Format sveg osim windowsa ..?

poruka: 10
|
čitano: 6.146
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Lijep pozdrav !

Naime, mijenjam laptop na kojem imam original windows 7 64bit HP .. Winsi se sa svim ostalim programima i mojim podacima nalaze na jednom HDDu od 500GB, te taj HDD ima samo jednu particiju ( C ) na kojoj je to sve smjesteno!

E sad , posto ja mjenjam laptop i htio bih covjeku ostaviti sve prazno ( pobrisati svoje programe, igre, osobne slike, dokumente etc.. ) , no posto imam original winse koji se vezu na taj HDD i na sveukupan laptop , njih bi htio ostavit mu ..

Pa me zanima dali mozda postoji neki nacin kako da to napravim ?

Ili da izvadim odnekud ( neznam kud ) original key za winse, pa nek si on skine winse i instalira ih tim orig. kljucem .. Tako mi isto odgovara .. No opet nemam pojma kako se radi opcenito format citavog diska pa trebam pomoc u svakom slucaju, a najvise bih volio da to bude ovaj 1. ako je moguce !

Hvala :)

WHY SO SERIOUS ??

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Format sveg osim windowsa ..?

Evo ti link na listu programa s kojima možeš saznati key od windowsa. Probaj s više njih da budeš siguran.

A format diska možeš napraviti prilikom instalacije windowsa ili možeš dignit neku live distru linuxa i iz nje foematirati.

Moj ti je savjet da mu instaliraš na novo windowse s ključem koji ćeš izvuć s tim programom. Ako ne znaš kako se instaliraju windowsi, imaš tu na forumu par tema kako se to radi. Kad ih nađem editirat ću post i ubacit linkove.

EDIT: Evo tut kako instalirati windowse LINK

LINK na download raznih verzija windowsa 7, čistih, bez ikakvih crackova jer ti oni ne trebaju

I zaboravio sam ti napisat da uz key koji ćeš izvuć s nekim od programa obavezno pogledaj koju verziju windowsa imaš da znaš koje ćeš skinit

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.4.2012 23:39 (bradonja_85).
13 godina
neaktivan
Ako je laptop dosao sa Winsima, na donjoj strani je etiketa na kojoj je serial key.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
neaktivan

Laptopi (obično ,barem oni koji dolaze s predinstaliranim Windowsima) imaju skrivenu Recovery particiju na kojoj je instalacija Windowsa s kojom se sve može vratiti u tvorničko stanje.

U nju se ulazi nekom od ''F'' tipki prilikom boota.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 12:48 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Mali offtopic ali vezano je za te recovery particije.

Sve bi bilo lijepo da ti windowsi u pravilu nisu zatrpani raznim utilitiyima, raznim wireless/audio/network/graphics managerima koji obavezno stoje u startupu i bespotrebno zagušuju sistem.

Jedina prednost tih particija je mogućnost brze reinstalacije windowsa ali danas, sa Windowsima 7 čji setup traje 20ak minuta ta opcija baš i nema smisla. Još ako je neki pametni proizođač kao dell pa ima service tag sa kojim drivere nađeš i skineš u komadu... Osobno, kada god radim reinstall windowsa na takvom laptopu obavezno tu particiju obrišem, dam korisniku čiste Win7 na DVDu i napišem mu key od te instalacije.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan

Preko 3 razlicita programa ( winkeyfinder, produkey, keyfinder thing ) sam dobio jedan te isti kljuc za windowse .. No problem nastaje u tome , sto mi na poledini laptopa di je naljepnica od windowsa, kljuc drugaciji od onih koje su mi programi izbacili .. Kom vjerovat ? Il imam 2 razlicita original kljuca pukim slucajem ?

Znaci da bi dobio tvornicke postavke bi il trebao ic nanovo instaliravat windowse il pokusat ovu metodu od kolege kizo2703 ? BTW. kizo, moje racunalo je Acer 7552G, a ovo si dao tut od HPa .. Ima li razlike i kaj tocno na tom linku trebam slijedit ? 

WHY SO SERIOUS ??

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vjerojatno si sa laptopom dobio neki CD na kojem piše recovery. Stavi ga u laptop, bootaj sa njega i vidi jel tu ima neka opcija kao Windows Recovery, Restore Windows ili nešto slično.

A što se tiče ključeva, zapiši oba. Ako ne valja jedan, imaš drugi {#}

16 godina
neaktivan
fakEEE kaže...
... original windows 7 64bit HP ..

fakEEE kaže...

Preko 3 razlicita programa ( winkeyfinder, produkey, keyfinder thing ) sam dobio jedan te isti kljuc za windowse .. No problem nastaje u tome , sto mi na poledini laptopa di je naljepnica od windowsa, kljuc drugaciji od onih koje su mi programi izbacili .. Kom vjerovat ? Il imam 2 razlicita original kljuca pukim slucajem ?

Znaci da bi dobio tvornicke postavke bi il trebao ic nanovo instaliravat windowse il pokusat ovu metodu od kolege kizo2703 ? BTW. kizo, moje racunalo je Acer 7552G, a ovo si dao tut od HPa .. Ima li razlike i kaj tocno na tom linku trebam slijedit ? 

Windowsi su OEM ,tako da je najvjerojatnije ključ na naljepnici onaj pravi! U svakom sylučaju ,zapiši i probaj obadva!

Apropo linka ,sorry ,meni je HP iz prvog posta značilo HP računalo. {#}

Skini manual ,vidi u Disk Managementu imaš li kakvu Recovery particiju na PC-u!

Edit: Koliko vidim ,u njemu su upute za Acer eRecovery Management ,za vraćanje PC-a u tvorničko stanje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.4.2012 13:07 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Windowsi su OEM ,tako da je najvjerojatnije ključ na naljepnici onaj pravi! U svakom sylučaju ,zapiši i probaj obadva!

Apropo linka ,sorry ,meni je HP iz prvog posta značilo HP računalo. {#}

Skini manual ,vidi u Disk Managementu imaš li kakvu Recovery particiju na PC-u!

Edit: Koliko vidim ,u njemu su upute za Acer eRecovery Management ,za vraćanje PC-a u tvorničko stanje.

Jesam zapisao oba keya .. 

Nego, sto se tice ovog sta si ti dao i tih uputa ..

Znaci ja bih sad samo trebao kliknut ovu 1. opciju u Acer eRecovery Managementu te slijedit upute i dobio bih laptop s tvornickim postavkama, ko kad sam ga kupio i 1. put upalio ?

WHY SO SERIOUS ??
16 godina
odjavljen

Da, klikneš na ono "Ponovna uspostava" (ko je dovraga to preveo, trebalo mi je 2min da skužim da je riječ o Restoreu) i onda dalje kao u priručniku.

I kad to riješiš, OS i programi će biti postavljeni onako kakav je izašao iz tvornice.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice