Prebacivanje hdd-a sa starog pc-a na novi pc

poruka: 4
|
čitano: 1.431
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Prebacivanje hdd-a sa starog pc-a na novi p

pozdrav

moze me neko uputit u to prebacivanje jer prvi put to radim pa da nesto ne zeznem.

znaci na novom kompu vec imam win xp i na starom kompu isto. E sad dali ja moram sa starog hdd-a prebacit i windowse ili ih trebam zbrisati? I dali moram nesto posebno znati o stavljanju novog harda ili je to samo "stavis u komp i to je to"

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prebacivanje hdd-a sa starog pc-a na novi p
xbox maniac kaže...

pozdrav

moze me neko uputit u to prebacivanje jer prvi put to radim pa da nesto ne zeznem.

znaci na novom kompu vec imam win xp i na starom kompu isto. E sad dali ja moram sa starog hdd-a prebacit i windowse ili ih trebam zbrisati? I dali moram nesto posebno znati o stavljanju novog harda ili je to samo "stavis u komp i to je to"

Ovisi za što ćeš ga koristiti. Pokupi s njega sve podatke zatim ga formatiraj (NTFS) i prebaci u novo računalo. Ovisno o tome da li je SATA ili PATA spajanje može biti jednostavnije ili kompliciranije. Ako je SATA jednostavno ga priključiš odgovarajućim kabelima (podatkovni i napajanje) i koristiš. Ako je PATA onda imaš malo zezancije, jumper prebaci na CS (cable select) i priključi ga na PATA priključak. Ako imaš prazan priključak onda ga priključi na Master konektore a ako nemaš onda ga priključi na postojećiem kabelu na slave konektore. I to bi trebalo biti to.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

imam win xp i nisam jos nikad formatirao pa ako mi mozete reci gdje i kako se formatira. Dali preko win xp cd-a ili...

15 godina
xbox maniac kaže...

imam win xp i nisam jos nikad formatirao pa ako mi mozete reci gdje i kako se formatira. Dali preko win xp cd-a ili...

Evo ti nekoliko načina na koje to možeš napraviti. Na tvom mjestu bi napravio Live CD s Gpartedom, bootao računalo s DVD pogona (s ubačenim Live CD-om) i od tamo formatirao HDD (voditi računa da je formatiran u NTFS-u).

Stručnjak za odmaganje...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice