Imam HDD WD Scorpio Blue 250GB WD2500BEVT-22A23T0 koji crkava i izgleda da je SATA1.
Jel mogu u laptopu na taj SATA1 utor prikopčat noviji HDD tipa SATA3? Brzina mi nije toliko važna već količina memorije.
Imam HDD WD Scorpio Blue 250GB WD2500BEVT-22A23T0 koji crkava i izgleda da je SATA1.
Jel mogu u laptopu na taj SATA1 utor prikopčat noviji HDD tipa SATA3? Brzina mi nije toliko važna već količina memorije.
Mozes , naravno brzina pada dolje ! ako zelis utvrditi dali stvarno crkava tvoj disk skini hard disk sentinel i poslikaj status
-taj disk je SATA2, 99% da je i kontroler sata-2.
-možeš priključiti bilo koji 1-2-3, problem bi teoretski mogao biti jedino s prepoznavanjem kapaciteta preko npr 2-4TB.. i dali postoji neki noviji BIOS.
btw, svaki proizvođač ima na svojim stranicama, konkretan diag-alat za provjeru, lakše je s Hirensom, na njemu su svi potrebni alati, bootaš, testiraš i vidiš.
Pod Win (nekim OSom), može biti bezbroj drugih uzroka, npr virus, ostatak softwarea/utilsi.. pa sve do stanja OSa koji može biti samo pretrpan smećem ili je kontakt na disku loš.. bootanjem s CD/DVDa eliminiraš jedan dio potencijalnih problema. Možda je npr rješenje clean install ili driver, update itd.
edit: .. i da, uvjek ako su podaci važni, prvi korak je backup.
Auu stvarno si ga dotuko :) mada nije puno ni radio :S