Imam jedan problem koji mi se poceo dešavati jos prosle godine...naime..radi se o Hitachi Deskstar 320gb....tijekom prosle godine sam jedan dan upalio komp i hard je poceo sam od sebe lupkati...kao da hoce nesta procitati ali nemoze...dan prije sam se normalno sluzio kompjuterom..i sve je bilo super...normalno sam ga ugasio i sve 5.
Mislio sam da ce formatiranje cijelog harda "izlječiti" taj problem...nakon formatiranja je bilo sve dobro ali ne zadugo...u 12 mjesecu prosle godine je opet poceo "lupkati"
ali ovaj put je bila u pitanju samo jedna particija...koju sam naravno formatirao ali opet ista stvar...druga particija je normalno radila i na njoj su mi bili podaci svakojaki.
Poslje sam obrisao obadvije particije i u cijelosti sam ga formatirao svih 320 gb...radio je super do evo prije 5 minuta...kada sam htio pokreniti igru i igra se srusila odma na startapu i opet je poceo "lupkati".windovsi su totalno zastekali,nista nisam mogao raditi...restartirao sam kompjuter i opet ista prica..na kraju sam otvorio komp i iskljucio hard...windovsi su se normalno digli i sve je pet.
Hard radi uredu dok je u standby-u...znaci nekoristim ga..kada trebam neke podatke sa njega..pocne lupkati...kao da nemoze procitati nesta...
Dali znate mozda o cemu se radi...hard disk je star oko 6 godina...garanciju nema...a u planu imam kupovati novi hard tako da ako se ovo neda sredit nije problem..kupujem novi a ovaj bacam u kantu.
Cak sam i snimio taj zvuk lupkanja pa poslušajte:
http://tinypic.com/r/1sjloz/5]