Problem sa snimanjem win7

poruka: 13
|
čitano: 3.762
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Imam Western Digital Caviar Green 750GB SATA i ne mogu snimi ti više windows na njega ni 7 ni XP

Disk je kupljen u 7. mjesecu prošle godine ima garanciju 36 mjeseci..kada sam ga kupio spojio sam ga normalno sve snimio win7 x64..sve do prije tjedan dana je normalno funkcioniralo...odjednom je komp zablokirao, nakon što sam ga resetirao više nije htio uči u windowse..probao sam popravljati sa DVD-om od windowsa, ali nije uspjelo

Sve datoteke koje su mi trebale sam izvukao sa Kaspersky rescue disk i snimio na stick..stavio DVD od win7 i išao ponovno sve snimiti...obrisao sam particije (bile su samo system reserved i ona na koju sam snimio win7) napravio sam ponovno particiju i stavio formatirati disk, ali nije htio nikako...stavio sam stari disk od 80GB i na njega snimio windows 7 pa sam ga uspio formatirati iz windowsa..ponovno stavio win7 DVD i pokušao instalirati na njega...napravio sam particiju i formatirao ju, ali je tokom instalacije napisao neki jbni error

Sada mi neče podići windowse na ovom disku dok je spojen taj koji ima problem...stane na windows starting i tako stoji

Neznam više što da radim

POTPIS :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa snimanjem win7

Pošto jbni error ne pomaže u otklanjanju problema nimalo, napravi sljedeće. Skini Hirens boot CD, zaprži ga na CD i testiraj hard i njegovo zdravlje. Ako je disk zdrav, digni Live distru Linuxa i preko gparteda pobriši sve particije i formatiraj disk u željenu particiju, ili ga samo ostavi obrisanih particija. Također, potraži novi image instalacije Windowsa i zaprži ga na najsporijoj brzini, kako bi vidio da ti možda instalacijski medij nije bio oštećen i/ili loše snimljen.

14 godina
neaktivan

a nije mi to palo na pamet{#}, a imam hirens boot CD nikad korišten{#}

Thx probat ču tako{#}

14 godina
neaktivan

Ovako...nisam testirao HDD kako mi je receno..to traje dulje od 24h, a ne mogu toliko cekati jer moram na komp, pa ga moram gasit da udjem na drugom HDD-u u windows....probavao sam jos instalirati win7, ali kada stisnem na install now..stavi normalno ono setup is starting i čim upali LED za HDD zablokira misa i stane kruziti(ono kad nes radi pa mis krug) nakon kratkog vremena komp se jednostavno ugasi

0 0 hvala 0
14 godina
Molderfcuker kaže...

Ovako...nisam testirao HDD kako mi je receno..to traje dulje od 24h

Onda ako nemaš vremena čekat ubaci drugi HDD, instaliraj windowse na njega i gotovo. Testiranje diska sa HD tune error scan full traje sat vremena ili dva sata najviše.

Valentin
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Molderfcuker kaže...

Ovako...nisam testirao HDD kako mi je receno..to traje dulje od 24h

Onda ako nemaš vremena čekat ubaci drugi HDD, instaliraj windowse na njega i gotovo. Testiranje diska sa HD tune error scan full traje sat vremena ili dva sata najviše.

Ovaj sa hirnes boot CD-a mi ide sto po sto a broj je nekoliko milijardi ..dok on dodje do tih nekoliko milijardi auuuuu

Problem mi je sto je ovaj drugi samo 80GB, a ovaj koji trebam je 750GB

Sada su mi spojena oba windowsi ga poznaju..trenutno je na unallocated

16 godina

-nepotreban je scan surface test, imaš WD, koristi WD diag, quick test je gotov za ... manje od minutu. Ako nema errora disk je OK, ako nešto pronađe ...

-jedno od mogućih objašnjenja. pokvaren boot sektor (poseban dio diska) i više ga ne možeš korisititi za boot, nego isključivo kao storage, tj možeš tad stvar spasiti drugim diskom (samo jedan disk je boot) ali je to nepotrebno ako imaš 80GB disk. Na njega isnstaliraš OS i ovaj koristiš kao storage. Za boot može i neki manji, tek toliko da radi...

Green disk nije za OS, spor je, powermanagment ga prečesto gasi.. to je klasičan storage. Za OS je Blue ili Black.

Prođi testove, ne scanove. Ako disk ima oštečenja, iskoristi garanciju (ako još vrijedi).

Ako postoje greške, mogu biti logičke ili fizičke. Fizičke su nepopravljive, ako nije previše relocated sektora može raditi godinama ili crknuti sutra.

Logičke greške nisu problem, alatima se rješavaju. Format... to je praktiočnije nego scan, nakon kojeg je opet formatiranje potrebno.. (zbog relocated sektora).

Ne koristiti soft za 'popravljanje' bad sektora, upravo suprotno, potrebno je označiti i ne koristiti takve sektore. Format wdovim alatom...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

-nepotreban je scan surface test, imaš WD, koristi WD diag, quick test je gotov za ... manje od minutu. Ako nema errora disk je OK, ako nešto pronađe ...

-jedno od mogućih objašnjenja. pokvaren boot sektor (poseban dio diska) i više ga ne možeš korisititi za boot, nego isključivo kao storage, tj možeš tad stvar spasiti drugim diskom (samo jedan disk je boot) ali je to nepotrebno ako imaš 80GB disk. Na njega isnstaliraš OS i ovaj koristiš kao storage. Za boot može i neki manji, tek toliko da radi...

Green disk nije za OS, spor je, powermanagment ga prečesto gasi.. to je klasičan storage. Za OS je Blue ili Black.

Prođi testove, ne scanove. Ako disk ima oštečenja, iskoristi garanciju (ako još vrijedi).

Ako postoje greške, mogu biti logičke ili fizičke. Fizičke su nepopravljive, ako nije previše relocated sektora može raditi godinama ili crknuti sutra.

Logičke greške nisu problem, alatima se rješavaju. Format... to je praktiočnije nego scan, nakon kojeg je opet formatiranje potrebno.. (zbog relocated sektora).

Ne koristiti soft za 'popravljanje' bad sektora, upravo suprotno, potrebno je označiti i ne koristiti takve sektore. Format wdovim alatom...

Skinuo sam sa WDove stranice acronis true image WD edition..odmah me tražio da napravim MBR ili GPT

inace taj program  nema nikakve alate za testiranje..jedino za particije i formatiranje...sad me strah napraviti Novi simple volume sa disk managementom ili to ni ne trebam raditi??...ako nis drugo koristit cu ga samo kao storage

16 godina
Molderfcuker kaže...
..

Skinuo sam sa WDove stranice acronis true image WD edition..odmah me tražio da napravim MBR ili GPT

inace taj program  nema nikakve alate za testiranje..jedino za particije i formatiranje...sad me strah napraviti Novi simple volume sa disk managementom ili to ni ne trebam raditi??...ako nis drugo koristit cu ga samo kao storage

-čitaj (preciznije), WD-diag. Ne Acronis (generalno, ne WIn-soft, nego DOSovski utilsi-alati). To se inače podrazumjeva, jer govorimo o disku koji ne boota (pa na njemu ni nema OSa).

Sve potrebno imaš na npr HirensCDu, ima i na wdovom siteu, ali bi morao kreirati bootabilan medij (CD.) pa je Hirens, UBCD, ili neka linux distra, miniPE.. praktičnije rješenje i korisno za ostale takve potrebe.

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
Molderfcuker kaže...
..

-čitaj (preciznije), WD-diag. Ne Acronis (generalno, ne WIn-soft, nego DOSovski utilsi-alati). To se inače podrazumjeva, jer govorimo o disku koji ne boota (pa na njemu ni nema OSa).

Sve potrebno imaš na npr HirensCDu, ima i na wdovom siteu, ali bi morao kreirati bootabilan medij (CD.) pa je Hirens, UBCD, ili neka linux distra, miniPE.. praktičnije rješenje i korisno za ostale takve potrebe.

Imam taj CD bootabilan...tamo ima nekoliko tih WD programa...nisam stigao neke ni otvoriti ni provjeriti...sada sam morao u windows pa sam usput pokusao nes iz wina

14 godina
neaktivan

Evo testo sam..nisam pustio do kraja na Bad Sectors: 580 sam prekinuo

I da ima garanciju jos vise od dvije godine

Rezultat Rezultat

0 0 hvala 0
16 godina
Molderfcuker kaže...

Evo testo sam..nisam pustio do kraja na Bad Sectors: 580 sam prekinuo

I da ima garanciju jos vise od dvije godine

-formatiraj ga (ne u win, nego wd alat, on briše i relocated table).. ponovi test. Ako su greške i dalje tu reklamiraj (dovoljan je erorr code kjeg diag prijavi).

14 godina
neaktivan

Nisam niš' uspio riješit, pa sam reklamirao disk pošto je imao garanciju...eto nakon par tjedana mi jave da je stigao u poslovnicu Protronic iz' servisa...kada sam stigao po njega iznenađenje...poslali su od 1TB jer više nisu imali tih od 750GB..nisam morao niš' nadoplatiti...snimio win7 x64 i sada sve radi.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice