.., CMD je na jeziku-regionalnim postavkama OSa, podesi.
-ako koristiš win7, moraš kroz XPmod ili VM. U XP i starijim radi normalno, dok u DOSu mora biti autoexec.bat i config.sys konfiguriran za tipkovnicu..
?... može malo detaljnije?
ja imam win8 i win7 kako da napravim to na bar jednom (taj XPmod)
ja imam win8 i win7 kako da napravim to na bar jednom (taj XPmod)
klikni gore.
ili Vbox, vmware(player je free) .. razne VirtualneMašine-VM.
-predpostavljam da je za školu-učenje, pa jedna od stvari učenja je i snalaženje. Google može pronaći svaki podatak i treba ga koristiti.
-dobro je i pitati, ali odgovor može biti i pogrešan (jednako kao i rezultat googlanja), tako da na kraju moraš nekako sam zaključiti što je 'točnije', koje rješenje ti više odgovara i sl. Tako se uči.
u Osmici je izbačen XP mode, jer ima svoju (noviju, kompletnu) virtualizaciju HyperV2. Najjednostavnije (i zbog licence) je na Sedmici, praktično za rad jer možeš koristiti soft kao da je u sedmici.
.. QBasic se kopira, pošto nema instalaciju koja bi napravila shortcut u (VM-XPmodu) u meniju, moraš sam napraviti shortcut, koji se tad može postaviti na npr desktop sedmice.
Ne može XPmod za Windows 7 Home Premium
Ne može XPmod za Windows 7 Home Premium
Ali može dosbox. Iako mi doista nije jasno kako vas toliko ima toliko problema sa hrvatskim znakovima u Qbasicu u svim mogućim verzijama windowsa, do sada sam vidio barem desetak tema, zar vam jezične postavke nisu dobro podešene u operacijskom sustavu?
FreeBasic je koliko znam prilično kompatibilan sa Qbasicom, a tu je i Basic 256
Pa ako nisi školom vezan baš za qbasic, možda je bolje da si uštediš živce i probaš neku od ove dvije modernije implementacije basica.