Znači razmišlja sam da svoga wd green-a 2TB pretvorim u eksternog.S obzirom da mi pc radi 24/7 a taj green se koristi samo par sati dnevno rado bi ga pretvoria u eksternjaču.Znam da u windowsima postoji opcija za automatsko gašenje diskova kad se ne koriste ali je smeče i disk se stalno pali radi bilo kakve gluposti. Sviđa mi se ovaj lc power. Lijepo i jednostavno izgleda, može mi stat ležeći ( vodoravno ) a ima i power button. http://www.links.hr/?naziv=eksterno-kuciste-lc-power-lc-pro-35bs3-3-5-sata-usb-2-0&option=artikl&id_kategorija=051603&id_artikl=051.603.094 imam izbor između usb2.0 i 3.0 verzije. 40kn razlike , hocu li imat ikakv profit od USB 3.0 verzije ako govorimo o sata 3 green-u, te inače hoče li read/write brzine bit šta niže preko usb-a u odnosu na sata kad je u kejsu. Također ako je netko imao loših iskustava s ovim kucistem neka kaze.Također me zanima jedna bitna stvar.Da li je moguče očitat temperature i smart status ako je spojen preko usb konektora?
EDIT: zamijetia sam i verziju sa e-sata konektorom, pretpotstavljam da bi ona imala identicne brzine kao da je disk u kucistu na sata spojen te da bi se moga ocitat smart status?