Lupkanje hard diska

poruka: 12
|
čitano: 8.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lupkanje hard diska

Imam jedan problem koji mi se poceo dešavati jos prosle godine...naime..radi se o Hitachi Deskstar 320gb....tijekom prosle godine sam jedan dan upalio komp i hard je poceo sam od sebe lupkati...kao da hoce nesta procitati ali nemoze...dan prije sam se normalno sluzio kompjuterom..i sve je bilo super...normalno sam ga ugasio i sve 5.

Mislio sam da ce formatiranje cijelog harda "izlječiti" taj problem...nakon formatiranja je bilo sve dobro ali ne zadugo...u 12 mjesecu prosle godine je opet poceo "lupkati"

ali ovaj put je bila u pitanju samo jedna particija...koju sam naravno formatirao ali opet ista stvar...druga particija je normalno radila i na njoj su mi bili podaci svakojaki.

Poslje sam obrisao obadvije particije i u cijelosti sam ga formatirao svih 320 gb...radio je super do evo prije 5 minuta...kada sam htio pokreniti igru i igra se srusila odma na startapu i opet je poceo "lupkati".windovsi su totalno zastekali,nista nisam mogao raditi...restartirao sam kompjuter i opet ista prica..na kraju sam otvorio komp i iskljucio hard...windovsi su se normalno digli i sve je pet.

Hard radi uredu dok je u standby-u...znaci nekoristim ga..kada trebam neke podatke sa njega..pocne lupkati...kao da nemoze procitati nesta...

Dali znate mozda o cemu se radi...hard disk je star oko 6 godina...garanciju nema...a u planu imam kupovati novi hard tako da ako se ovo neda sredit nije problem..kupujem novi a ovaj bacam u kantu.

Cak sam i snimio taj zvuk lupkanja pa poslušajte:

http://tinypic.com/r/1sjloz/5]

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 21:44 (cryoteK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Lupkanje hard diska
cryoteK kaže...

Imam jedan problem koji mi se poceo dešavati jos prosle godine...naime..radi se o Hitachi Deskstar 320gb....tijekom prosle godine sam jedan dan upalio komp i hard je poceo sam od sebe lupkati...kao da hoce nesta procitati ali nemoze...dan prije sam se normalno sluzio kompjuterom..i sve je bilo super...normalno sam ga ugasio i sve 5.

Mislio sam da ce formatiranje cijelog harda "izlječiti" taj problem...nakon formatiranja je bilo sve dobro ali ne zadugo...u 12 mjesecu prosle godine je opet poceo "lupkati"

ali ovaj put je bila u pitanju samo jedna particija...koju sam naravno formatirao ali opet ista stvar...druga particija je normalno radila i na njoj su mi bili podaci svakojaki.

Poslje sam obrisao obadvije particije i u cijelosti sam ga formatirao svih 320 gb...radio je super do evo prije 5 minuta...kada sam htio pokreniti igru i igra se srusila odma na startapu i opet je poceo "lupkati".windovsi su totalno zastekali,nista nisam mogao raditi...restartirao sam kompjuter i opet ista prica..na kraju sam otvorio komp i iskljucio hard...windovsi su se normalno digli i sve je pet.

Dali znate mozda o cemu se radi...hard disk je star oko 6 godina...garanciju nema...a u planu imam kupovati novi hard tako da ako se ovo neda sredit nije problem..kupujem novi a ovaj bacam u kantu.

Cak sam i snimio taj zvuk lupkanja pa poslušajte:

http://tinypic.com/r/1sjloz/5]

Probaj windowse reinstalitati pa onda se javi.

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan

probao sam vec....zaboravio sam napisati gore...sorry...nakon reinstalacije opet ista prica...nije pomoglo :(

13 godina
neaktivan
cryoteK kaže...

probao sam vec....zaboravio sam napisati gore...sorry...nakon reinstalacije opet ista prica...nije pomoglo :(

Onda uzmi disk u ruke i protresi, i vidi da li lupka. Ako da otvori ga, nađi sliku njegove unutarnje strane i popravi ako je nešto krivo.

Kalko1212 ingame
17 godina
neaktivan

Vjerovatno ti je elektronika diska na idisaju, bojim se da popravka nema !

I see offline people !
13 godina

Po zvuku bi se moglo reći bregasta osovina ili remen kaiš{#}.

Šalu na stranu, bez rastavljanja nema koristi, provjeri osovinu ili da mehanička glava ne lupka,...

Programming is understanding. – Kristen Nygaard
14 godina
neaktivan
Lupkanje hard diska

Evo sad sam ga izvadio iz kompa..istreso sam ga ko malog majmuna i nista se necuje...lagano cu ga rastaviti pa javim situaciju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Lupkanje hard diska

Meni se čini da će disk na vječna lovišta. Probaj malo testirati disk sa programom HDTUNE.

Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Testirati ga nemogu nikako jer windovsi upotpunosti zastekaju kad je hard disk prikljucen...

Otvorio sam ga i prikljucio na kompjuter i evo sta se događa...s tim da nije bio prikljucen podatkovnik sata kabel.

http://tinypic.com/r/23uxxts/5

kada prikljućim podatkovni sata kabel ista prica...nista se ne mjenja

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.1.2012 22:27 (cryoteK).
15 godina
neaktivan

Pokoj mu duši{#}. Nadam se da te dobro služio. a ionako svemu dođe kraj {#}. Ako ti je baš toliko stalo do njega uokviri ga, objesi na zid i napiši "Moj prvi krepali Hard Disk" ispod njega. A i da je ispravan otvaranjem si (češ) ga uništio {#}. To je to i pisano je bez zlobe i zloćestoće {#}.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
14 godina
neaktivan
TONYA_ kaže...

Pokoj mu duši{#}. Nadam se da te dobro služio. a ionako svemu dođe kraj {#}. Ako ti je baš toliko stalo do njega uokviri ga, objesi na zid i napiši "Moj prvi krepali Hard Disk" ispod njega. A i da je ispravan otvaranjem si (češ) ga uništio {#}. To je to i pisano je bez zlobe i zloćestoće {#}.

HAHAHA :D ma dobro nije bed...ionako sam imao u planu kupiti novi :D

p.s. ostavit cu ga da ucim nećaka malo o hardovima :D hehe

17 godina
protjeran
Lupkanje hard diska

Smučilo mi se kada sam čuo. Zvuk diska na izdisaju.

S obzirom kako se radi o Hitachi-u, još mi je razumljivije, s obzirom kako je otkupio od IBM-a proizvodnju i krpali su Deathstar seriju od grešaka.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice