SATA3, SATA2 na SATA1

poruka: 6
|
čitano: 1.478
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
SATA3, SATA2 na SATA1

Imam HDD WD Scorpio Blue 250GB WD2500BEVT-22A23T0  koji crkava i izgleda da je SATA1.

Jel mogu u laptopu na taj SATA1 utor prikopčat noviji HDD tipa SATA3? Brzina mi nije toliko važna već količina memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SATA3, SATA2 na SATA1

Mozes , naravno brzina pada dolje ! ako zelis utvrditi dali stvarno crkava tvoj disk skini hard disk sentinel i poslikaj status

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 18:18 (g3arv8).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: SATA3, SATA2 na SATA1

-taj disk je SATA2, 99% da je i kontroler sata-2.

-možeš priključiti bilo koji 1-2-3, problem bi teoretski mogao biti jedino s prepoznavanjem kapaciteta preko npr 2-4TB.. i dali postoji neki noviji BIOS.

btw, svaki proizvođač ima na svojim stranicama, konkretan diag-alat za provjeru, lakše je s Hirensom, na njemu su svi potrebni alati, bootaš, testiraš i vidiš.

Pod Win (nekim OSom), može biti bezbroj drugih uzroka, npr virus, ostatak softwarea/utilsi.. pa sve do stanja OSa koji može biti samo pretrpan smećem ili je kontakt na disku loš.. bootanjem s CD/DVDa eliminiraš jedan dio potencijalnih problema. Možda je npr rješenje clean install ili driver, update itd.

edit: .. i da, uvjek ako su podaci važni, prvi korak je backup.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 18:34 (ihush).
13 godina
neaktivan

Crkava sigurno, stalno mi windows javlja pop-upom, al funkcionira normalno. Osim ovih bad sectora...

13 godina
SATA3, SATA2 na SATA1

Auu stvarno si ga dotuko :) mada nije puno ni radio :S

0 0 hvala 0
12 godina
display_blue kaže...

Imam HDD WD Scorpio Blue 250GB WD2500BEVT-22A23T0  koji crkava i izgleda da je SATA1.

Jel mogu u laptopu na taj SATA1 utor prikopčat noviji HDD tipa SATA3? Brzina mi nije toliko važna već količina memorije.

Imaš SATA 2 disk, link

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice