Pomoć ?
Instalirao sam windows 8 i problem je što mi se nevidi stari disk od 1 TB, pod device manager je vidljiv ali u my computer ga nema, što napravit ?
Pomoć ?
Instalirao sam windows 8 i problem je što mi se nevidi stari disk od 1 TB, pod device manager je vidljiv ali u my computer ga nema, što napravit ?
- Uđi u disk managment, slikaj ga s Snipping tool alatom, stavi sliku na forum.
Ja imam isti problem sa Windows 7.
Particije C i D su od prvog diska koji je OK, a drugi nakon šta san ga priključia na PC je nevidljiv u My Computer, a u Computer Management je vidljiv.
Evo slika.
pa sta nebi trebali oticu u "disk managment" i tamo oznaciti particiju/hard-a kojeg "nema" desni klik na njega i odabrati "mark partition as active"???
koliko vidim to je dosta cest slucaj na win8, neki dan takoder kod frenda cijeli hard od 1tb nije proradio nakon prelaska s win7 na 8,1!
desni klik na computer -> manage -> disk management -> sad ako postoji particija onda na nju desni klik i mark partition as active ... ako nema onda s desne strane na desni klik na disk (ne na prticiju, nego cijeli disk) i kliknut import foreign disks...
Ja imam Win XP i nabavio sam novu matičnu i čip te ih instalirao u komp no Windowsi se nisu htjeli bootati pa sam vratio staru matičnu (tako da bude sve kako je bilo) no sada nemam ovog drugog hard diska u windowsima iako tjekom paljenja piše da je tu. Kad odem u "Disk Menagment" piše mi za taj sekundarni hard da je "unreadable".
Što da radim?
EDIT uspio sam ga dobiti online i dodjeliti mi slovo no kada kliknem na njega u Win Ecploreru dobijem poruku "The disk drive K is not formatted. Do you want to format it now?" kako da to izbjegnem?