Kamera do 1500 kn

poruka: 17
|
čitano: 4.599
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kamera do 1500 kn

koje karakteristike su mi najbitnije kod Video kamera, na što se mora paziti?

gdje se može naći  najeftinija kamera (ZG)?

može preporuke oko 1500 kn do 2000 za neke koje mislite da zadovoljavaju po karakteristikama?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kamera do 1500 kn

zavisi sto ti treba

imas ih s ugradenim hdd

s fullhd snimanjem...

ako hoces nesto malo i fullhd, onda npr samsung hmx-q10

ili nesto standardne velicine videa ali sa hdd, Panasonic SDR-H85 ili sony dcr-sr15

vruće je...
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 18:04 (apoteka).
15 godina
neaktivan
Kamera do 1500 kn

pa ono tražim prporuke i ja mislim da bi HDD bio prednost čim veći to bolji,

kakve karakteristike moram paziti kod zoom-a?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

zoom sto veci opticki

digitalni nije bitan

jos valja obratit pozornost na trajanje baterije, format snimanja, mozda ugradeno svijetlo, nocno snimanje,...

samo neznam koliko ce kamera do te cijene imat to sve

vruće je...
15 godina
neaktivan
Kamera do 1500 kn

a gdje mogu naći najeftinije kamere?neke preporuke

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

vidi na www.nabava.net di su najjeftinije

vruće je...
15 godina
neaktivan
Kamera do 1500 kn

kaj mislite na emmezetu vidim da imaju dobre cijene a i ve mil mi je dobar dali može neka preporuka dali da kupujem tamo

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
zoki07 kaže...

kaj mislite na emmezetu vidim da imaju dobre cijene a i ve mil mi je dobar dali može neka preporuka dali da kupujem tamo

Imaš dva moguća pristupa:

• izabereš si kameru koju hoćeš kupiti i onda tražiš gdje ti je najjeftinija,
  • izabereš si kameru i kupuješ ju u specijaliziranom dućanu (dakle, ne onome koji drži kamere pored praška za rublje) za koji si siguran da daje dobru uslugu i servis, pa makar zbog toga morao platiti nešto više.

Što ćeš od toga odabrati, ostaje na tebi. Ako ti dućani nisu poznati, mislim da imaš iskustva forumaša s pojedinim dućanima u više tema na forumu.

15 godina
Kamera do 1500 kn

ja bi pitao nešto,naime pun mi je qurac vise starog kony-evog kompakta koji oćajno slikaje i snima 240p,trazio sam nešto sta radi odlicne slike i snima 1080p,kao idealan izbor se nameće canon 550d ali to mi je waay too expensive, kako u usporedbi s njime snimaju ove kamerice do 1500kn i koje su njihove prednosti i mene u odnosu na dslr fotić.

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
zoki07 kaže...

ve mil mi se bas nije dopal jos dok je postojal u klc-u ja sam svoga piknul u protisu jos prosle godine  doso me je 3500kn dok bi da sam uzo u Ve milu platio sigruno 100,200 kn vise!!!!

E da preporucam jos i ducan Futura IT isto ljubazni i jeftini !!!

15 godina
Kamera do 1500 kn

Emmezeta (kad se to prestalo zvat Mercatone?) je iznenađujuće konkurentna s cijenama elektronike, a ni izbor nije loš.

A izbor... vidi što se nudi za 1500 novaca pa malo proguglaj da li ima kakve veće nedostatke. Teško će ti netko napamet reći.

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

ja bi pitao nešto,naime pun mi je qurac vise starog kony-evog kompakta koji oćajno slikaje i snima 240p,trazio sam nešto sta radi odlicne slike i snima 1080p,kao idealan izbor se nameće canon 550d ali to mi je waay too expensive, kako u usporedbi s njime snimaju ove kamerice do 1500kn i koje su njihove prednosti i mene u odnosu na dslr fotić.

Kolko para, tolko muzike. {#}

15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

znaći 550D je way to go,a yebemu stvarno mi odgovara on i njegove funkcije -.-

17 godina
moderator
athlon64 kaže...
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

znaći 550D je way to go,a yebemu stvarno mi odgovara on i njegove funkcije -.-

A gledaj, uspoređuješ kruške i jabuke. Ako već tako gledaš, onda gledaj kamere koje koštaju koliko i Canon 550D s objektivima i opremom (baterije) koje namjeravaš koristiti. Za 5000 kuna već dobiješ zgodnu kameru s optičkom stabilizacijom i većim zumom nego kod Canonovog kit objektiva. Kamera će ti biti iskoristivija za snimanje videa, ali lakše ćeš dobiti "umjetničkiju" (LOL) sliku pomoću fotića jer imaš veću kontrolu nad blendom, odnosno dubinskom oštrinom. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Kakva točno je kvaliteta SLR-ova kod snimanja videa ne znam (mogu vidjeti samo ovo što ljudi stavljaju na YouTube), ali nekako se čini da za istu lovu dobiješ višu kvalitetu (daleko veći senzor), ali možebitno manje mogućnosti (ujedno, jel kod snimanja videa na 550D radi stabilizacija slike? koliko to jede bateriju?) ili praktičnost.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 20:06 (mbaksa).
15 godina
Kamera do 1500 kn

ma ako cu gledat kamere od 5k radije idem na 550D , jer mi je kamera loša za slikavanje,mislia sam uzet posebno kameru i posebno neki polovni 1000D jer je to mozda jeftinija solucija,ali bolje ustedit i uzet sve u jednom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
athlon64 kaže...

ma ako cu gledat kamere od 5k radije idem na 550D , jer mi je kamera loša za slikavanje,mislia sam uzet posebno kameru i posebno neki polovni 1000D jer je to mozda jeftinija solucija,ali bolje ustedit i uzet sve u jednom.

HD kamere za do 1500 kn su granično iskoristive. Trebale bi uvijek biti na stativu (jer nemaju optičku stabilizaciju) i kvaliteta slike im je realtivno niska, unatoč nazivoj rezoluciji od 1080i/p. Ako ti treba samo nešto za videodokumentiranje, onda ti se možda bolje isplati uzeti SD kamericu, zato jer SD videozapisi zauzimaju manje mjesta, imaju jači zum (mada, diče se s recimo 40x ili 50x zumom, no on u praksi nije baš  iskoristiv), moguće imaju i optičku stabilizaciju, a kamere mogu više sati snimati s baterijom istog kapaciteta (sad se više točno ne sjećam, ali jedna Canonova koja mi je bila na test - baterija joj je trajala 5 ili 7 sati ili tako nešto). Uglavnom, svaki izbor za tako malo novca (da, inače je to ljudima puno novca za to da malo posnimaju uokolo, ali u svijetu videa je to ništa) je suočen s ogromnim kompromisima. Koliko brzo će se situacija promijeniti, ne znam, jer zapravo nikome (osim video-amaterima) baš i nije u interesu da jeftine kamere daju dobru sliku - em proizvođač kamere ne može masno naplatiti kameru, em amateri bi mogli onda konkurirati profesionalcima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.8.2011 20:26 (mbaksa).
15 godina
mbaksa kaže...
athlon64 kaže...

HD kamere za do 1500 kn su granično iskoristive. Trebale bi uvijek biti na stativu (jer nemaju optičku stabilizaciju) i kvaliteta slike im je realtivno niska, unatoč nazivoj rezoluciji od 1080i/p. Ako ti treba samo nešto za videodokumentiranje, onda ti se možda bolje isplati uzeti SD kamericu, zato jer SD videozapisi zauzimaju manje mjesta, imaju jači zum (mada, diče se s recimo 40x ili 50x zumom, no on u praksi nije baš  iskoristiv), moguće imaju i optičku stabilizaciju, a kamere mogu više sati snimati s baterijom istog kapaciteta (sad se više točno ne sjećam, ali jedna Canonova koja mi je bila na test - baterija joj je trajala 5 ili 7 sati ili tako nešto). Uglavnom, svaki izbor za tako malo novca (da, inače je to ljudima puno novca za to da malo posnimaju uokolo, ali u svijetu videa je to ništa) je suočen s ogromnim kompromisima. Koliko brzo će se situacija promijeniti, ne znam, jer zapravo nikome (osim video-amaterima) baš i nije u interesu da jeftine kamere daju dobru sliku - em proizvođač kamere ne može masno naplatiti kameru, em amateri bi mogli onda konkurirati profesionalcima.

a neznam šta da kažem,meni je primarno da imam vrhunsku kvalitetu slike,jer se volim bavit fotografiranjem,možda bi ćak neki tećaj upisao da imam pošteni aparat,e uz to vozim bmx i ćesto snimamo videa,zato mi je 720p na 60fps kod 550d savršena stvar,uostalom da mi ga je imat moga bi snimit koju poštenu hardwaresku recenziju itd... e sad toliki detalji kod snimanja mi nisu toliko bitni,volia bi samo imat kvalitetan video,mislim da bi me jedna kamera od 1000kn zadovoljila,e sad to u kombinaciji sa polovnim 1000D se da sredit za 3000kn ,mogu se ćak mašit i za polovnu kameru,pitanje je kolika je razlika u kvaliteti slike od 1000D do 550D,tj ima li tu bitne razlike ili 550D košta toliko iskljućivo radi snimanja,dakle isplati i se protegnut do 5 somova koje ću neznam kad skupit a fotić mi treba hitno.Još jedna prednost 550D je stabilizacija slike jer cesto snimam u vožnji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice