Evo narode, ja kao ponosni gamer poznate strateške igre Age of Empires, ponosno vam najavljujem da stiže nova verzija.Inače, za one koji neznaju, zadnja verzija je Age of Empires 3 koji se sastojao od glavnog djela i 2 expanzije poznatije kao Warchiefs i Asian Dynasties (jedina original igra koju sam u životu kupio xD).Ova nova verzija bi trebala biti nešto malo drukčije nego što je dosada bilo.
Po prvi puta su napravili Age of Empires koji se navodno igra na online način tako da vaš grad koji radite i sve napretke i sve vam se nastavljaju razvijati dok ste offline.(Nešto slično travianu).Preko video prezentacije i slika se može viditi da je ovo vrlo slično Age of Mythologiju (ako je itko igrao), i to nije bez razloga, jer u ovoj vi ste kao narod Grk.Sad game featurese mi se nije dalo prevoditi (nemojte se ljutiti :) ), pa ću vam taj dio c/p :
Age of Empires Online will feature:
- A persistent online capital city that lives and grows even when you’re offline
- Cooperative multiplayer quests, trading, and a level-based system that lets you progress at your own pace
- Fun, approachable style and storylines
- Free to play experiences via Games for Windows – LIVE
Još par riječi o igri, znači ovo bi trebala biti igra koja se nemože igrati offline (malo loše..), što se same nabavke tiče, kažu da će biti digital download (isto glupo, volim kutije), i koliko piše, više se nefokusiraju na kampanje.Znači neće biti onih single-player misija koje smo dosad svi iskusili.Sve u svemu ovo su samo riječi, vidjet ćemo kako će to ispasti u realis.
Znači službeni naziv novog agea jeste "Age of Empires Online".I naravno, postoji mogućnost da se prijavite kao BETA testeri, a za to vam je potreban onaj gamertag od xboxliveva (dobijete link ako ga nemate) i treba unjeti par informacija u polja i to je to.Ja sam se naravno prijavio i čekam odgovor hoće li me prihvatiti
edit: Nisam siguran koliko microsoft igra ulogu u ovome....
Izvor: Robot Entertainment