Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.362.562
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: Polaganje vozačkog
yuan kaže...

Drago mi je cuti da nisam jedini kojem je rucna ostala

haha i meni isto :D

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
16 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Dogodi se to s ručnom,ja sam znal i krenuti a da ručna nije bila do kraja spuštena xD

--------------------------------------------------------------------------------------------

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

hehe

14 godina
Polaganje vozačkog

apsolutno se ništa neće dogodit sa autom kad ostane ručna dok krećeš,nije auto od papira,manijaci to rade još i spale gume ( s namjerom) i auto opet ide...

jedino ako vam se dogodi ko i meni nekad davno,bila dignuta tri zuba,na asfaltu u vožnji se nije osjetilo,sve dok nisam došao u zavoj s pjeskom kojeg je nanijela kiša,okrenulo auto tek tako,umalo zid nisam pogodio...

Svemirski mega car
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

To se u pocetku dogodi par puta kasnije razvijes proceduru provjeravanja takvih stvari.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

da sad sve radiš bez razmišljanja,rutina postala...al eto nekad se desi 

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Je li moguće? Pa moja mama je pola Zagreba prošla sa dignutom ručnom.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 21:37 (nj0fra).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozz svima,imam pitanje,kada trebam negdje stati npr vozim u 4 i kvacilo pa 3 pustim kvacilo motor pocne kocit,tu ja mogu opet noznom kociti da uspori,ili ako vidim da ne mogu stati stisnem kvacilo pa presaltam ga u 1.Na koliko se otprilike saltaju brzine npr 4-3-2-1.Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
almir7356 kaže...

Pozz svima,imam pitanje,kada trebam negdje stati npr vozim u 4 i kvacilo pa 3 pustim kvacilo motor pocne kocit,tu ja mogu opet noznom kociti da uspori,ili ako vidim da ne mogu stati stisnem kvacilo pa presaltam ga u 1.Na koliko se otprilike saltaju brzine npr 4-3-2-1.Hvala

Kad trebaš negdje zakočiti dođeš do 10 metara prije tog mjesta, stisneš kvačilo, zakočiš, u prvu i idemo. 

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
14 godina

Ja koristim kocnicu i kvacilo u isto vrijeme. Lagani konstantni pritisak na kocnicu i onda saltam brzine dolje.

16 godina
neaktivan
almir7356 kaže...

nisam skuzio bas prvo pitanje ali usporavas motorom, a dok trebas brze usporit onda koristis kocnicu, ja nikad ne kocim motorom u prvoj brzini,male su to brzine za kocit motorom.

Ja saltam u drugu cim malo bolje krenem (15 do 20), trecu na 40 cetvrtu na 60 i 5 na 80 opet sve ovisi kakav auto vozis. I ove brojke su okvirne.

--------------------------------------------------------------------------------------------
14 godina
almir7356 kaže...

Probaj uvijek kocit s motorom i kocnicom u isto vrijeme, to je dobra navika. Ako si u 4., ubacis u 3. i kocis pa kad vidis da su okretaji pali u 2. i onda prije semafora ili raskrizja stisni kvacilo skroz stani i onda u 1. Nemoj saltat u 1. dok se kreces jer to ubija sinkron, a dokle god se kreces 2. je dovoljna.

15 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Je li moguće? Pa moja mama je pola Zagreba prošla sa dignutom ručnom.

Samo pazi ako auto ima pogon na zadnjim točkovima nikako voziti pod ručnom satra motor.

15 godina
neaktivan
U tom slučaju motoru ne škodiš, već pogonu, i diferencijalu.
Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina
neaktivan
turbojc kaže...
U tom slučaju motoru ne škodiš, već pogonu, i diferencijalu.

Kako ne škodiš motoru?

14 godina
Polaganje vozačkog

ajd zamislite nešto što ima ponekad i ulogu osigurača za motor? jel to možda lamela?

Svemirski mega car
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...
almir7356 kaže...

nisam skuzio bas prvo pitanje ali usporavas motorom, a dok trebas brze usporit onda koristis kocnicu, ja nikad ne kocim motorom u prvoj brzini,male su to brzine za kocit motorom.

Ja saltam u drugu cim malo bolje krenem (15 do 20), trecu na 40 cetvrtu na 60 i 5 na 80 opet sve ovisi kakav auto vozis. I ove brojke su okvirne.

Nemoj imati šablonu šaltanja. Ja sam nekad već oko 45 u 4., a nekad tek u treću idem na 60-70, zavisi jel polako vozim ili naglo ubrzavam.

Vidi kad ti motor ima najvišu efikasnost za ono što ti treba.

gamer34 kaže...
almir7356 kaže...

Probaj uvijek kocit s motorom i kocnicom u isto vrijeme, to je dobra navika. Ako si u 4., ubacis u 3. i kocis pa kad vidis da su okretaji pali u 2. i onda prije semafora ili raskrizja stisni kvacilo skroz stani i onda u 1. Nemoj saltat u 1. dok se kreces jer to ubija sinkron, a dokle god se kreces 2. je dovoljna.

Ne mora nužno ići 4.-3.-2., može i 4.-2., zavisno o brzini. 

3. je(barem meni) na 40 km/h beskorisna za usporavanje, dok 2. nije, a ako usporavam i nađem se u 4. na 40 km/h, idem u 2.

Nema tu nikakvog pravila, s vremenom naučiš kad ti(tvom autu) što odgovara.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
chutac kaže...

Ne mora nužno ići 4.-3.-2., može i 4.-2., zavisno o brzini. 

3. je(barem meni) na 40 km/h beskorisna za usporavanje, dok 2. nije, a ako usporavam i nađem se u 4. na 40 km/h, idem u 2.

Nema tu nikakvog pravila, s vremenom naučiš kad ti(tvom autu) što odgovara.

Ma dobro to sam nek prosudi u koju ce brzinu, ja ak sam u 4. nejdem ispod 50, a pri toj brzini da ga ubacim u drugu bi bio na nekih 4000 okretaja pa ga rade prosecem po svim brzinama. Ja osobno na 50 u 3. ubacim, na 30 u 2. i onda na oko 15km/h stisnem kvacilo.

11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja vozim c4 1.4 benzinac 90ks, u laganoj voznji sa 35 saltam u 3., sa 50 u 4., sa 70 u 5., cisto radi ekonomicnosti, ako treba negdje malo jace ubrzati, onda 2. do 45-50, 3. do 70, 4. do 110

Megatr0n_HR (BF3) / MEGATRON_CRO (BF4) | Youtube: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ima netko iz Osijeka da je polagao u speed-u ili slavoncu? Zanimaju me iskustva iz tih AS,kakvi su instruktori itd..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja sam stekao naviku u zadnje vrijeme da prije raskrižja, bez obzira u kojoj sam brzini, ubacim u ler (neutral) i onda pustim kvačilo i kočim samo papučicom kočnice. Šteti li to ikako autu? Znači ne idem 4.-3.-2. nego iz 4. u ler i samo kočnica.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Više trošiš kočnice i imaš manju kontrolu nad autom.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
13 godina
neaktivan
leotom kaže...

Ja sam stekao naviku u zadnje vrijeme da prije raskrižja, bez obzira u kojoj sam brzini, ubacim u ler (neutral) i onda pustim kvačilo i kočim samo papučicom kočnice. Šteti li to ikako autu? Znači ne idem 4.-3.-2. nego iz 4. u ler i samo kočnica.

Osim što je to ilegalno u većini europskih država, praktično nema ništa loše u tome. 

15 godina
neaktivan
Tako je.
Praktično nema ništa loše. Osim situacije u praksi gdje se može dogoditi da moraš naglo krenuti, a umjesto da ti instantno kreneš, ti moraš prebaciti u brzinu, tj. ubaciti, pa tek onda krenuti, i tu gubiš sekunde koje su u takvoj situaciji dragocjene.
Više manje - praktično nema ništa loše u tome. Čak je to toliko dobra ideja, da ju i u autoškoli pozdravljaju i rado ju pokazuju učenicima.
Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
Onjegin kaže...
leotom kaže...

Osim što je to ilegalno u većini europskih država, praktično nema ništa loše u tome. 

Ilegalno??? Ma nema sanse. Jel mi mos rec clanak zakon u kojem stoji da je to ilegalno?

13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...
Onjegin kaže...
leotom kaže...

Ilegalno??? Ma nema sanse. Jel mi mos rec clanak zakon u kojem stoji da je to ilegalno?

Čitao sam neki dan o tome na nekom forumu kako je u nekoj državi u USA ilegalno i onda su se javila dva tipa, jedan iz Francuske, drugi iz Njemačke koji su rekli da je i u njih.

Ja sam onda gora budala što vjerujem.

14 godina
Onjegin kaže...

Čitao sam neki dan o tome na nekom forumu kako je u nekoj državi u USA ilegalno i onda su se javila dva tipa, jedan iz Francuske, drugi iz Njemačke koji su rekli da je i u njih.

Ja sam onda gora budala što vjerujem.

Ne znam, mozda je stvarno tako, ali meni zvuci stvarno glupo. Mislim razumijem koje su prednosti kocenja motorom i sve, ali mi je jako tesko povjerovat da bi zbog voznje u leru nekog kaznjavali.

9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Polozio :)

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
yuan kaže...

svaka ti dala

https://www.youtube.com/watch?v=1EAHz5PgHa0
16 godina
yuan kaže...

Također, sve iz prve bez nekih problema, ako treba šta pitajte.

I'm not crazy, my mother had me tested!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice