Vanjski hard poceo stekati

poruka: 15
|
čitano: 4.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam ADATA NH13 Nobility external hard drive od 1 TB vec skoro godinu dana. Popunjen je do pola vecinom sa filmovima. Od prije par dana mi je poceo stekati kad god nesto radim na njemu.

Kad samo otvorim hard drive u windows exploreru i to traje duze nego sto bi trebalo(mis se pretvori u kruzic). Ali ono sto mi stvara najvise problema je to da mi filmovi bez obzira u kojem playeru ih otvorim stekaju(i video i audio) do te mjere da su negledljivi. 

Probao sam na drugom laptopu i ista stvar, sto znaci da je problem u hardu. Kad prebacim film na C ili D radi normalno tako da sigurno nije u laptopu problem.

Skinuo sam program "SeaTools" i napravio: SHORT GENERIC-pass

SHORT DRIVE SELF TEST-fail(!?)

LONG GENERIC-prekinuo sam ga jer je cjeli dan skenirao i dosao tek do pola

ADVANCED TESTS nisam radio jer pise da je moguc gubitak infromacija.

Molim vas za neko rjesenje jer mi je stvarno potreban taj hard drive.

Hvala unaprijed.

p.s. hard je ustekan u komp 90%vremena ako to mozda ima neke veze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

probaj promjeniti sam usb kabel od hdd-a, mogao bi biti problem u njemu, imao sam slican problem i kad sam zamjenio kabel radio mi je nkaon toga bez ikakvih problema (Kupio sam kabel od nekih cca. 50kn).

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Vanjski hard poceo stekati

Jesu li kablovi univerzalni ili bas treba traziti od tog modela?

I di se u Zg moze kupiti?

14 godina

Evo, ovo bi trebao biti taj kabel.

http://www.links.hr/?naziv=kabel-arctic-usb-3-0-usb-a-m-na-micro-usb-b-m-1-2m&option=artikl&id_artikl=201.200.101

EDIT: Inače unutar kućišta ti se nalazi Samsung-ov SATA disk, možeš ga izvadit van iz kućišta i spojit ga direktno na SATA sučelje u stolni PC ili laptop.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 10:16 (Valentin17).

0 0 hvala 1
13 godina

ja sam spojio hdd na usb kabel od mp4 playera međutim i tad sam imao poteskoca, otisao sam do linksa (tamo sam i kupio hdd) rekao sam da imam problem s hdd-om oni su mi dali usb kabel probao sam i od tad mi radi bez ikakvih poteskoca.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 10:15 (myfiles4you).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
myfiles4you kaže...

ja sam spojio hdd na usb kabel od mp4 playera međutim i tad sam imao poteskoca, otisao sam do linksa (tamo sam i kupio hdd) rekao sam da imam problem s hdd-om oni su mi dali usb kabel probao sam i od tad mi radi bez ikakvih poteskoca.

http://www.links.hr/?naziv=kabel-delock-usb-2-0-usb-a-m-na-usb-mini-b-5-pin-m-5m&option=artikl&id_artikl=201.200.079

15 godina
neaktivan

to je taj kabel.

Ali prije nego sto kupim novi kabel, jel postoji neki drugi razlog zasto bi mi stekao Hard? 

13 godina

naravno, bad sectori, pomicna glava... najbolje je ako imate garanciju da odete na servis

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 10:46 (myfiles4you).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ovako imam jedan problem , dakle imam vanjski hard ADATA Superior SH93 , na njemu držim filmove , igrice ... uglavnom najviše mi služi zato što preko njega gledam filmove na TV-u ... E sad pošto sam ga već tri godine jako često koristio malo se počeo gubit kontakt u kablu i prošli tjedan mi se skroz pokvario ... danas kupim novi kabel (60  kn ) i sad kad spojim hard s tim novim kablom lampica na hardu svijetli znači vidi se da paše i da je spojeno ali nikako da ga komp prepozna , nece niti na televizoru ... Jel netko zna možda u cem je problem ... jel trebam neke drivere instalirat na racunalo i hoce li mi radit na televizoru opet ? HVALA !

0 0 hvala 0
14 godina

fico1996!

- Probaj spojit disk na zadnje utore na računalu.

- Jel dužina novoga kabela ista (ili približna) kao i od onoga staroga?

- Jel se disk vidi u disk managementu? (tutorijal)

- Ako ga ni tamo nema, onda je moguće da nije u kabelu problem, nego je problem u samom utoru (veliki broj uključi-iskljkuči i potrošenje (habanje) utora) u koji se kabel uključuje, a taj utor je vezan direktno na USB na SATA adapter.

- Moja preporuka je da probaš rastavit disk-kućište (oprezno), u kućištu se nalazi standardni 2.5" (od laptopa) disk, ima iste SATA data i power utore kao i veći brat 3.5" HDD.

- Nakon toga probaj ga povezat direktno preko "normalnoga" SATA sučelja direktno na PC, isto kao i 3.5" disk, vidi jel ga onda prepoznaje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probao sam sa zadnjim utorima na računalu ... opet isto

Novi kabel je duži od starog..dosta duži..

Disk se ne vidi u managmentu

Sad mi preostaje rastavljanje kućišta .. ali čak i da to uspije što ću s televizorom ... pošto mi i tamo hard treba , a ne mogu ga spojit niti tamo .. tamo imaju dva USB utora , ali ne radi niti u jednom ... ista stvar led lampica svijetli ali na televizoru nista ne prepoznaje ... jel ADATA ima neku zastitu za kablove pa radi samo s njihovim originalom ? Jel postoji ta mogućnost ?

14 godina

fico1996!

- Ne vjerujem da postoji zaštita nekakva od strane proizvođača.

- Problem je vjerojatno u predugome kabelu, ali to odmah budeš potvrdio kad ga direktno spojiš na PC (kao interni disk).

- Ako onda radi, bez problemakupiš cijelo novo externo kućište, ugradiš ga unutra i radiš normalno dalje.

- Preporuka externoga kućišta, KLIK ili KLIK, ovo drugo je USB 3.0, ako želiš imati takvu mogućnost za u buduće.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

U ta externa kućišta se baš ne kužim al oke nebi trebalo bit teško za spojit ... ali koja je onda preporuka za televizor ? kako da ga spojim na TV ?

0 0 hvala 0
14 godina
fico1996! kaže...

U ta externa kućišta se baš ne kužim al oke nebi trebalo bit teško za spojit ... ali koja je onda preporuka za televizor ? kako da ga spojim na TV ?

- Pa kad ga ugradiš u ovo externo kućište, bit će kao i prije.

- Spajat će se na USB.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.12.2013 14:10 (Valentin17).
13 godina

moj savjet uzmite hdd i odite u najblizu trgovinu s informatičkom opremom, i probajte spojiti hdd na racunalo pomocu kabela sto manje duljine, tako da sigurno znate da li je u kabelu problem ili u necem drugom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice