Samsung 2TB F4EG

poruka: 2
|
čitano: 1.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Samsung 2TB F4EG

Trebao bi kupiti 2 velika hard diska koji bi isli u miror raid.

Za sada bi bili spojeni u kompu uz eventualno prebacivanje u NAS nekada u buducnosti.

Za oko su mi zapeli ovi: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=9223

Cini mi se dobar odnos cijena/kapacitet, pa molim one koji imaju iskustva sa predmetnim diskovima da kazu kako im se svidjaju, koje su dobre/lose strane i sl.

Diskovi bi bili ISKLJUCIVO storage diskovi i na njima nece biti nista instalirano. Stoga neke bijesne performanse nisu potrebne, ali trebaju ipak imati pristojne brzine za ono sto ce im biti namjena.

Sa njih ce takodjer biti streamani filmovi na PS3 (preko PS3 Media Servera), pa ne znam da li tu brzina diskova ima ikakve veze ili ne (ipak je najbitniji procesor kod PS3MS).

Unaprijed hvala!

If you're not paranoid, you're not paying attention
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Samsung 2TB F4EG

Imas ih u diskont24 i za manje novaca.

Postoji vec i novi firmware koji rjesava neku gresku koja moze uzrokovati gubitak podataka pa ako se odlucis svakako ga stavi.

Kvaka je jedino sto update firmwarea ne radi promjenu samog broja (verzije) firmwarea pa tako kad ti disk dodje ne znas je li vec updatean ili ne i nema ti druge nego pokrenuti update ako zelis biti siguran.

Inace, benchmarkova imas po netu, ja ga nisam jos previse mucio, ali nekakav real-life test sa 300tinjak GB podataka velicine fileova od par MB do 1GB ide 100tinjak MB/s, bar sad dok je disk jos prazan. Inace tako mu je negdje i prosjek po testovima, ovisno o kontroleru.

Ako te zanima jos sta konkretnog, vici.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice