Čekaj, koja je poanta ove teme?
Pitao si koje Windowse imamo a sad bi pričao o Win7. Nema se tu što reći. Nadogradnja Viste, lijep, brz, pametan i nadživjet će XP jer za razliku od njega, zna baratati sa jakim hardverom. Mene zanima što tebi ne valja na Win8 i Visti...
[edit] - i zanima me koliko si dugo radio na njima. Ja na Win8 par tjedana, nemam vremena ga stavljati umjesto Win7 (a možda i njega maknem pa stavim Mint) a na Visti sam bio godinu dana i zapamtio sam je kao jedini OS koji nikad nije izbacio BSOD "sam od sebe" - dobio sam samo jedan i to zbog lošeg drivera od TV kartice.
Jesam pitao sam,i postavio glasanje nadam se da si i ti glasao...
I puno vam hvala sto pisete o njima...
Tosam htio!
Trenutno bih najvise volio da se prica o windows-u 7 jer on vodi ima najvise glasova..
Nebitno..pricacemo o bilo kojem windows-u pa da pocnemo!
-Sto meni ne valja na Windows-u 8-
E ovako meni na windows 8 ne valja Metro izgled,i podrska je takodje jako slaba,vecina najboljih programa neradi,i on je jedino za ove nove racunare i notebook.ove sa touch ekraanom!!
Te je win 8 odraz wina 7 sa novijim suceljem koji se veoma razlikuje o nekadasnjih koji imaju win xp,vista,i 7...)
-Sto meni ne valja na Visti-
Meni se vista ne svidja zato sto,nema neku specijalnu zastitu,i microsoft je zvanicno priznao da je ona "Neuspjesan OS",pored toga igrice u njoj rade mnogo sporije nego u windows xp sp3,i trosi jako puno resursa,,
Sa vistom sa radio na dualboot-u wina xp i viste,do nije izasao win 7..
Znaci vistu sam imao preko 3god..
i nesvidja mi se koristio sam je mozda 10puta...
Windows 8 sam probao u VM,ali cim je izasao vidio kakav je..
odma ni je bilo muka od metro izgleda,jer metro je samo za touch notebook-ove...
To je to..
Nastavite pisati kako bih mogao da nest` dodam i ukljucim se u trebutnu raspravu (pohvalu ili kritiku nekog windows-a)
Hvala jeli to bilo ono sto te je interesovalo "Sum_of_all_fears".