Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.363.221
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog

Preporuka je da si pogledate otprilike kak funkcionira kvacilo tj. spojka, bit ce vam lakse, bar je meni bilo. Pogledajte si video (prebacite odmah na 0:30). Stvar je da kuplungom kontrolirate koliko ce se brzo uskladiti brzine vratila motora s vratilom kotaca. Sve mase su trome, pa tako i sami kotaci (jer je na njima cijela masa auta), zato i treba neko vrijeme proci (lagano pustanje kuplunga) da te brzine postanu sinkrone.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.12.2015 12:41 (Edge).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Kako se vi parkirata unazad,odete na drugo prazno mjesto od toga gdje cete se parkirate,poravnate retrovizor sa zadnjom crtom od drugog parkinga i puni onda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Polaganje vozačkog
almir7356 kaže...

Kako se vi parkirata unazad,odete na drugo prazno mjesto od toga gdje cete se parkirate,poravnate retrovizor sa zadnjom crtom od drugog parkinga i puni onda?

Po osjecaju se namjestim i namotam uz gledanje retrovizora. Ako je jedan auto ili sa svake strane, jos lakse jer imas orijentire.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
13 godina
neaktivan
almir7356 kaže...

Dođem do mjesta i puni desno koliko mogu (ako je mjesto lijevo od mene). 

Tako se auto skoro poravna, onda ga samo uparkiram unatrag uz podešavanje. 

Koristimo domaće proizvode za pranje zuba - Kalodont (Saponia Osijek)
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo položio i ja danas, pa me sada zanima moram li ja odmah isti dan odnijeti ono uvjerenje u policiju ili mogu čekati do ponedjeljka? Danas nemam više vremena, a ne znam postoji li neki rok koliko dugo vrijedi to uvjerenje ili šta?

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

možeš ti čekat i 5 godina ako hoćeš

samo zapamti da to NIJE vozačka i da NE SMIJEŠ voziti s time 

Svemirski mega car
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

pozdrav , zanima me jedna informacija ; da li je za vrijeme glavne (završne ) vožnje dozvoljeno od strane instruktora da upali radio ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
yuan kaže...

pozdrav , zanima me jedna informacija ; da li je za vrijeme glavne (završne ) vožnje dozvoljeno od strane instruktora da upali radio ?

Misliš kada polažeš ?
Mislim da to nije dozvoljeno jer moraš da slušaš šta ti govori ispitivač(član komisije)

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
yuan kaže...

Prilično sam siguran da ne postoji zakon koji kaže "Za vrijeme završne vožnje zabranjeno je instruktoru da upali radio". 

Koristimo domaće donje rublje (Galeb d.d.)
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da , hvala vam na odgovrima i vašem mišljenju.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Još jedno pitanje npr.što ako me instruktor pred ispitivačem ispravlja to jest prvo me on ispravlja pa tek onda ispitivač  jer ispitivač je šutio sve dok on nije kao navodno meni "šaptao" što ja nisam zahtjevao ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pomaganje instruktora na polaganju je automatski pad ispita, naravno ako to skuži ispitivač, eventualno može proči jedno ili dva upozorenja, u ovisnosti od ispitivača, ali je u većini slučajeva to pad.

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 22:12 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da slažem se , ja sam se iznenadio kada mi je poceo "pomagati" što je i primjetio ispitivač ,ali ja to nisam tražio niti jednom jedinom prilikom te sam ostao iznenađen,to jest ispitivač ga nije upozorio te je on jos jednom mi "pomagao"

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2015 22:17 (yuan).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja kada sam prvi put polagao nisam ni skontao da mi pomaže, da mi pokazuje rukom, nisam ni gledao u njegovu ruku, tek mi kasnije rekao, al nevjerujem da bi prošao prvi put i da sam vidio jer je ispitivač bio pravo strog, 8/10 kandidata je oborio taj dan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

meni je pomagao tako što mi je usmeno govorio pred ispitivačem a ispitivač je taj koji ukazuje na problem koji ocjenjuje vožnju a instruktor jedino ima pravo utjecati na vožnju preko duplih komandi u slučaju izbjegavanja nesreće ,no ispitivač ga uopće nije upozrio prvi put pa je on i drugi put nastavio "pomagati" iako sam ja zaslužan za pad smatram kako ni njegov postupak "pomaganja" što uopće nevjerujem da  je pomaganje potpomoglo padu na ispitu

0 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

Ma svima instruktori pomazu rukom ali ne skuzis to i ovako si uplasen gledas naprijed ko da ti se ukazala Marija djevica.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

da potpuno se slažem za pomaganje rukom ali "usmeno" pomaganje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

u pon. izlazim na polganje pa cu vam javiti kako sam proso..a meni su najgori pjesaci,moras paziti svaki metar i opet se nekako nadje ispred auta,isto su kenguri samo iskoce pred auto i ne vidis ih

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Polozen vozacki imo sam nekih gresaka,al sve u svemu dobro je :D

Moj PC  
4 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozdrav svima polagačima, 

Pao sam vožnju 3 puta. Da dobro ste pročitali, 3 puta. Neću svaljivati krivnju na nikoga osim sebe, uz napomenu onima koji polažu, pazite pješake, nemojte ih zaobilaziti, požurivati ili ih ignorirati. To radite, a i ionako ćete raditi dok ćete vozačku imati u džepu. Isto tako, prestrojavanje na punoj crti, bez obzira što ga svi rade, jer u suprotnom bi Vam polovina zaposlenika kasnila ili uopće nebi došla na posao, izbjegavajte, bez obzira što se savršeno i objektivno sigurni da nikoga ne ugražavate, pogledom na unutarnje, vanjsko zrcalo i pogleda preko ramena.

Tražim preporuku AŠ, u Zagrebu, gdje bi odvozio 3 obavezna sata, plus ukoliko bude potrebno dodatne sate. Trenutno sam u AŠ Rubikon, no uz promjenu posla, i EU radno vrijeme, ne mogu si vremenski priuštiti putovanje s Trešnjevke gdje živim i radim, do poligona na Borongaju. Vaša mišljenja i preporuke, mijenjati AŠ ili ne?

0 3 hvala 0
14 godina
solaris kaže...

Pao sam vožnju 3 puta. Da dobro ste pročitali, 3 puta. Neću svaljivati krivnju na nikoga osim sebe, uz napomenu onima koji polažu, pazite pješake, nemojte ih zaobilaziti, požurivati ili ih ignorirati. To radite, a i ionako ćete raditi dok ćete vozačku imati u džepu. Isto tako, prestrojavanje na punoj crti, bez obzira što ga svi rade, jer u suprotnom bi Vam polovina zaposlenika kasnila ili uopće nebi došla na posao, izbjegavajte, bez obzira što se savršeno i objektivno sigurni da nikoga ne ugražavate, pogledom na unutarnje, vanjsko zrcalo i pogleda preko ramena.

Tražim preporuku AŠ, u Zagrebu, gdje bi odvozio 3 obavezna sata, plus ukoliko bude potrebno dodatne sate. Trenutno sam u AŠ Rubikon, no uz promjenu posla, i EU radno vrijeme, ne mogu si vremenski priuštiti putovanje s Trešnjevke gdje živim i radim, do poligona na Borongaju. Vaša mišljenja i preporuke, mijenjati AŠ ili ne?

Tvoja je krivica što ne možeš položiti, a mijenjao bi AŠ? Šta točno time misliš dobiti?  Zaobilaziti pješake i preticati preko pune ćeš raditi kad položiš jer to svi rade?! Tebi vozačku nebi trebalo dati u ruke. 

16 godina
quickr kaže...
solaris kaže...

Tvoja je krivica što ne možeš položiti, a mijenjao bi AŠ? Šta točno time misliš dobiti?  Zaobilaziti pješake i preticati preko pune ćeš raditi kad položiš jer to svi rade?! Tebi vozačku nebi trebalo dati u ruke. 

Boldao sam ti zašto mjenja.

9 godina
neaktivan
quickr kaže... 

Slažem se da je moja krivica, vozim kao i svi ostali vozači nažalost, samo što su oni dobili vozačku za raliku od mene. Dobiti ću to da neću za svaki sat vožnje gubiti 3-4 sata, koliko izgubim poslije posla, nego manje, a za to vrijeme mogu naučiti nešto novo, ili zaraditi koji dolar dva, 50.

9 godina
neaktivan
Jack Sparrow kaže...

Hvala Jack. Iskreno, motivacija mi je slaba, nakon posla, vući se sat-sat i pol, sjediti na kavi, i onda voziti, što i pripisujem padu. Polaganje mi se pretvorilo u obavezu, i zato su rezultati takvi kakvi jesu. S tome da od nove godine, u novoj firmi, imam radno vrijeme od 9-17.30, tako da vremenski nemam kuda uglaviti vožnju niti da hoću, jer mi treba sat-sat i pola u jednom smjeru, i zato bi uzeo bližu autoškolu, gdje postoji mogućnost dogovora sa instruktorom o terminu i mjestu vožnje prema mojem rasporedu jer ipak ja plaćam.

@qucker, ne znam gdje živiš, no promet u Zagrebu funkcionira tako kako funkcionira. Nisam nigdje napisao da pretičem preko pune crte, nego da sam se prestrojio preko pune crte, i to na polganju, samo zato jer mi je kamion s sporedne uzeo prednost prilikom prestrojavanja.

14 godina
solaris kaže...
quickr kaže... 

Slažem se da je moja krivica, vozim kao i svi ostali vozači nažalost, samo što su oni dobili vozačku za raliku od mene. Dobiti ću to da neću za svaki sat vožnje gubiti 3-4 sata, koliko izgubim poslije posla, nego manje, a za to vrijeme mogu naučiti nešto novo, ili zaraditi koji dolar dva, 50.

Oprosti, predvidio sam taj dio zbog posla i putovanja. Preporučio bih ti da ostaneš a AŠ u kojoj si do sada, ako možeš. Znaš instruktora, upoznali ste se do sada, zna kako voziš i na čemu griješiš. Lakše će te ispraviti nego da sada ideš kod nekog novog zbog tih 3-4 sata. Moj savjet: pamet u glavu i polako, razmisli prije nego napraviš. Ali nikako  se nemoj izvlačiti na "to svi rade pa budem i ja". Istina, hrpa vozača svakodnevno rade greške u prometu, što svjesno, što nesvjesno ali to nesmije biti izgovor da i ti radiš greške. 

I ovo boldano samo potvrđuje da velika većina vozača u biti ne zaslužuje vozačku dozvolu. 

13 godina
solaris kaže...
Jack Sparrow kaže...

Hvala Jack. Iskreno, motivacija mi je slaba, nakon posla, vući se sat-sat i pol, sjediti na kavi, i onda voziti, što i pripisujem padu. Polaganje mi se pretvorilo u obavezu, i zato su rezultati takvi kakvi jesu. S tome da od nove godine, u novoj firmi, imam radno vrijeme od 9-17.30, tako da vremenski nemam kuda uglaviti vožnju niti da hoću, jer mi treba sat-sat i pola u jednom smjeru, i zato bi uzeo bližu autoškolu, gdje postoji mogućnost dogovora sa instruktorom o terminu i mjestu vožnje prema mojem rasporedu jer ipak ja plaćam.

@qucker, ne znam gdje živiš, no promet u Zagrebu funkcionira tako kako funkcionira. Nisam nigdje napisao da pretičem preko pune crte, nego da sam se prestrojio preko pune crte, i to na polganju, samo zato jer mi je kamion s sporedne uzeo prednost prilikom prestrojavanja.

Da ne izmisljas i glumis ''vozaca'' za vrijeme polaganja proso bi iz prve. Vozi po propisima kako su te ucili u autoskoli i neces past to je 100%. To sta puno ekipe od prvog sata mora glumit nekog vozaca to im se obije na polaganju. Odvozi kako si ucio a poslije toga postanes baja pa vozis preko 15 punih i takve stvari.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
9 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Da ne izmisljas i glumis ''vozaca'' za vrijeme polaganja proso bi iz prve. Vozi po propisima kako su te ucili u autoskoli i neces past to je 100%. To sta puno ekipe od prvog sata mora glumit nekog vozaca to im se obije na polaganju. Odvozi kako si ucio a poslije toga postanes baja pa vozis preko 15 punih i takve stvari.

@SimeKZ, napraviti ću tako. Nisam pokušavao biti baja, niti ću biti :P

12 godina
Polaganje vozačkog

Kako se boduje ispit iz propisa, npr. ako jedno pitanje ima 3 točna odgovora, a ja stavim samo da su 2 točna, dali mi se ova 2 priznaju ili mi se oduzimaju 3 boda zato što jedno nisam označio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hrčak kaže...

Kako se boduje ispit iz propisa, npr. ako jedno pitanje ima 3 točna odgovora, a ja stavim samo da su 2 točna, dali mi se ova 2 priznaju ili mi se oduzimaju 3 boda zato što jedno nisam označio?

Ne, ne priznaju se, mora biti kompletan odgovor da bi dobio bodove.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice