SSD kupnja

poruka: 15
|
čitano: 2.794
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
SSD kupnja

Planiram kupiti 2 SSD-a blizu od 60 GB(nisam siguran koji da kupim), na jednom da bude OS a na drugom igre, jer cu više koristiti igre. Baš sam bio googlao, pa neki kažu da je bolje stavit OS na SSD a igre na HDD, OS na HDD a igre na SDD sad neznam na koji da šta stavim, ili oboje na jedan. Što vi kažete ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 2:41 (Matoshinec).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SSD kupnja

Igre nema smisla stavljat na SSD.  (osim negdje gdje duže loada i što češće igraš tipa bf3 pa možeš nabrat koju sekundu onda si staviš gore)

Znači OS i popratni programi na SSD.

everybody lies
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 2:42 (Core2Duo2).

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SSD kupnja

Više igram Armed Assault 2 OA (ArmA2OA) koja baš prilično ima velikih mapa, sa puno objekata da se učita.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.5.2012 2:46 (Matoshinec).

1 0 hvala 0
15 godina
Re: SSD kupnja
Matoshinec kaže...

Planiram kupiti 2 SSD-a blizu od 60 GB(nisam siguran koji da kupim), na jednom da bude OS a na drugom igre, jer cu više koristiti igre. Baš sam bio googlao, pa neki kažu da je bolje stavit OS na SSD a igre na HDD, OS na HDD a igre na SDD sad neznam na koji da šta stavim, ili oboje na jedan. Što vi kažete ?

Pa kupi si jedan od 120 GB i stavi sve na njega.

15 godina
SSD kupnja

OS stavi na SSD , a igre i sve ostalo na HDD !

Preporuka SSD-a : A-Data S510 , SATA III , 60GB , Brzina čitanja 550 MB/s, Brzina zapisivanja 500 MB/s !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nikako ADATA S510, bolje uzmi ADATA S511. Razlika je u memoriji, sto je kod S510 asinkrona

15 godina
SSD kupnja

A jel mozes to malo pojasnit ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Laicki: asinkroni NAND je losiji te zna dosta degradirati sa perform tokom vremena (do 50%) dok ce perform sinkronog isto degradirati tokom vremena ali neznatno. Zato se SSDovi sa asinkronim NANDom jeftiniji. Vise o tome mozes naci u temi o SSDovima na forumu.

Moja preporuka je svakako SSD sa boljom memorijom. Takodjer bi bilo dobro da autor kaze koliko ima novaca za dati pa da mu se preporuci nesto. I svakako je bolje da uzme jedan SSD od 120gb nego dva od 60gb.

13 godina
protjeran
SSD kupnja

Ma ne degradira "s vremenom", nego asinkroni se uspore kad se napune više od 60-70% kapaciteta, dok sinkroni imaju iste performanse i kad su full puni podacima.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
black_sb kaže...

Laicki: asinkroni NAND je losiji te zna dosta degradirati sa perform tokom vremena (do 50%) dok ce perform sinkronog isto degradirati tokom vremena ali neznatno. Zato se SSDovi sa asinkronim NANDom jeftiniji. Vise o tome mozes naci u temi o SSDovima na forumu.

Moja preporuka je svakako SSD sa boljom memorijom. Takodjer bi bilo dobro da autor kaze koliko ima novaca za dati pa da mu se preporuci nesto. I svakako je bolje da uzme jedan SSD od 120gb nego dva od 60gb.

Dao bi blizu 1000kn. Kaj oboje na SSD ili igre na HDD?

14 godina
neaktivan
Matoshinec kaže...
black_sb kaže...

Dao bi blizu 1000kn. Kaj oboje na SSD ili igre na HDD?

15 godina

Uzmi si ovo: http://www.magazinrs.hr/ssd-disk-adata-120gb-s511-25-sata-3/0140262

Probaj se protegnuti tih 150kn. HDD koristi kao storage, a SSD za System

14 godina
neaktivan
black_sb kaže...

Ne degradira tako dramaticno bas kao sto si opisao.

--------------------------
15 godina

Koliko ja znam da. Osim toga ja sam napisao do 50%.

13 godina
protjeran
SSD kupnja

Sva mehanika i elektronika "degradira s vremenom" pa to nije nešto osobito posebno kod SSD-a.

Pazite kada ce Kepler da ga nafuraju mali sirok i pljosnat..(c) Vlada011

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice