inspekcija za legalu windowsa

poruka: 3
|
čitano: 5.497
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
inspekcija za legalu windowsa

Pozdrav.
Evo treba mi nečija pomoć oko nejasnoća sa HR inspekcijom računala.

Treba mi 6 laptopa i uzo bi sa (freedos) pošto ja nemam iskustva sa intalacijom windowsa nebi ih kupovao org.win7. nego bi ih dao na instalaciju ovlaštenom serviseru ili programeru.E sad,ukoliko mi ih on instalira dali mi je od njega u slučaju inspekcije dovoljan samo ispravan račun da su na njima instalirani org. Win7 ili mi je on dužan ispostaviti instalacijski CD sa Win7. i licencom za svih 6 laptopa?

Drugo pitanje:
Kupin stolno računalo i na njima orenginalno instalirani Win.7,(naravno nedobiješ instalacijski CD Win.7)nego samo račun Jel to dovoljno?
I ukoliko (nakon isteka garancije) mi treba formatirat disk i ponovno instalirati Win7. (i ja to napravim ali sa istim ali neorg.Win7,uredon ih licenciram)
Dali oni mogu primjeiti da Win.7 nisu lega*ni
Naravno račun ostaje od orenginala.

Sorry ako zamaran opširnošću ali jako mi je to potrebno pa neznam kako bi kraće.

Hvala svima koji mi pomognu savjetima i odgovorima...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: inspekcija za legalu windowsa

Taj ovlašteni servis ti mora dati račune za Windowse (tj. licence). Sam medij ti ne znači apsolutno ništa bez računa tj. licence ili OEM-COA naljepnice.

Što se tiče PCja sa predinstaliranim windowsima, on na sebi ima naljepnicu na kojoj je ključ - tzv. COA naljepnica. To su OEM windowsi i oni su vezani za taj PC, neprenosivi. Ti ih možeš reinstalirati koliko god hoćeš puta sa kakvog kod hoćeš medija - može i ISO koji si skinuo sa torrenta (MS bi zapravo trebao biti sretan što ih nisi skidao sa njihovih servera i opterećivao ih) - glavno da su aktivirani sa ključem koji je za taj PC (ili nekim drugim legalnim ključem).

Ukratko - sam medij, bez računa tj. licence ti ne znači baš ništa.

[edit] - sad će uletjeti ihush i to ti još detaljnije objasniti, ja sam to u kratkim crtama Smijeh

A ako ti treba "službena" potvrda ovih informacija, nazovi MS Hrvatska ili BSA Hrvatska, oni će ti sve fino objasniti.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 15:51 (Sum_of_all_fears).
16 godina
Re: inspekcija za legalu windowsa
Sum_of_all_fears kaže...

..

Ukratko - sam medij, bez računa tj. licence ti ne znači baš ništa.

...

..to u kratkim crtama Smijeh

- račun za inspektora, key (licenca) za MS. Naljepnica (COA) ovisi o licenci. Pošto je retail skup, VLKovi se ne kupuju na placu.... ostaju samo OEM, vezani uz HW da bi licenca bila valjana, odnosno na računu za HW mora biti i SW.

- 'serviser' ne može prodati licencu, može samo trgovac ili MS. tj. može ako je u tom trnutku trgovac, ali svatko uzme maržu. Najjeftinije je bez posrednika od MSa.

- itd, ali kratim, jednim ''btw-om'': - kupuješ samo OS? Ne i Office, AV, ACAD, CS, Corel, CoD.. pa ima jedna izreka, in for a penny, in for a pound. Sve što imaš mora biti pokriveno licencom, Nero, AV, WinZip... istovremeno, postoji free alternativa za sve, pa i za OS. Naravno, neće sve raditi, npr neke poslovne aplikacije, ali ništa nije navedeno, pa možda..

i jedan pravi btw, install je uvjek original (nema pirata koji radi lažni OS), samo su keyevi (licence) čudni.

Formalno, ako si dovoljno 'jak', možeš otpiliti inspektora. Osim na javno dostupnim mjestima, nema nikave posebne ovlasti pretresa PCa nit je nadležan, osim prijaviti nadležnima zatečeno stanje, BSA, koji tad podižu tužbu. Ako pak koristiš piratski soft, kršiš copyright, istovremeno si i distributer (torrent) pa dobiješ etiketu pirat, e tad je sve po službenoj dužnosti i krv si. Zato pamet u glavu, koristi SW u skladu s licencom (u kranjoj nuždi bez) ali nikad biti pirat.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.3.2013 22:39 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice