Ugradnja DVD-RW preko CD-R?

poruka: 21
|
čitano: 9.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo ovako! Nedavno sam kupio DVD pržilicu, a u kompu imam CD pržilicu i DVD-ROM. E sad zanima kako mogu ugraditi tu DVD pržilicu mogu ugradit, a isto tako se želim riješit CD pržilice? Da li se može preko istog kabla ištekat DVD pržilica kojim je spojen CD pržilica?

AKO NIJE PROBLEM REĆI POSTUPAK UGRADNJE KORAK PO KORAK!!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 14:27 (ivo000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nema tu puno mudrosti. Istekaj cd pogon i umetni dvd przu. Pogledaj samo kako ti je jumper postavljen na staroj cd przi (master ili slave).

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 14:38 (F1-IVO).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ugradnja DVD-RW preko CD-R?
F1-IVO kaže...

Nema tu puno mudrosti. Istekaj cd pogon i umetni dvd przu. Pogledaj samo kako ti je jumper postavljen na staroj cd przi (master ili slave).

Nemaju isti Jumper!

17 godina
neaktivan

Na novu dvd przilicu postavi jumper na ono mjesto na kojem je na staroj cd przilici.

World championships:7, GP started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, Fastest laps:76, Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Na novu dvd przilicu postavi jumper na ono mjesto na kojem je na staroj cd przilici.

Odakle mi jumper

17 godina
neaktivan

Obicno ga dobijes sa przilicom a ako nisi skini sa stare cd prze i stavi na novu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.9.2009 14:54 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

aha

17 godina
neaktivan

Mala napomena. To sve radi dok ti je komp ugasen da nebi bilo...Cool.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sad imam novi problem! Onaj drugi DVD-ROM mi ne radi tj. Windows mi ga uopće neprepoznaje, a ova DVD pržilica se ponaša kao CD Drive

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivo000 kaže...

Sad imam novi problem! Onaj drugi DVD-ROM mi ne radi tj. Windows mi ga uopće neprepoznaje, a ova DVD pržilica se ponaša kao CD Drive

Cekaj malo. Sta si uopce napravio? Jesi skinuo staru cd przu i na njeno mjesto umetnuo novu ili?

16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
ivo000 kaže...

Cekaj malo. Sta si uopce napravio? Jesi skinuo staru cd przu i na njeno mjesto umetnuo novu ili?

Da upravo tako. I radio sam to dok je komp bio ugašen!!!

17 godina
neaktivan

Stavi jumper na master ako nije. Skini przilicu pa upali komp. Kad se Windowsi dignu vidjet ces da nema nikakvog dvd pogona. Ugasi racunalo, stavi przilicu pa ponovo upali komp i cekaj da ti Windowsi prepoznaju przilicu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Eee jbg DVD pržilica uopće neće da mi čita DVD ni CD!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako si napravio kako sam rekao onda bi trebalo bit sve u redu. Takodjer ako ti je komp uredno prepoznao dvd przilicu a ona nece ocitavat nista onda moze i ona bit u komi mada cisto sumljam jer kako kazes, nova je kupljena.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo sam vidiš dolje na slici da se DVD pržilica ponaša kao CD drive a ne kao DVD-RW Drive

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cekaj pa ti imas spojeno i cd i dvd przilicu a meni govoris da si izvadio cd przu i umetnuo dvd? Posto imas obje spojene onda na jednoj mora jumper bit na master a na drugoj slave.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Cekaj pa ti imas spojeno i cd i dvd przilicu a meni govoris da si izvadio cd przu i umetnuo dvd? Posto imas obje spojene onda na jednoj mora jumper bit na master a na drugoj slave.

Ne, nisi me razumio, jer kad stavim DVD-RW (pržilica) umjesto CD-R (pržilica), upalim komp umjesto tipičnog DVD-RW(D:), prikaže mi CD Drive(D:), a ovaj pogon  DVD Drive(E:) je obični DVD-ROM pogon što sam imao zajedno s CD-R pržilicom prije kupnje DVD-RW pržilice. ČISTA NAMJENA UGRADNJE OVE DVD PRŽILICE DA MOGU KOPIRAT DVD-OVE!!! Kužiš li sad!!!

Slika prije ugradnje! Slika prije ugradnje!
Slika poslije ugradnje! Slika poslije ugradnje!
17 godina
neaktivan

Kuzim. Jesi pogledao kako jumperi stoje. Meni ponekad ostane umjesto DVD-RW pisat CD drive ali sve normalno radi. Stvarno neznam u cemu je tvoj problem. Probaj jednostavno iskopcat ovaj drugi DVD-rom i ostavit samo przilicu.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ugradim ja to i sve, ali mi uopće nikako ne pokreće DVD-ove, a CD-ove jedva da pokreće pa mi se zaštopa čitav kompjuter, a kad stavim CD pržilicu sve radi kao švicarski sat na CD pržilici naravno a starija je od DVD pržilice!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozda je komp przilicu prebacio u pio mod.

Desni klik na My computer pa odaberi properties te tamo odaberi opciju Hardware pa Device manager:

Zatim nadji IDE ATA/ATAPI controllers i nadji na kojem kanalu ti je prza i kad kliknes dvaput dobit ce izbornik kao na slici i pogledaj dal ti je przilica u pio ili dma modu:

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pa jumper imaš obično na dvd kad ga kupiš probaj uraditi ovo što ti je Ivo rekao..

RIDER
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice