Planiram kupiti 2 SSD-a blizu od 60 GB(nisam siguran koji da kupim), na jednom da bude OS a na drugom igre, jer cu više koristiti igre. Baš sam bio googlao, pa neki kažu da je bolje stavit OS na SSD a igre na HDD, OS na HDD a igre na SDD sad neznam na koji da šta stavim, ili oboje na jedan. Što vi kažete ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Igre nema smisla stavljat na SSD. (osim negdje gdje duže loada i što češće igraš tipa bf3 pa možeš nabrat koju sekundu onda si staviš gore)
Znači OS i popratni programi na SSD.
Više igram Armed Assault 2 OA (ArmA2OA) koja baš prilično ima velikih mapa, sa puno objekata da se učita.
Planiram kupiti 2 SSD-a blizu od 60 GB(nisam siguran koji da kupim), na jednom da bude OS a na drugom igre, jer cu više koristiti igre. Baš sam bio googlao, pa neki kažu da je bolje stavit OS na SSD a igre na HDD, OS na HDD a igre na SDD sad neznam na koji da šta stavim, ili oboje na jedan. Što vi kažete ?
Pa kupi si jedan od 120 GB i stavi sve na njega.
OS stavi na SSD , a igre i sve ostalo na HDD !
Preporuka SSD-a : A-Data S510 , SATA III , 60GB , Brzina čitanja 550 MB/s, Brzina zapisivanja 500 MB/s !
Nikako ADATA S510, bolje uzmi ADATA S511. Razlika je u memoriji, sto je kod S510 asinkrona
A jel mozes to malo pojasnit ?
Laicki: asinkroni NAND je losiji te zna dosta degradirati sa perform tokom vremena (do 50%) dok ce perform sinkronog isto degradirati tokom vremena ali neznatno. Zato se SSDovi sa asinkronim NANDom jeftiniji. Vise o tome mozes naci u temi o SSDovima na forumu.
Moja preporuka je svakako SSD sa boljom memorijom. Takodjer bi bilo dobro da autor kaze koliko ima novaca za dati pa da mu se preporuci nesto. I svakako je bolje da uzme jedan SSD od 120gb nego dva od 60gb.
Ma ne degradira "s vremenom", nego asinkroni se uspore kad se napune više od 60-70% kapaciteta, dok sinkroni imaju iste performanse i kad su full puni podacima.
Laicki: asinkroni NAND je losiji te zna dosta degradirati sa perform tokom vremena (do 50%) dok ce perform sinkronog isto degradirati tokom vremena ali neznatno. Zato se SSDovi sa asinkronim NANDom jeftiniji. Vise o tome mozes naci u temi o SSDovima na forumu.
Moja preporuka je svakako SSD sa boljom memorijom. Takodjer bi bilo dobro da autor kaze koliko ima novaca za dati pa da mu se preporuci nesto. I svakako je bolje da uzme jedan SSD od 120gb nego dva od 60gb.
Dao bi blizu 1000kn. Kaj oboje na SSD ili igre na HDD?
Dao bi blizu 1000kn. Kaj oboje na SSD ili igre na HDD?
Uzmi si ovo: http://www.magazinrs.hr/ssd-disk-adata-120gb-s511-25-sata-3/0140262
Probaj se protegnuti tih 150kn. HDD koristi kao storage, a SSD za System
Ne degradira tako dramaticno bas kao sto si opisao.
Koliko ja znam da. Osim toga ja sam napisao do 50%.
Sva mehanika i elektronika "degradira s vremenom" pa to nije nešto osobito posebno kod SSD-a.