QBASIC novija verzija

poruka: 8
|
čitano: 2.890
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
QBASIC novija verzija

Zna li itko gdje mogu pronaći QBasic koji podržava hrvatski ili podržava bar noviju tipkovnicu?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: QBASIC novija verzija
Za to ti treba prosireni ASCII kod, ako mislis na dijakliticke znakove.
12 godina
neaktivan
QBASIC novija verzija

Kako da ga nađem i to napravim

0 0 hvala 0
16 godina
Fico01 kaže...

Zna li itko gdje mogu pronaći QBasic koji podržava hrvatski ili podržava bar noviju tipkovnicu?

-podržava svaki, nema novog, uopće ne ovisi o QBasicu nego o DOS postavkama keyboard.., CMD je na jeziku-regionalnim postavkama OSa, podesi.

-ako koristiš win7, moraš kroz XPmod ili VM. U XP i starijim radi normalno, dok u DOSu mora biti autoexec.bat i config.sys konfiguriran za tipkovnicu..

BlackHatHacker kaže...
Za to ti treba prosireni ASCII kod, ako mislis na dijakliticke znakove.

?... {#} može malo detaljnije?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
QBASIC novija verzija

ja imam win8 i win7 kako da napravim to na bar jednom (taj XPmod)

0 0 hvala 0
16 godina
Fico01 kaže...

ja imam win8 i win7 kako da napravim to na bar jednom (taj XPmod)

klikni gore.

ili Vbox, vmware(player je free) .. razne VirtualneMašine-VM.

-predpostavljam da je za školu-učenje, pa jedna od stvari učenja je i snalaženje. Google može pronaći svaki podatak i treba ga koristiti.

-dobro je i pitati, ali odgovor može biti i pogrešan (jednako kao i rezultat googlanja), tako da na kraju moraš nekako sam zaključiti što je 'točnije', koje rješenje ti više odgovara i sl. Tako se uči.

u Osmici je izbačen XP mode, jer ima svoju (noviju, kompletnu) virtualizaciju HyperV2. Najjednostavnije (i zbog licence) je na Sedmici, praktično za rad jer možeš koristiti soft kao da je u sedmici.

.. QBasic se kopira, pošto nema instalaciju koja bi napravila shortcut u (VM-XPmodu) u meniju, moraš sam napraviti shortcut, koji se tad može postaviti na npr desktop sedmice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.11.2012 10:14 (ihush).
12 godina
neaktivan
QBASIC novija verzija

Ne može XPmod za Windows 7 Home Premium

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fico01 kaže...

Ne može XPmod za Windows 7 Home Premium

Ali može dosbox. Iako mi doista nije jasno kako vas toliko ima toliko problema sa hrvatskim znakovima u Qbasicu u svim mogućim verzijama windowsa, do sada sam vidio barem desetak tema, zar vam jezične postavke nisu dobro podešene u operacijskom sustavu?

FreeBasic je koliko znam prilično kompatibilan sa Qbasicom, a tu je i Basic 256

Pa ako nisi školom vezan baš za qbasic, možda je bolje da si uštediš živce i probaš neku od ove dvije modernije implementacije basica.

0xBADC0DE
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice