Ma nek tone i ACTA i SOPA i PIPA i internet.
Zašto se ne/bi "premotali" u sedamdesete di nije bilo toga svega,..........
Jer je normalnim ljudima koji placaju za koristenje zasticenih sadrzaja i dalje sve isto...???
popi.an im se u čašu di drže zube
Nema RIAA veze s ovim koliko znam. Tako da, ne moze netko odlucivati umjesto Bethesde ili Jeremya Soulea koji je skladatelj ovog komada.
A ti, a cuj, ti se osloni na snagu xD, pa ih sve posamaraj i napravi si izlaz iz ducana 
Istina samo vlasnici mogu dignit građansku parnicu, međutin kad RIAA njeno djelo KRIMINALIZIRA gonit će je policija !
A što se tiče trgovine, nisam baš ni snažan naročito, ja više umom carujem dok snaga klade valja, dakle kako onda ? :)
Jer je normalnim ljudima koji placaju za koristenje zasticenih sadrzaja i dalje sve isto...???
Lol, ako to misliš nisi ništa o ACTA-i pročitao ! Daj malo pogledaj linkove okolo i informiraj se !
Odi ti piše lipo članak po članak precizno šta ACTA radi (između ostaloga) :
http://www.laquadrature.net/en/acta-updated-analysis-of-the-final-version
Nemoj govorit naslijepo !
To je ko da si reka da je Hitler isto ka i inače za sve osim za Židove...
Nemoj biti kao autor ovoga :
First they came for the communists,
and I didn't speak out because I wasn't a communist.
Then they came for the trade unionists,
and I didn't speak out because I wasn't a trade unionist.
Then they came for the Jews,
and I didn't speak out because I wasn't a Jew.
Then they came for the Catholics,
and I didn't speak out because I was Protestant.
Then they came for me
and there was no one left to speak out for me.
ja ipak mislim da se većini ljudi u biti i za sada živo
® za njihova prava, jedini pravi razlog za nezadovoljstvo je zabava, ukidanje besplatne zabave, to je ono što najviše boli, pušimo sa svih strana, drže nas u robovlasničkom položaju bankama i kreditima, vlade dereguliraju zakone o radu, stvaraju nam nesigurnost i navikavaju na lijekove za smirenje... a sada će ukinuti igre, ej! pa ko je to vidio??? ukinut će zabavu i narodno blago besplatne drkice na internetu i ono malo otpora kad skineš sripane transformerse i kažeš zadovoljno u sebi evo vam sad na, stoko kapitalistička, čini se da će ona rimska najprimitivnija ali i najosnovnija kruha i igara biti znakovitija od bilo kakve slobode koju nam se spremaju oduzeti, pa je i za očekivati da bude nereda gadnijih razmjera za svako naredno sranje koje nam se spremaju naplatiti, inače policijska država (policijski svijet?) koji nam žele nametnuti neće se razlikovati ni trun od policijske države sovjetskog saveza čini se, gomilu doušnika zamijenit će sofisticirani programčići i kamere koje ko fol postavljaju protiv terorista a po ulicama ćemo ćutke preskakati preko mrtvih sugrađana umrlih od pothranjenosti i boleština za čije lijekove nisu imali novaca platiti
kako pohlepa kapitalista bude rasla, što se nesigurnije budu osjećali, to smo ga mi kmetje svjetsko gadnije popušili
ukinut će zabavu i narodno blago besplatne drkice na internetu..
Tako je.. Sve ide u quratz i još nam hoće shebati zabavu i drkicu..
Realno gledajući, ACTA se nemože ostvarit nikako, SVI BI BILI na gubitku...ali APSOLUTNO SVI. Negdje bi puklo, i puknut će.
Ako dođe do uvođenja ACTE u onakvom stanju kakvog se mi bojimo nastat će globalni kaos i anarhija...neće dugo trebat za to, propadat će tvrtke, filmska industrija, gaming industrija... A da ne govorim o tome da će mase ljudi umirat zbog ukidanja generičkih lijekova. Gladni u africi.....afrika će se opustošit zbog ukidanja sjemenja zbog onih patentiranih.
Ima pokvarenih ljudi koji ovo žele realizirati, ali ima i masa moćnih plemenitih ljudi koji ovakvu stvar nikad neće dozvoliti...samo razlika između tih loših i tih dobrih je da će ovi dobri imat potporu apsolutno svih nas koji se koristimo internetom.
Na gubitku će, kao i uvijek, biti krajnji korisnik i građanin. Bude li ISP morao zapošljavati i pregledavati svu komunikaciju - cijene pristupa internetu će porasti. Bude li policija morala uhićivati "prijestupnike" - bit će ih potrebno više. Jednako tako i sudaca. Svi oni se financiraju iz džepa građana. Dakle, kao i uvijek do sada, građane se natjera da sami plaćaju svoje ugnjetavače i progonitelje.
Nama najbliži primjer takve prakse je ovo postavljanje nadzornih kamera po Zagrebu. Fino su nam uzeli 21 milijun kuna, kupili si kamere i počeli nam lijepit novčane kazne. Jednom kada škvadra opet izađe na ulice jer im je pun kufer gluposti, te kamere će se koristiti za praćenje kretanja prosvjedničkih povorki i njihovo preciznije gaženje. Win-win situacija ako si na vlasti. Ako nisi, onda te se lupa po džepu dok šutiš, a po glavi kada se pobuniš. 
Na gubitku će, kao i uvijek, biti krajnji korisnik i građanin. Bude li ISP morao zapošljavati i pregledavati svu komunikaciju - cijene pristupa internetu će porasti. Bude li policija morala uhićivati "prijestupnike" - bit će ih potrebno više. Jednako tako i sudaca. Svi oni se financiraju iz džepa građana. Dakle, kao i uvijek do sada, građane se natjera da sami plaćaju svoje ugnjetavače i progonitelje.
Nama najbliži primjer takve prakse je ovo postavljanje nadzornih kamera po Zagrebu. Fino su nam uzeli 21 milijun kuna, kupili si kamere i počeli nam lijepit novčane kazne. Jednom kada škvadra opet izađe na ulice jer im je pun kufer gluposti, te kamere će se koristiti za praćenje kretanja prosvjedničkih povorki i njihovo preciznije gaženje. Win-win situacija ako si na vlasti. Ako nisi, onda te se lupa po džepu dok šutiš, a po glavi kada se pobuniš. 
Pa ionak bi me vidili očima da izađem na ulice 
Samo da ne ukinu youtube 
Samo da ne ukinu xnxx 
Fix'd 
Ništa neče bit od te ACTA, previše se prašine diže a na kraju če to u primjeni završit neslavno to sam več rekel i treba opet ponovit. Operateri neče sigurno pregledavat, sav promet nema šanse pa i ako neki probaju ima rješenja i za to itekak.

Samo da ne ukinu youtube 
To če bit da sigurno bez greške, ode Youtube i Vimeo pa njima slični kvragu ali tek onda kad Ameri odu na Mars s ljudskom posadom prije ne.

Samo da ne ukinu xnxx 
Fix'd 
Isto važi i za ove XXX stranice nema problema uglavnom.
Evo malo svježih informacija, ACTA propada iz dana u dan, diže se ne prašina već pješčana oluja oko nje.
Već se radi na njenom "uljuđivanju" mada i takva uljuđena i dalje krši ljudska prava.
Ljudi šta god radimo...uspjevamo. Sada treba pritisnut jače nego ikada. Informirajte apsolutno sve koga imate, lijepite/linkaje ANTI-ACTA stvari na društvene mreže.
Dokažimo grupi debelih retardiranih Masona/Illuminata da nam u 21. stoljeću nitko nemože oduzet pravo slobode govora. Pokažimo ima da nas ne podcjenjuju jer smo i mi evoluirali i sad napokon shvaćamo stvari koje prije nismo te nećemo bit njihovi robovi kao prije. Bunit ćemo se i tražit ćemo svoja prava pa makar to zahtjevalo silu.
Jako podcjenjuješ želju za moći. Kontrola će, prije ili kasnije, biti ostvarena. I, što je najgore, ljudi će joj pljeskati kao mnogo puta do sada.
Jako podcjenjuješ želju za moći. Kontrola će, prije ili kasnije, biti ostvarena. I, što je najgore, ljudi će joj pljeskati kao mnogo puta do sada.
Neče ne jer to ne odgovara nikome, upučen i razborit nikad neče pljeskat ovakvim budalaštinama usput neupučenih je sve manje a tu je i drugi problem zvan Kina i Rusija. Oni neče nikad spast pod takve okove, jer im se fučka živo i jer mogu radit kak oče pogotovo Kina. Ona če tek sad i postat izvor svakavih stranica, protiv kojih Ameri ili ko drugi ne mogu baš ništa osim gledanja.

Jednom se čaša prelije bez brige, pa nastaje revolucija ne moš ljude vuč za nos i stalno sužavat poglede bez posljedica sve ima svoje granice. Ne vrti se sve oko gubitka filmske i glazbene industrije, i proizvođača igrica i drugog software-a i kak ih bude piratija uništila ništa od toga. Pa vidiš da je i veliki Microsoft odustal, od borbe s piratijom jer su zaključili da nema smisla. ACTA se reklamira ko nekaj protiv piratije, ali ACTA je zapravo jedan pijani Crni Nosorog koji radi u staklani tj pazi da neko ne mazne koje staklo a to kaj pri tome porazbija pola staklane nema veze.

Vi se samo brinete oko interneta.
Što je sa generičkim lijekovima bez kojih će ljudi umirati jer neće imati para za kupiti brand lijekove?
Vi se samo brinete oko interneta.
Što je sa generičkim lijekovima bez kojih će ljudi umirati jer neće imati para za kupiti brand lijekove?
Upravo to je najveći problem ACTA-e i sličnih ideja, ali moćnike to nije briga - što vrijedi recimo par tisuća (ili milijuna) ljudi? U njihovim glavama - apsolutno ništa.
Evo malo svježih informacija, ACTA propada iz dana u dan, diže se ne prašina već pješčana oluja oko nje.
Već se radi na njenom "uljuđivanju" mada i takva uljuđena i dalje krši ljudska prava.
Ljudi šta god radimo...uspjevamo. Sada treba pritisnut jače nego ikada. Informirajte apsolutno sve koga imate, lijepite/linkaje ANTI-ACTA stvari na društvene mreže.
ACTA "uljuđena" ili ne MORA BITI ODBAČENA ! I to odbačena brzo, masovnom, naglom, strogom i snažnom reakcijom (demokratskom mislim, ne oružanom
) naroda diljem svijeta a pogotovo u Europi ! Jedino tako će se gadovi koji je guraju povući da ližu rane na duže vrijeme. Ako dopustimo da ACTA prođe pa makar i u vrlo oslabljenom obliku, ili samo da se o njoj raspravlja još mjesecima kao da uopće dolazi u obzir, prije ili kasnije će ti isti gadovi krenuti u novu ofenzivu za restrikciju naših prava, koristeći ACTA-u kao uporište na plaži za desant ! Dakle u borbu bez milosti i nemojte podcjenjivati neprijatelja ! ACTA-u treba uništiti i satrti u zemlju da se više niko ne usudi pomisliti nešto takvo (bar u bližoj budućnosti) !
Juuuuuriiiiiš ! 
We shall not flag or fail. We shall go on to the end. We shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air, we shall defend our island, whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender.
Ok! moze li mi netko dati tocnu informaciju kakva je situacija ovaj tren, tj. da li mogu skidazi filmove sa servisa kao sto su rapidshare, turbobit ili nekih ostalih koji su po Rusiji bar dok jos imaju funkciju dijeljenja ???? Da li me netko prati ako trenutno skidam datoteku cca 700-1gb??? hvala!
Ok! moze li mi netko dati tocnu informaciju kakva je situacija ovaj tren, tj. da li mogu skidazi filmove sa servisa kao sto su rapidshare, turbobit ili nekih ostalih koji su po Rusiji bar dok jos imaju funkciju dijeljenja ???? Da li me netko prati ako trenutno skidam datoteku cca 700-1gb??? hvala!
Nemaš beda do 1.6.2013. (ako si u HR) 
hvala na odgovoru! znaci dok Hrv ne postane punopravna clanica EU!
A kaj če se dogodit iza toga, zapravo baš ništa ok bit če vručina vjerojatno to sigurno s obzirom da je šesti mjesec a za ostalo se ne brini previše.
hvala na odgovoru! znaci dok Hrv ne postane punopravna clanica EU!
Da...
Ali ACTA ionak neće proć.
A kaj če se dogodit iza toga, zapravo baš ništa ok bit če vručina vjerojatno to sigurno s obzirom da je šesti mjesec a za ostalo se ne brini previše.
Uvući čemo im se u dupe 
Neče ne jer to ne odgovara nikome, upučen i razborit nikad neče pljeskat ovakvim budalaštinama usput neupučenih je sve manje a tu je i drugi problem zvan Kina i Rusija. Oni neče nikad spast pod takve okove, jer im se fučka živo i jer mogu radit kak oče pogotovo Kina. Ona če tek sad i postat izvor svakavih stranica, protiv kojih Ameri ili ko drugi ne mogu baš ništa osim gledanja.

Jednom se čaša prelije bez brige, pa nastaje revolucija ne moš ljude vuč za nos i stalno sužavat poglede bez posljedica sve ima svoje granice. Ne vrti se sve oko gubitka filmske i glazbene industrije, i proizvođača igrica i drugog software-a i kak ih bude piratija uništila ništa od toga. Pa vidiš da je i veliki Microsoft odustal, od borbe s piratijom jer su zaključili da nema smisla. ACTA se reklamira ko nekaj protiv piratije, ali ACTA je zapravo jedan pijani Crni Nosorog koji radi u staklani tj pazi da neko ne mazne koje staklo a to kaj pri tome porazbija pola staklane nema veze.

U redu, imaš razmišljanje, ali pogledaj stvari iz druge perspektive: Ti upućeni i razboriti neće stavljati "tvrdo" č u riječi označene zelenom. Uzmeš li u obzir da su ljudi ovce, masa ih je polupismeno, a čak i neki pismeni nastupaju sa stavom "kaj to mene briga kada ja sve legalno kupujem, neka donose takve zakone" - jasno je da postoji velika šansa da ovakav zakon prođe. Ne bi bilo prvi puta u povijesti. Osim toga, svu ovu pompu oko SOPA-e, PIPA-e i ACTA-e možeš vrlo lako interpretirati kao plašenje velikim zlom da bi se narod obradovao manjem zlu. Ni to ne bi bilo prvi puta u povijesti. Sasvim je moguće ljude kondicionirati da prihvate inače neprihvatljive stvari ukoliko ih se dovoljno zaplaši velikim zlom. Protivnike jednostavno prokažeš kao čudake, ne rodoljube, nevjernike, petu kolonu ili kaj već ti padne na pamet i - Voila! - narod ti sam dođe sa zahtjevom da mu ukineš slobode.
U redu, imaš razmišljanje, ali pogledaj stvari iz druge perspektive: Ti upućeni i razboriti neće stavljati "tvrdo" č u riječi označene zelenom. Uzmeš li u obzir da su ljudi ovce, masa ih je polupismeno, a čak i neki pismeni nastupaju sa stavom "kaj to mene briga kada ja sve legalno kupujem, neka donose takve zakone" - jasno je da postoji velika šansa da ovakav zakon prođe. Ne bi bilo prvi puta u povijesti. Osim toga, svu ovu pompu oko SOPA-e, PIPA-e i ACTA-e možeš vrlo lako interpretirati kao plašenje velikim zlom da bi se narod obradovao manjem zlu. Ni to ne bi bilo prvi puta u povijesti. Sasvim je moguće ljude kondicionirati da prihvate inače neprihvatljive stvari ukoliko ih se dovoljno zaplaši velikim zlom. Protivnike jednostavno prokažeš kao čudake, ne rodoljube, nevjernike, petu kolonu ili kaj već ti padne na pamet i - Voila! - narod ti sam dođe sa zahtjevom da mu ukineš slobode.
Cinjenica je da se takvi zakoni ne donose zbog nekih pismenih koji kupuju svoje sadrzaje 
Lijepo je Tonci napisao (parafraziram): Nikoga ne briga ako pokupis album-dva, pokoju igru, pokoji film, unutar svakog zakona postoji nesto malo slobode... ali brate, kad pocnes s time naveliko, zaradjujes na tudjem radu/vlasnistvu novac - onda je vrijeme za promjenu
Pa pogle ove threadove - uvijek i iznova ista prica... ja ne kuzim sta sam ja ovdje lud da smatram da tvorac necega treba biti nagradjen, ili sta je...?

Kakve sad ima veze Č ili Ć,
i kaj ko stavlja i kam stavlja s ovom temom i forumom uopče sve si pobrkal skroz Kruške s Tikvama. Vidiš ono kaj je nebitno a ono kaj treba ne jel, pričekaj pa buš se uvjeril i sam da neče bit ništa od ACTA ili one SOPA puno buke a na kraju običan Miš to sigurno.
Onako kako ja vidim ACTA če sjebat sve samo ne piratstvo. Piratstvo će i dalje postojat, bilo to fizičkim prijenosima između ljudi...ili novim maskiranim podatkovnim prijenosom na kojem hakeri i pirati već rade (ISP misli da skidaš nešto drugo, nešto legalno, jer su paketici maskirani da izgledaju kao nešto sasvim deseto). Piratstvo će postojat i dalje, još dugo dugo, vjerojatno zauvijek.
A sa ACTOM najebat će oni koji su najmanje krivi, da ne govorim o tome što će ukidanje generičkih lijekova napravit...potencijalnost masovnih ljudskih žrtava ACTE.
ZAto po neznam koj pun već ponavljam (ko papiga) lijepite sve ANTI-ACTA sta nađete, na društvene stranice, forume, webpageve, koristite Anti-Acta slike na forumima i profilima. Zajedno ju možemo i nadam se hočemo pobjediti.
Ako vam nije stalo do interneta i toga šta će mu ACTA napravit, sjetite se da će se dogodit PUNOOO GORA stvar od toga ako nestanu generički lijekovi.
"STOP ACTA" NIJE SAMO BORBA ZA INTERNET I SLOBODU GOVORA, ZBOG POTENCIJALNOG UKIDANJA GENERIČKIH LIJEKOVA "STOP ACTA" JE BORBA ZA ŽIVOT.