Lc power eksterno kuciste?

poruka: 20
|
čitano: 4.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znači razmišlja sam da svoga wd green-a 2TB pretvorim u eksternog.S obzirom da mi pc radi 24/7 a taj green se koristi samo par sati dnevno rado bi ga pretvoria u eksternjaču.Znam da u windowsima postoji opcija za automatsko gašenje diskova kad se ne koriste ali je smeče i disk se stalno pali radi bilo kakve gluposti. Sviđa mi se ovaj lc power. Lijepo i jednostavno izgleda, može mi stat ležeći ( vodoravno ) a ima i power button. http://www.links.hr/?naziv=eksterno-kuciste-lc-power-lc-pro-35bs3-3-5-sata-usb-2-0&option=artikl&id_kategorija=051603&id_artikl=051.603.094  imam izbor između usb2.0 i 3.0 verzije. 40kn razlike , hocu li imat ikakv profit od USB 3.0 verzije ako govorimo o sata 3 green-u, te inače hoče li read/write brzine bit šta niže preko usb-a u odnosu na sata kad je u kejsu. Također ako je netko imao loših iskustava s ovim kucistem neka kaze.Također me zanima jedna bitna stvar.Da li je moguče očitat temperature i smart status ako je spojen preko usb konektora? 

EDIT: zamijetia sam i verziju sa e-sata konektorom, pretpotstavljam da bi ona imala identicne brzine kao da je disk u kucistu na sata spojen te da bi se moga ocitat smart status?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.4.2012 19:28 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

itko?? lol

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Lc power eksterno kuciste?
athlon64 kaže...
EDIT: zamijetia sam i verziju sa e-sata konektorom, pretpotstavljam da bi ona imala identicne brzine kao da je disk u kucistu na sata spojen te da bi se moga ocitat smart status?

Imam isto samo sa e-sata verzijom. Radi u kombinaciji sa Spinpointom od 1tb godinu dana i odlično je.

Kao što gore kažeš, ako se spaja putem e-sata onda imaš iste brzine kao da ti je disk spojen unutar stolnog računala.

Moja preporuka.

EDIT:

Za usb 3.0 ti ne bih znao reći jer nemam i ne koristim.

World Championships: 7, GP started: 291, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 14:04 (F1-IVO).
15 godina
F1-IVO kaže...
athlon64 kaže...

Imam isto samo sa e-sata verzijom. Radi u kombinaciji sa Spinpointom od 1tb godinu dana i odlično je.

Kao što gore kažeš, ako se spaja putem e-sata onda imaš iste brzine kao da ti je disk spojen unutar stolnog računala.

Moja preporuka.

EDIT:

Za usb 3.0 ti ne bih znao reći jer nemam i ne koristim.

super,hvala na informaciji. Tu verziju sa e-sata i gledam,jel se ono kuciste lako ogrebe btw?  i da, jel mozes ocitat smart status ako je spojen na e-sata?

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
super,hvala na informaciji. Tu verziju sa e-sata i gledam,jel se ono kuciste lako ogrebe btw?  i da, jel mozes ocitat smart status ako je spojen na e-sata?

Evo sad ću skinut HDtune pa provjerit jer se baš i ne sjećam točno. Javim kroz par minuta a što se tiče ogrebotina, moje stoji na stalku koji dolazi s njim i ne selim ga pa tako nemam nikakvih oštećenja.

World Championships: 7, GP started: 291, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,518
15 godina
F1-IVO kaže...
athlon64 kaže...

Evo sad ću skinut HDtune pa provjerit jer se baš i ne sjećam točno. Javim kroz par minuta a što se tiče ogrebotina, moje stoji na stalku koji dolazi s njim i ne selim ga pa tako nemam nikakvih oštećenja.

odlično :D, ajd baš me zanima,pogledaj jel ocitava temperaturu u smart status, oko kojih se temp vrti btw kad je unutra? jer to mi je wd green 2TB za koji nemam backup,nabavit cu iza ljeta.Ovo ce mi bit zgodno jer ga mogu nosit negdi ako treba i ne mora radit 24/7, manje buke i zdravije za disk.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2012 17:17 (athlon64).
17 godina
neaktivan

Evo očitava temp ali ne i zdravlje diska i prilično je hladan s obzirom da kučište nema aktivno hlađenje (nema venta).

Ugrije se tek kad jedno sat-dva kopiraš podatke.

Temp nakon pola sata kopiranja podataka Temp nakon pola sata kopiranja podataka
Health diska ne očitava Health diska ne očitava

1 0 hvala 1
15 godina
F1-IVO kaže...

Evo očitava temp ali ne i zdravlje diska i prilično je hladan s obzirom da kučište nema aktivno hlađenje (nema venta).

Ugrije se tek kad jedno sat-dva kopiraš podatke.

Ne očitava ti health jer  nisi skinia PRO verziju. Al nema veze,s obzirom da se temperatura očitava iz smart statusa to radi sigurno,hvala na informacijama sutra ču skoknut do linksa ;).

17 godina

Imam to kućište, samo u USB 3.0 verziji (da sam ranije vidio temu, napisao bih iskustva). Sve super (osim što na ovom starom laptopu nemam USB 3.0, to sam uzeo za budućnost :D). Zanima me, jel vama, kada odete na safely remove, zaustavi disk? Jer meni ga ne ugasi. Imam recimo toshibino eksterno kućište, staro 3 godine, unutra je bio wd green 1tb i kada odem na safely remove, baš ugasi disk, čujem kako se u kućištu prestane vrtiti. U ovaj lc power sam stavio spinpointa f3 1tb (još kad je bio 400kn :P), no pošto kada odem na safely remove, ne ugasi disk, samo mi napiše da ga je sigurno ukloniti i nestane iz my comp, disk se i dalje vrti. Zamijenio sam diskove u kućištima jer kada ugasim f3 na prekidač na kućištu diska (nakon safely remove), čujem neugodan zvuk kada motor ostane bez struje. Zato sam f3 stavio u toshibu, tamo baš prestane vrtjeti disk, dok mi je u lc power kućištu wd green, kod njega ne čujem taj zvuk, vjerojatno jer se vrti sporije i drugačiji je motor. Iskustva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

kupia sam ga već i zadovoljan sam, stavit cu slike sutra jer imam nekih problema s pc-om moram to rijesit prvo. samo informativno ako se spoji na e-sata radi kao da je disk u pc-u, iste brzine, smart i temperature se mogu ocitat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

evo ga,ono kuciste nisam ni stavlja preko jer se disk samo grije nepotrebno.I dobro izgleda ovako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

reci mi da nisi rastavljao green od 2tb :S

15 godina
Val kaže...

reci mi da nisi rastavljao green od 2tb :S

ovo je uvredljivo -.- , nisam retardiran lol.

17 godina

haha, ma nemoj se vrijeđati, ali takvih stvari sam se nagledao u životu da se ne bih čudio :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Val kaže...

haha, ma nemoj se vrijeđati, ali takvih stvari sam se nagledao u životu da se ne bih čudio :D

ma znam,zezam se xd.Jbga,ima debila...

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 18:50 (athlon64).
15 godina

Još jedno pitanje, da li je za externe diskove potrebno koristit "safely remove hardware" prije gašenja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

Još jedno pitanje, da li je za externe diskove potrebno koristit "safely remove hardware" prije gašenja?

Pa kod većih diskova sa puno važnih podataka - zašto ne? Makar su svi SATA diskovi hot swap,

tako da nema problema. Svog WD Greena 1TB koji mi je na servisu štekam "on the fly" (na muhu) direktno

na SATA konektori i SATA power konektor, i sve radi. Samo ploča mora biti u AHCI modu da prepozna disk odmah.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
Don Kihoty kaže...
athlon64 kaže...

Pa kod većih diskova sa puno važnih podataka - zašto ne? Makar su svi SATA diskovi hot swap,

tako da nema problema. Svog WD Greena 1TB koji mi je na servisu štekam "on the fly" (na muhu) direktno

na SATA konektori i SATA power konektor, i sve radi. Samo ploča mora biti u AHCI modu da prepozna disk odmah.

da,ploča radi u AHCI-u radi ssd-a. Ma znam ali zaboravim jer nisam navika to radit.Vec 10 puta sam ga ugasia bez safely remove i nije mu nista xd.A nema logike da mu bude ista,kad se ploča megnetski nabije nulom ili jedinicom nikakvo naglo gašenje je neče obrisat xd. A kod usb-ova da li bi se treba koristi safely remove ili? i zašto,čemu to služi uopce,nikad uzivotu nisam to koristia, uvik cupam usb pa bili formatirani u ntfs ili fat.Nikad se nista nije desilo.

15 godina
protjeran

Život je prekratak za "safely remove hardware"...

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
Don Kihoty kaže...

Život je prekratak za "safely remove hardware"...

hahahahahahah xd,epic >.<

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice