Uvoz tečajne liste u Excel

poruka: 6
|
čitano: 10.740
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Zna li netko gdje pronaći, a onda i kako pročitati aktualnu tečajnu listu u Excelu i tako automatizirati njezino korištenje unutar formula? Probao sam se igrati sa HYPERLINK naredbom i ona nije problem, problem je što ne mogu nigdje pronaći XLS datoteku na webu s koje bih mogao povući podatak. Ne znam kako i kojom naredbom povući podatak sa internet stranice?

Zahvaljujem....

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Uvoz tečajne liste u Excel
genije_čudo_prirode kaže...

Zna li netko gdje pronaći, a onda i kako pročitati aktualnu tečajnu listu u Excelu i tako automatizirati njezino korištenje unutar formula? Probao sam se igrati sa HYPERLINK naredbom i ona nije problem, problem je što ne mogu nigdje pronaći XLS datoteku na webu s koje bih mogao povući podatak. Ne znam kako i kojom naredbom povući podatak sa internet stranice?

Zahvaljujem....

to se ne radi sa hyperlink funkcijom, vec sa uvozom podataka!

excel 2007:

data -> from web

upisi stranicu (www.hnb.hr, pa zatim tečaj)

i onda označiti (kliknuti na) žutu srelicu koja obuhvača cijelu tablicu sa tečajem

ok

uzivaj

16 godina

tnx, evo funkcionira i u excel-u 2003, no ne izravno sa hnb.hr jer tamo se ova žuta strelica uopće ne pojavljuje pa sam našao prepisivače hnb-ove tablice na limun.hr, a tamo je normalno taj dio formatiran kao tabela pa se može koristiti.

E sada, dodatno pitanje bi bilo može li se nekako ubaciti dodatni kod u taj web query da mi tabelu uopće ne uvuče u tablicu već odmah izbaci dio tablice koji me interesira?

Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
17 godina

tnx, evo funkcionira i u excel-u 2003, no ne izravno sa hnb.hr jer tamo se ova žuta strelica uopće ne pojavljuje pa sam našao prepisivače hnb-ove tablice na limun.hr, a tamo je normalno taj dio formatiran kao tabela pa se može koristiti.

E sada, dodatno pitanje bi bilo može li se nekako ubaciti dodatni kod u taj web query da mi tabelu uopće ne uvuče u tablicu već odmah izbaci dio tablice koji me interesira?

moram priznati da je meni i na hnb-u uvijek radilo, ali nema veze.

mogao bih odabrati samo dio te tablice ukoliko je oni na webu imaju tako složenu da možeš označiti (one čudne položene strelice) na razini retka. koliko ja znam svi imaju samo na cijelu tablicu.

eventualno, ali kompleksnije, bi bilo pisanje svog upita prema web stranici, ali to ulazi u domenu VBA programiranja

16 godina
sasa kaže...

moram priznati da je meni i na hnb-u uvijek radilo, ali nema veze.

mogao bih odabrati samo dio te tablice ukoliko je oni na webu imaju tako složenu da možeš označiti (one čudne položene strelice) na razini retka. koliko ja znam svi imaju samo na cijelu tablicu.

eventualno, ali kompleksnije, bi bilo pisanje svog upita prema web stranici, ali to ulazi u domenu VBA programiranja

Postoje očito razlike u hvatanju tih podataka između Excela 2003 i 2007.  Uspio sam uhvatiti i podatke sa hnb-a, no umjesto na "New web query" išao na "Import data", no na kraju se zadržao na ovim podacima s limuna jer limun već formatira tu tablicu dok bi se sa hnb-ovom još morao hrvati da sve posložim i formatiram.

Očito ništa od ubacivanja izravno određene ćelije iz tablice jer vidim da bih itekako trebao zagrabiti u VBA, a tu nisam toliko doma

14 godina

ima tko kakav novi način za import tečajne liste u excel, sa opcijom refresh tih podataka?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice