Par pitanja u vezi Windows 7 zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.204
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Par pitanja u vezi Windows 7

1. Kako postici da alt + ctrl + del odmah otvara task manager kao u XP-u umisto onog beskorisnog menija, ili ako se to ne moze ima li onda neki drugi nacin za direktno otvoriti task manager ?

2. Radim na netbooku sa rezolucijom 1024*600 pa su neki prozori od Windows settings i nekih drugih programa vertikalno veci od ekrana (cini se da su dizajnirani za minimalno 1024*768) pa ne mogu viditi botune na dnu kao OK / Cancel / Apply itd. Ne mogu resizeati prozor jer je fiksne velicine, ne mogu pomaknuti prozor prema gore dovoljno pomocu misa jer windows ne da da kursor misa izadje sa ekrana a ne mogu "uhvatiti" prozor nigdje nego za titlebar, a ako micem prozor kursorima pomocu Move opcije iz kontekst menija (onaj kompas sa 4 strelice) mogu pomaknuti titlebar puno iznad ekrana ali cim maknem mis ili kliknem odmah vrati prozor dolje tako da titlebar bude unutar ekrana. Dakle kako pomaknuti prozor gore tako da titlebar bude iznad ekrana i ostane tamo da bih mogao viditi donji dio prozora ? Osim mijenjanja rezolucije naravno, jer ne da mi se to raditi svaki cas.

3. Taskbar mi je podesen da ne grupira prozore po programima nego svaki prozor ima svoju ikonu i naziv u taskbaru, medjutim umjesto da se novootvoreni prozori dodaju na kraj taskbara po normalnom kronoloskom redu dodaju se pored vec otvorenih prozora tog programa tj. negdje usred taskbara sto mi stvara totalni nered, navikao sam da mogu uredno viditi na cemu radim i da mi je to lijepo poredano po kronoloskom redu u taskbaru kao u XP-u. Dakle kako postici da mi se u Win7 novootvoreni prozori dodaju iskljucivo na kraj taskbara (tj. kraj liste otvorenih prozora) a ne negdje u sredinu ? Nema takve opcije u taskbar properties.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Par pitanja u vezi Windows 7
Enkidu kaže...

1. Kako postici da alt + ctrl + del odmah otvara task manager kao u XP-u umisto onog beskorisnog menija, ili ako se to ne moze ima li onda neki drugi nacin za direktno otvoriti task manager ?

CTRL-SHIFT-ESC

Btw, ima tema o sedmici nekoliko pa malo potraži.

World Championships: 7, GP started: 303, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,560
16 godina
neaktivan
Re: Par pitanja u vezi Windows 7

1. Od Viste ,nikako - probaj sa Ctrl Shift Esc - ta kombinacija direktno otvara Task Manager.

2. Šta se neda resizeat?!

3. Prozori se otvaraju redom ,s lijeva na desno.

Pinani programi otvaraju se na svom mjestu ,s lijeva na desno. Šta je ovdje nepregledno?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice