- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Net nam stvarno ide u...
Eto uspona wireless-a, bežično povezivanje sa slovencima, talijanima, mađarima, srbima, bosancima,... pa neka nam stanu na kraj ;)
btw. pozdrav međimurje wireless-u, mnogi to na ovom forumu niti ne znaju, da je recimo pojatno wireless i međimurje wireless spojeno :) kao i zagreb, zaprešić te još mnoga mjesta
Net nam stvarno ide u...
Eto uspona wireless-a, bežično povezivanje sa slovencima, talijanima, mađarima, srbima, bosancima,... pa neka nam stanu na kraj ;)
btw. pozdrav međimurje wireless-u, mnogi to na ovom forumu niti ne znaju, da je recimo pojatno wireless i međimurje wireless spojeno :) kao i zagreb, zaprešić te još mnoga mjesta
Ček ne kužim, na koju foru to radi, mi možeš pojasnit malo.
Net nam stvarno ide u...
Ma decki su se spojili s wirelessom, neznam dal je to jos u pogonu, al bilo je super, za nekih 50/100 kn mjesecno (ako sam fulao cifru , oprostite mi - vec dugo nisam cuo za njih) imas privatnu mrezu, di jedni s drugima djelite sadrzaj, cak se i net preko toga nesto djelio...
Meni nije jasno kako vama nije palo na pamet da ako nema sadrzaja, mreza za njegovo dijeljenje je bespotrebna.
Uz ovakve rigorozne kazne kakve ACTA dopusta - ja svoje crackove ne bi dao ni tati, a kamoli nekim neznancima u privatnoj mrezi.
To ce se elita sa elitom povezivati, pa ce crackovi napokon spasti na svoju prvobitnu namjenu - challenge i bragging rights. Ko je glavna faca u kvartu jer je zaobisao tu i tu zastitu prvi.
Jednostavan plan: ACTA bi znači trebala obvezati Internet provider-e da provjeravaju od čega se sadrži "promet" na vašem računalu, odnosno sve što vam prolazi kroz paricu/koaksijalac/svjetlovod.
Novi zakon o naplaćivanju ukidanja usluge od providera ide ovako "broj mjeseci x broju usluga x 5" i otplatiti "darove" što je svojevrsna fora od T-Coma na nepotrebno obvezivanje na još mjeseci ugovorom (http://farm6.staticflickr.com/5258/5509611799_82aa328735.jpg svima koji su prihvatili "darove"). Ukoliko nema dara sada vas to košta otprilike 90-200kn.
Većina ljudi koristi internet jer jednostavno nemaju para da kupe original filmove, igre, glazbu, etc etc. Dosta tih ljudi koristi net zbog nabavljanja piratskog sadržaja. Što znači da plaćaju nekome uslugu za net.
Otkažete sve usluge kod provider-a kao još jedan znak prosvjeda, oni gube pare, prijeti im bankrot. I što će učiniti? Pobuniti se protiv ACTA-e, tj. stati na vašu stranu. I nije da bi nam oni bili neka slaba podrška.
A što se mene tiče ACTA bi bila ok da su omjeri cijena i plaća malo više u balansu i da si svi možemo priuštiti sadržaje bez da kršimo dotični zakon. A da ta ravnoteža postoji, ne bi bilo ni piraterije niti ACTA-e. Ali to bi bila utopija, a ovo je distopija u svakom pogledu.
Tak da bi se gamad u vladi trebala osvrnuti na standard života, a ne kome se ulizivati više za više nula na računu.
Vidi nas VRW kako je lijep :D
Evo ja npr. odkad sam dobio karticu i paypal napravio, svaki dan kupim neku igricu(od 2-3 dolara), gledam di su akcije i tako, prije mi to nije padalo na pamet, samo sam skidao igrice.
Da postoji neka stranica poput steama samo da je za filmove, te da mogu stavit titlove, a filmovi da dolaze odmah čim izađu iz kina i koštaju maksimalno 2 dolara to bi bila milina, vjerojatno nebi ni tad skidao filmove, i još da su u 1080 p. uf, pa to bi bilo super, ali nažalost nema, pa ja nemam ama baš nikakvu mogućnost gledanja filma osim da ga skinem, tko je za to kriv, ja ili oni?
Net nam stvarno ide u...
Ha ha. Idemo u offtopic. Wireless u hrvatskoj postoji preko deset godina i dan danas sve radi bez greške. Malo je administratora koji održavaju te mreže, ali radi i napreduje/širi se jer je oprema vrlo jeftina i svima dostupna. U Zagrebu mislim da ima oko 150 točaka, možda i više, nažalost nisu sve mreže ucrtane na karti, niti sam ja u Zagrebu. Malo googlaj i dobiti ćeš sve informacije gdje i kako se spojiti. Administratori će te uputiti u osnove. Obzirom da se radi o udrugama, neke naplaćuju godišnje ili mjesečne članarine za servere, opremu i roštiljade (da da). Kreće se oko 200 do 300 Kn godišnje, ali u zadnje vrijeme većina ih živi isključivo od donacija, znači hardver, uplate nekakve i slično. Neke udruge daju i besplatan internet (sporo ali za surfanje ok) članu ako donira kao npr moja udruga. Materijala ima i bit će ga na mreži, ako stvarno bude ovakav rigorozni zakon, bar ćemo imati ono što se do sada skidalo, a vjerujte ima toga. Pogledajte prloženu sliku. Namjerno sam stavio na vrh one koji imaju najvise. Recimo u najboljim danima skida po 5-6MB (brzina također ovisi gdje si spojen i kakvu opremu imaš) u sekundi, a nekada ide jedva 100Kb, ovisi isto koliko ljudi ima to što skidam i da li su svi linkovi OK. Ako netko želi više detalja tj. ima pitanja molim na PM. Postoje dc++, irc, jabber, ftp, tv/radio streaming serveri i sva ostala cuda :)
Meni nije jasno kako vama nije palo na pamet da ako nema sadrzaja, mreza za njegovo dijeljenje je bespotrebna.
Uz ovakve rigorozne kazne kakve ACTA dopusta - ja svoje crackove ne bi dao ni tati, a kamoli nekim neznancima u privatnoj mrezi.
To ce se elita sa elitom povezivati, pa ce crackovi napokon spasti na svoju prvobitnu namjenu - challenge i bragging rights. Ko je glavna faca u kvartu jer je zaobisao tu i tu zastitu prvi.
Jesi li siguran? 
Evo ja npr. odkad sam dobio karticu i paypal napravio, svaki dan kupim neku igricu(od 2-3 dolara), gledam di su akcije i tako, prije mi to nije padalo na pamet, samo sam skidao igrice.
Da postoji neka stranica poput steama samo da je za filmove, te da mogu stavit titlove, a filmovi da dolaze odmah čim izađu iz kina i koštaju maksimalno 2 dolara to bi bila milina, vjerojatno nebi ni tad skidao filmove, i još da su u 1080 p. uf, pa to bi bilo super, ali nažalost nema, pa ja nemam ama baš nikakvu mogućnost gledanja filma osim da ga skinem, tko je za to kriv, ja ili oni?
Pa ti kupujes igre otprilike 60 puta cesce nego ja! :-D
Jesi li siguran? 
Mozda se ne razumijemo, pa da to izrazim "filozofski":
ako stvoris rijesenje za odredjeni problem, a kasnije problem nestane - onda da, rijesenje je beskorisno.
Jeli zna tko gdje se u Splitu može kupit maska anonymousa?
1- Meni nije jasno kako vama nije palo na pamet da ako nema sadrzaja, mreza za njegovo dijeljenje je bespotrebna.
2- Uz ovakve rigorozne kazne kakve ACTA dopusta - ja svoje crackove ne bi dao ni tati, a kamoli nekim neznancima u privatnoj mrezi.
1: besmisleno. sadrzaja ce biti i mreze ce biti.
2: zato jer razmisljas ko mali mis. kod mene ovo samo izaziva revolt i otpor pa bi se moji crackovi mogli naci i u inboxima zagovaratelja ACTA-e. s obzirom da ljudi koji razmisljaju kao ja ima sve vise tehnicki neizvedivo ce biti da nas sve pozatvaraju. osim toga u ovom dijelu posta pises o necemu s cim nemas veze pa je opet besmisleno komentirati neki imaginarni stav.
3. Opet krivo. Natjecanje postoji i sad. Naravno da si faca ako si prvi i ako radi 100%. Nista se ne mijenja. Jedino sto ce se ponovo novac vratiti u igru ali previse je ljudi na sceni kojima se oni koji bi na taj nacin zaradjivali gade vise nego izdavaci. Novac ce se u igri pojavljivati jedino u lokalnoj crnoj distribuciji i to je ono najstrasnije i jedini konkretan rezultat koji ce ACTA donijeti.
Ajde ekipa što se toliko uzj****i, pa besplatne alate za enkripciju već imamo dugo vremena i još samo čekamo dolazak LTE mreže da sve bude na svom mjestu.

2: zato jer razmisljas ko mali mis. kod mene ovo samo izaziva revolt i otpor pa bi se moji crackovi mogli naci i u inboxima zagovaratelja ACTA-e. s obzirom da ljudi koji razmisljaju kao ja ima sve vise tehnicki neizvedivo ce biti da nas sve pozatvaraju. osim toga u ovom dijelu posta pises o necemu s cim nemas veze pa je opet besmisleno komentirati neki imaginarni stav.
ROFL, prestao sam citati kod 'moji crackovi', nisam mogao dalje od smijeha... :-D :-D :-D :-D
ROFL, prestao sam citati kod 'moji crackovi', nisam mogao dalje od smijeha... :-D :-D :-D :-D
znaci donekle si u stanju u vlastitom postu pisati u stilu "sta bi bilo kad bi bilo" i baratati svojim imaginarnim crackovima, ali nisu u stanju shvatiti kad ti netko odgovori na isti nacin?
po dosadasnjem pisanju to me nimalo ne cudi.
Bugarska odbacila ACTU.. Nadamo se da će ih i drugi slijediti...
Je*o ja njima mater. Ova SOPA isto me iznervirala kada sam došao na Megaupload i imao šta za vidjeti!
Bugarska nakon prosvjeda odbacila ACTU. :)
Nismo mi te sreće ,naša vlada će jednostavno napravit što im EU kaže. :(
Ruše pirate bay :(
Downlaod all torrents :( izvor
Tko ga rusi? Joj ljudi, procitajte to bolje...
Nista se ne gasi ili rusi, samo ce sad preko magnet linkova (hasheva fajlova) sve dalje sljakati, a ne direktno preko .torrent fajlova.
Na, evo citajte si: http://torrentfreak.com/download-a-copy-of-the-pirate-bay-its-only-90-mb-120209/
Ruše pirate bay :(
Downlaod all torrents :( izvor
Tko ga rusi? Joj ljudi, procitajte to bolje...
Nista se ne gasi ili rusi, samo ce sad preko magnet linkova (hasheva fajlova) sve dalje sljakati, a ne direktno preko .torrent fajlova.
Na, evo citajte si: http://torrentfreak.com/download-a-copy-of-the-pirate-bay-its-only-90-mb-120209/
Znam stavio sam edit kasnije
Sve pet, jos sam ja pisao post u meduvremenu. ;)
Fuc*ing magnets, how do they work?! 
Sve pet, jos sam ja pisao post u meduvremenu. ;)
Fuc*ing magnets, how do they work?! 
Meni nece skidat te magnet linkove kaže mi da im a 0 btova? u cem je stvar?
Bugari odbacili ACTA-u !!! link
Ne brinite se za Pirate Bay....sad je sve u .magnet. I cijela databaza iznosi 90mb zipano. Što znači da sad iz The Pirate Baya može nastat tisuću novih The Pirate Baya.