Opet vi o nekoj fragmentiranosti u linuxu. Sve mora biti ujedinjeno, pa onda možemo zatvoriti kod i nazvati sve Prozori (da baš ne bude windows).
Ono što vi vidite kao neka tamo fragmentacija, drugi vide kao izbor. Zašto bi ja bio forsiran da koristim jedan DE ako na izbor imam 5 različitih. Danas mi dojadi gnome, pa instaliram KDE i boli me džon.
I ne unifikacija ne bi doprinjela boljem razvoju, jer gnome developeri ne bi odjednom skočili u novi kolosjek i razvijali taj DE, kao ni KDE devovi ne bi razvijali nešto što nije KDE.Razvijaju nešto za što misle da je najbolje, i to je ta sloboda. Ako ti ne odgovara traži dalje.
@bunkermax, ne bi rekao da je ni gnome ni kde nedovršen. Koristim gnome od davnina i po meni ide samo na bolje, kao što i kde ide. Po toj logici niti windowsi nemaju dovršen UI, ni mac osx ukratko nitko nema dovršen UI i nikad ga neće imati jer 100 ljudi 100 čudi, svatko ima svoju zamisao kako bi to trebalo izgledati i kako bi bilo najbolje. Zašto ne bi imali 10 sučelja? 100? 1000? Sloboda je tu, kao što rekoh svakom njegovo.
I nemojte ni započinjati fantazije da je zbog te "fragmtacije" tako mala zastupljenost na desktop računalima. To uopće nije razlog. Ni približno.
@ihush I dalje ne mogu čitati tvoje postove. Uredi to malo bemu miša