SATA i PATA?

poruka: 7
|
čitano: 1.062
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
SATA i PATA?

na MBO imam 4 sata prikljucka i 500 gb HDD (sata). imam stari (pata) hdd od 80 gb koji bi isto htio staviti u racunalo. zanima me kako da ih spojim, tj. kako da podesim jumper, a ako moze i malo opsirnije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2014 18:57 (somebody32).

0 0 hvala 0
13 godina
SATA i PATA?

jedan neka bude master, drugi slave ali najbolje je ako imaš 2 ide konektora na mbo da bude jedan  disk na jedan ide konektor na mbo

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SATA i PATA?

Možeš ih radvojiti svaki na zaseban IDE kanal (ako imaš više PATA konektora na matičnoj ploči), ili ih oba staviti na isti kanal ali tada jedan mora biti master, a drugi slave ili cable select. Nisam siguran možeš li oba jednostavno odvaliti na cable select na istom kanalu, probaj i to.

Brži/bitniji disk neka ti bude master, i neka bude na primarnom kanalu (ako ih imaš više).

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina
somebody32 kaže...

na MBO imam 4 sata prikljucka i 500 gb HDD (pata). imam stari (pata) hdd od 80 gb koji bi isto htio staviti u racunalo. zanima me kako da ih spojim, tj. kako da podesim jumper, a ako moze i malo opsirnije.

Pata od 500 GB? Jesi siguran jer sam to rijetko viđao..

13 godina
neaktivan

ups krivo sam napisao.. mislio sam SATA.. tipkam brze nego mislim.. hvala na heads up -u :D

13 godina
neaktivan
SATA i PATA?

iiii zna li bilo tko??

0 0 hvala 0
14 godina
somebody32 kaže...

iiii zna li bilo tko??

- Ovaj PATA disk postavi kao master i spoji data i power kabel.

- Kod SATA diskova nema nikakvih jumpera, to je samo kod PATA diskova,

SATA i PATA diskovi nemaju ništa jedan s drugim, pa da bi jedan stavljao na master, a drugi na slave,

da imaš 2 PATA diska, onda bi jedan morao biti master, a jedan slave.

- SATA disk samo spoji i to je to.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.3.2014 20:13 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice