Problem sa hardom

poruka: 20
|
čitano: 2.340
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa hardom

Imam jedno pitanje....imam matičnu asrock z77 pro3 i kupio sam hard seagate ST1000DM003.... u hd tune mi pokaže da je spojen na sataII ali je spojen na sata III..... KOD SNIMANJA WINDOWSA SAM SLUČAJNO ZAŠTEKAO U SATA 2..... kak da sad stavim da radi na sata III....

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.1.2013 11:31 (Migi86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Problem sa hardom
Migi86 kaže...

Imam jedno pitanje....imam matičnu asrock z77 pro3 i kupio sam hard seagate ST1000DM003.... u hd tune mi pokaže da je spojen na sataII ali je spojen na sata III..... KOD SNIMANJA WINDOWSA SAM SLUČAJNO ZAŠTEKAO U SATA 2..... kak da sad stavim da radi na sata III....

Pa uštekaj ga u SATA III utor i gotovo, ako ne bude radilo snimi windowse ponovo, ali pričekaj možda neko ima neki bolji savjet.

Valentin
14 godina
neaktivan

sad i je uštekan u SATA III ali piše da je sata II....u biosu je sve kak treba....

15 godina
Problem sa hardom

Evo da ne otvaram novu temu, testirao sam HDD Tuneu, bez bad sectora je i u Sentinelu mi piše da je stanje izvrsno ali ima ova napomena. Ako sam ja dobro razumio, trebao bih promjeniti IDE kabal?

Winter is coming...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Problem sa hardom

Po tomu kaj ti piše izlazi da trebaš staviti kraći kabel...ili čak drugi kabel samo

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 5:25 (Migi86).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
kratos091 kaže...

Evo da ne otvaram novu temu, testirao sam HDD Tuneu, bez bad sectora je i u Sentinelu mi piše da je stanje izvrsno ali ima ova napomena. Ako sam ja dobro razumio, trebao bih promjeniti IDE kabal?

zamijeni kabel

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
14 godina
neaktivan
Problem sa hardom

sad bi bilo ok da netko napiše i meni kaj da napravim

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Problem sa hardom

A ne mogu staviti kraći kad moram imati dva priključka na njemu, jeda za optički uređaj.. Probati ću promjeniti samo..

Winter is coming...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislio sam da su mi HDD i DVD-ROM na jednom kablu, ali nisu, imam dva. Zamijenio sam ih i opet isto piše... A ako piše u programu ok, valjda to nije problem.

Winter is coming...
16 godina
moderator
kratos091 kaže...

Mislio sam da su mi HDD i DVD-ROM na jednom kablu, ali nisu, imam dva. Zamijenio sam ih i opet isto piše... A ako piše u programu ok, valjda to nije problem.

uvijek će isto pisat, broj grešaka se ne poništava na 0...prati SMART dal se povećava ili ostaje isti

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 18:32 (XXX-Man).
15 godina

Hm.. Pa po ovome je sve ok?

Winter is coming...
16 godina
moderator

koji ti je to program?

gledaj sa HDtune

15 godina

Ovo što ti piše Sata II umjesto III to ti stvarno ne bih ovako napamet znao reć u čemu je problem, ali vidim da ti je Average tog diska 147, što je sasvim solidno, i mislim prilično realno za takav jedan disk na SATA rev 3 interfaceu. Tako da mi se čini da je možda ono samo pogreška, ili jednostavno podatak zaostao s početka priče dok je boi disk ukopčan na SATA rev 2.

Ako i jesam u krivo po tom pitanju, pa ono ipak nije pogreška, ono što je posve sigurno je da u konačnici prebacivanjem na SATA rev 3, sa tim diskom nećeš dobit ništa osjetno u 98% uobičajenog rada na PC-u.

Ono što je meni zanimljivo je da čak piše da je Udma 5 active... a ne UDMA 6...ili možda 7.

A to bi me onda nagnalo da skinem novi HD Tune 5, pa da vidim što piše na njemu. Probaj pa javi.

15 godina

Hard disk sentinel. Evo i HD Tune
Ma očito da je sve ok sa hardom. 

Winter is coming...
14 godina
neaktivan
Problem sa hardom

hd tune 5 mi pokaže sata 3...aliudma je i dalje na 5...a disk ja mislim podržava udma 6

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Migi86 kaže...

hd tune 5 mi pokaže sata 3...aliudma je i dalje na 5...a disk ja mislim podržava udma 6

Vjerujem da podržava i 7, ali to nije toliko bitno, brzina ti je ok, tih 147 mega average brzine je normalno za sata ver 3 HDD

14 godina
neaktivan
Problem sa hardom

jel nebi trebao taj disk imati bolje rezultate...to je ipak po bug testu najbrži disk te vrste.... osim scsi-a.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Migi86 kaže...

jel nebi trebao taj disk imati bolje rezultate...to je ipak po bug testu najbrži disk te vrste.... osim scsi-a.....

Koji je to broju BUG-a?

EDIT: Ustvari nije to toliko ni bitno koji je broj. Činjenica je da je to 1TB disk, i tih cca 150 mega po sekundi je realna vrijednost za taj disk.

Naravno to može malo varirat ovisno o sistemu i ostalim stvarima u kompu, ali to su male razlike.

A i kad si već gledao test u BUG-u onda šta nisi pogledao i vrijednosti, ne bi htio govorit napamet, ali vjerujem da su uvrstili i tu vrijednost u test.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 19:27 (miki1981).
14 godina
neaktivan

brzine su išle i za read i write preko 200mb/s

15 godina

U max sigurno, ali ovdje govorimo o average.

Uostalom daj broj BUG-a pa ćemo lako provjerit.

EDIT...evo našao, nisu baš i čitanje i pisanje išle preko 200 iako sam stvarno mislio da bi mogli biti oko 220, al tu su negdje. Međutim ono što sam i rekao, average je u rangu oko 150, plus minus neka manje odstupanja koja ovisi o drugim komponentama te samom sustavu.

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.1.2013 8:58 (miki1981).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice